#TIPS&TRICKS

9 PISICI pe care NATURA le-a înzestrat cu ceva SPECIAL

Scris de Laura P la 16 noiembrie 2017

Toată lumea știe că pisicile sunt agile, dar probabil nu mulți știu că ele sunt și maestre în deghizare. Fie că se prefac că sunt prăjiturele de ciocolată, fie că se prefac că sunt chiar Adolf Hitler, aceste pisici nu cunosc limite atunci când încearcă să treacă neobservate. Iată câteva exemple:

1. Acesta este Sam. Sam are sprâncene.


2. Pisicuța aceasta are pe spate un model demn de ”Inception”.


3. Frumusețe de marmură


4. Venus – pisicuța cu două fețe


5. Pisicuța care seamănă înfiorător de mult cu Hitler


6. Mustăți duble


7. Această pisică are probabil o identitate secretă


8. O pisică ce poartă ochelari de pisică


9. Pisicuța scorțișoară

Iată câteva sfaturi pentru viitorii proprietari de pisici:

1. Unii oameni ar putea să creadă că e mai „ușor” să ai pisici decât câini

Deși unele pisici pot fi într-adevăr mai independente, nu ar trebui să faci această presupunere. A avea o pisică e un angajament serios, chiar dacă nu trebuie să o scoți afară la plimbare. În plus, nu uita că pisicile pot să trăiască foarte mult timp. Înainte de a îți lua o pisică, întreabă-te: „sunt gata să-i acord acestui animal din timpul și banii mei și dragoste și îngrijire pentru tot restul vieții sale?” Gândește-te că va trebui să o tratezi atunci când se va îmbolnăvi.

2. Pregătește-te pentru schimbări în casă

Viața alături de pisici înseamnă că activitățile tale zilnice (și chiar casa ta) nu vor fi niciodată la fel. Va trebui să pui deoparte toate lucrurile valoroase, deoarece pisicile sunt tare curioase și mobile și e destul de probabil să dea peste ele. Apropo de mobilitate – nu te speria când îți vei da seama că pot să ajungă peste tot – pisicile sar și se cațără. Trebuie să te împaci cu ideea că s-ar putea să nu mai poți să ai vreodată un brad de Crăciun. Va trebui să ții garda sus, mai ales la început. Nu vei putea să îți cumperi mobilă nouă și nu vei mai găti ceva de mâncare ca înainte.

3. Ia-ți o pisică din motivele potrivite

De ce ai vrea să vină o felină în familia ta? Nu-ți lua o pisică doar pentru că umblă vorba că ar fi animale „solitare” – și ele au nevoie de atenție și afecțiune. De asemenea, alege-ți pisica în funcție de personalitate, nu de înfățișare. Ar trebui însă să te pregătești să o îngrijești și să o iubești chiar dacă personalitatea sa nu e chiar așa cum ai fi crezut. În orice caz, nu te aștepta să le schimbi.

4. Îngrijește-ți și iubește-ți pisicuța așa cum trebuie

Fie că ajungi cu o pisică pe care abia dacă poți să o iei în poală, fie că îți iei una care preferă să se ascundă sub pat pentru o bună parte din zi, există o mulțime de lucruri pe care va trebui să le faci pentru ea. În primul rând trebuie să îi prezinți noua casă astfel încât pisica să se simtă încrezătoare și în siguranță.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--