9 TRUCURI care te ajută să faci DIFERENȚA între materialele de CALITATE și cele „IEFTINE”

Atunci când mergem la magazin pentru a ne cumpăra haine noi, vrem să luăm ceva de calitate, care să își păstreze aspectul și să poată fi purtat pentru mai mult timp. De multe ori însă, hainele se deteriorează chiar de la prima spălare. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să verifici calitatea hainelor în magazin, ca să nu trebuiască să cheltuiești bani aiurea:

1. Testează calitatea bumbacului strângându-l în pumn


Strânge materialul în pumn pentru câteva secunde, apoi dă-i drumul. Dacă țesătura e mototolită, înseamnă că s-a folosit o substanță specială pentru ca ea să își mențină forma. Acest lucru nu se va întâmpla, însă – materialul se va uza după prima spălare.

2. Trage de cusături ca să vezi dacă sunt găuri


Majoritatea hainelor au cusături. Ca să verifici dacă sunt de calitate, trage ușor de ele. Dacă se formează găuri, nu cumpăra produsul.

3. Fii atent/ă la fermoare

FOLLOW ME


Încearcă să îți cumperi haine cu fermoare din metal – ele durează cel mai mult. Fermoarele de plastic se rup de multe ori și sunt un semn că produsul care le conține e de proastă calitate.

4. Ai grijă ca hainele să aibă suficiente întărituri


Pantalonii și fustele ar trebui să aibă un tiv mare, de până la 4 cm. Bluzele și tricourile ar trebui să aibă întărituri de aproximativ 2cm. Dacă nu există deloc întărituri sau dacă acestea sunt doar cusute, atunci produsul e de proastă calitate.

5. Trage ușor de material


Materialele de calitate își păstrează mereu forma. Trage o bucată de rochie sau fustă și apoi dă-I drumul. Dacă materialul își pierde forma, nu e de o calitate prea bună.

6. Fii atent/ă la etichete

Materialele naturale, precum bumbacul, mătasea ori lâna, rezistă mai mult decât materialele sintetice, dar hainele din bumbac 100% se pot lăsa după prima spălare. Prin urmare, ar trebui să alegi haine care au 5-30% materiale artificiale – vâscoză, poliester, nailon etc. Acestea nu se vor întinde.

7. Asigură-te că ața cusăturilor se potrivește la culoare cu restul


Dacă ața nu e de aceeași culoare cu restul hainelor, iar cusăturile sunt vizibile, atunci haina a fost confecționată în grabă. Probabil că pentru producători contează cantitatea, nu calitatea.

8. Verifică nasturii și butonierele


Cei care produc haine de proastă calitate nu sunt atenți la asemenea detalii, așa că nu uita să le verifici, înainte de a cumpăra ceva.

9. Uită-te la vopsea


Dacă vopseaua de pe capse sau curele a ajuns pe material, acesta este un semn că produsul e de proastă calitate. La fel și dacă o parte a produsului e mai închisă sau mai deschisă la culoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.