9 ȘIRETLICURI și CAPCANE prin care VÂNZĂTORII te fac să CHELTUIEȘTI mai mulți bani în MAGZINE

De câte ori nu ai cumpărat lucruri inutile din magazine sau supermarket? Cel mai probabil, răspunsul e „de multe ori”. Nu știm însă că suntem făcuți să cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie cu ajutorul multor trucuri – iată câteva dintre ele:

1. Case fără spațiu

Mai mult de 60% din clienți renunță la lucrurile inutile atunci când ajung la casă. Pentru a evita asta, casele sunt aranjate în așa fel încât să nu poți lăsa nimic pe nicărieri.

2. Iei o pauză fără să te odihnești

În zona restaurantelor ar trebui să te odihnești și să iei o gustare înainte de a-ți continua cumpărăturile. Totuși, nu vei putea petrece prea mult timp mâncând – scaunele nu sunt confortabile, există puțin spațiu între mese și se aud ecouri.

3. Nu există ferestre sau ceasuri

FOLLOW ME

E bine cunoscut faptul că în cazinouri nu există ferestre sau ceasuri, pentru ca oamenii să-și piardă simțul realități și să piardă acolo cât mai mult timp (și bani) posibil. Magazinele au împrumutat acest truc.

4. Magazine cu atmosferă relaxantă

De îndată ce intri în magazinele din mall, podelele sunt silențioase, luminicile calde, iar muzica e deodată calmă și plăcută. Toate acestea creează un sentiment de confort și te fac să rămâi prin zonă mai mult.

5. Oglinzi inteligente în cabinele de probă

Oricât de trist ar părea, oglinzile din cabinele de probă sunt create pentru a ne face să părem mai slabe, mai bronzate și mai înalte, deoarece dacă ne place cum arătăm în anumite haine e mai probabil să le cumpărăm.

6. Schimbarea locului produselor

Dacă îți faci adesea cumpărăturile dintr-un loc anume, ajungi să știi locul produselor. De aceea, acesta se mai schimbă, iar tu, când cauți ce îți trebuie, mai pui în coș și lucruri de care nu aveai neapărată nevoie.

7. Cereri artifciale

Ai observat vreodată spațiile goale de pe rafturi? Ele nu înseamnă întodeauna că produsele respective sunt foarte populare. Angajații golesc rafturile ca să pară că acele lucruri sunt foarte cerute.

8. Oglinzile te fac să arăți mai bine

Oglinzile din cabinele de probă sunt gândite special pentru a ne face să părem mai slabi și mai înalți. Unele magzine de adaugă pigment roz în oglinzi pentru a-ți face pielea să pară mai brozată. Aceste trucuri funcționează foarte bine, căci cu cât ți se pare că arăți mai bine în ceva, cu atât cresc șansele să cumperi produsele respective.

9. Poziționarea luminii

Cu toții avem o idee fixă despre cum ar trebui să arate cele mai bune fructe sau legume. Partea rea este că și comercianții sunt conștienți de aceste preconcepții și problema culorilor imperfecte este rezolvată prin lumina potrivită care face orice să arate mai bine.

Află și ce cumperi de fapt atunci când mergi la supermarket:

De cele mai multe ori, oamenii au tendința să cumpere alimente de a căror marcă au auzit, fie că le-a fost recomandată de cineva cunoscut, fie că o știu din reclame. Deși consumăm zilnic diverse lucruri, rareori ne întrebăm ce conțin de fapt sau care este adevărata lor valoare nutrițională.

Iată ce cumperi de fapt:

#1

O pungă mică de chipsuri. Un cartof de vreo 90 de grame.

#2


O pungă medie de chipsuri.

#3


O pungă mare de chipsuri.

#4


O cutie de suc de fructe. Sucul din cutie nu e chiar stors din fructe, ci e făcut din concentrați și diluat cu apă.

#5


Ketchup. Sosul e făcut din pastă de roșii, nu conține roșii proaspete deloc.

#6


O porție mică de cartofi prăjiți.

#7


O porție mare de cartofi prăjiți.

#8


Cartofi wedges

#9


Baghete de morcovi. Un morcov mediu de 80 de grame.

#10


Felii de măr. Un măr de 170 de grame.

#11


Bucăți de crab (surimi). Nu sunt de crab, de fapt, ci sunt făcute din carne de cod.

 

Află și ce produse nu ar trebui să cumperi niciodată din supermarket:

Poţi pune aproape orice într-un ambalaj frumos – se va găsi un cumpărător. Mult prea des nu ne gândim la lucrurile pe care le luăm din supermarket – care prezintă riscuri pentru sănătatea noastră. Iată ce nu ar trebui să iei niciodată și de ce:

1. Salată gata preparată
Cel mai periculos produs din supermarket e salata tăiată și ambalata. Deși pe pachet poate că scrie că poate să fie mâncată, tot poate conține bacterii periculoase ce pot produce boli intestinale. Ca să fii în siguranță, spală mereu foarte bine toate verdețurile.

2. Cârnații
Cârnații, baconul și alte produse din carne procesată cauzează cancer. Nitriții conținuți în astfel de alimente se transformă în nitrosamine, niște puternice carcinogene, în intestine. Carnea afumată poate să conțină și benzopiran, altă substanță carcinogenă. Cumpără mai bine o bucată de carne pe care s-o gătești singur/ă.

3. Ceaiul verde la sticlă
Ceea ce se spune că e ceai verde nu are nimic în comun cu acesta, ci conține aproape numai apă și zahăr. O cană de ceai verde adevărat conține atâția antioxidanți cât au 20 de astfel de sticle.

4. Alimentele cu aditivi din fructe
Iaurturile dulci cu fructe poate că arată drăguț, dar ce e în ele sunt de fapt umpluturi de fructe, ușor de produs și de vândut. Conservanții, aromele și agenții de îngroșare împiedică stricarea lor. Producătorii onești chiar scriu că există doar 20-40% fructe în aceste umpluturi.

5. Maioneză
Maioneza tradițională conține ouă, oțet, ulei vegetal și mirodenii. Ceea ce cumpărăm din magazine are și conservanți, coloranți și stabilizatori. Maioneza „ușoară” conține mai puțină grăsime (35% în loc de 50%), dar pentru a-i păstra gustul și densitatea, i se adaugă și amidon și zahăr. Rezultatul – cam același număr de calorii cât are și maioneza.

6. Condimentele măcinate
E ușor să amesteci aditivi ieftini în condimentele măcinate. De exemplu, cassia se vinde în loc de scorțișoară, șofrănaș în loc de șofran. Cumpără condimente întregi și macină-le acasă.

7. Pâinea
Pâinea de la supermarket conține făină albită chimic – cu benzoil peroxid, care se folosește în filme la explozibili. Această făină ține mai mult și ține insectele la distanță, dar corpului nostru nu îi e de niciun folos.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.