9 MODURI pentru a DETREMINA cauzele DURERII și locul în care este LOCALIZATĂ

Oamenii trebuie să aibă grijă de mintea și de sănătatea lor. Ca să fie bine, trebuie să fie atenți la orice schimbări legate de sănătate, să aibă o alimentație adecvată și să nu uite de exercițiile fizice. Dacă vei face și tu aceste lucruri, cu siguranță îți vei mulțumi mai târziu. Având grijă de tine te vei menține în formă, vei fi sănătos / sănătoasă și un adevărat model pentru familie și prieteni.

De multe ori, când simțim disconfort în corp, avem impresia că ni se întâmplă ceva. În aceste momente regretăm că nu putem vedea în interiorul trupurilor noastre pentru a identifica organul problemă. Deși nu ar trebui să te apuci să îți pui singur/ă diagnostic, iată câteva dintre cele mai obișnuite tipuri de dureri și cu ce lucruri au legătură:

1. Inima

Dacă ceva nu merge bine cu inima ta, vei simți senzații de strângere în piept, care s-ar putea să se răspândească în umărul și brațul stâng și la gât. Spre deosebire de alte tipuri de durerim inima nu are nimic de-a face cu mișcările corpului sau cu respirația.

2. Rinichii

FOLLOW ME

Durerea de rinichi poate fi uneori confundată cu durerea de spate obișnuită. Diferența stă în faptul că rinichii dor mai în profunzme, sub coaste. Durerea de mușchi e simțită de obicei sub rinichi.

3. Intestinul subțire

De cele mai multe ori, problemele cu intestinul subțire pot cauza dureri în zona buricului. Dacă nu te simți bine atunci când te apleci sau mergi, nu amâna o vizită la medic.

4. Colonul

Apare o durere în zona abdomenului, care se mută pe partea stângă. Problemele cu acest organ țin de regulă de constipație.

5. Plămânii

Plămânii nu pot să te doară, fiindcă nu au terminații nervoase. Dacă nu sunt foarte sănătoși, însă, vei simți o durere surdă în piept, în zona lor. Problemele ușoare sunt tuse sau dificultatea respirației.

6. Apendicele

Apendicele este localizat în partea dreaptă inferioară a abdomenului, dar ar putea provoca dureri ale întregului stomac și pe piciorul drept. Alte simptome sunt greața, voma, febra și scaune îngreunate.

7. Stomacul

Dacă ai probleme cu stomacul, te va durea abdomenul, în centru, sub coaste. Durerea s-ar putea să apară în același loc, în spate. Se crede că durerea de stomac și de esofag are legătură cu inima. Pentru a scăpa de orice îndoieli, mergi la medic.

8. Vezica biliară și ficatul

Dacă ai probleme cu vezica biliară și cu ficatul te va durea partea superioară a abdpmenului, în dreapta. . Durerea s-ar putea să apară și în spate, în același loc. Probleemele cu ficatul se pot manifesta printr-o varietate de simptome, de la un gust amar în gură până la gălbinare.

9. Pancreas

Problemele cu pancreasul se potrivesc cu porțiunea central a abdomenului superior. Totuși, poți simți o durere nu foarte intense în tot abdomenul. Durerea se va intensifica dacă stai pe spate, după ce mănânci.

Citește și: 5 tipuri de DURERI DE CAP și cum poți să SCAPI de ele

Există cineva pe care nu l-a durut niciodată capul? În unele cazuri putem rezolva noi problema, dar alteori ar trebui să mergem imediat la medic.

Iată un ghid ce te va ajuta să identifici tipul durerii de cap și cea mai bună strategie pentru a scăpa de ea:

1. Durerea cauzată de tensiune

Aceasta este cea mai frecventă, resimțită de fiecare om cel puțin o dată în viață. Se simte ca o senzație de presiune cauzată de purtarea unui bandaj strâmt în jurul frunții, iar intensitatea durerii crește de dimineața până seara. Factorii care par să determine acest tip de durere sunt stresul sever, oboseala, postura incorectă și menținerea capului într-o poziție nepotrivită pentru mult timp. Pentru a scăpa de acest tip de durere, ia un analgezic, dar numai ocazional. Dacă durerea apare des și durează mult, consultă un doctor. De asemenea, încearcă să faci activități fizice, să-ți întinzi umeri și gâtul în mod regulat și să petreci mai mult timp afară.

2. Durerile sinusurilor

Acestea sunt adesea însoțite de febră, umflarea feței și tensiune în frunte și pomeți. Se simte o mare presiune și durere în zona frunții, a sprâncenelor și sub ochi. Durerea devine mai puternică de obicei atunci când îți miști brusc capul. S-ar putea și să ai nasul înfundat sau să te simți obosit/ă. Durerile sinusurilor sunt cauzate de sinuzită, dar pot fi și complicații după o răceală sau rezultatul unei alergii de sezon. Durerile sinusurilor rareori trec de la sine. Dacă ai alergie, antihistaminicile ar putea fi de ajutor. În alte cazuri, cel mai bine ar fi să mergi la un doctor, care îți va prescrie, cel mai probabil, antibiotice.

3. Migrenele

Migrenele au patru faze: prodromul (iritabilitate, oboseală, apetit schimbător), aura (sensibilitate la lumină, amorțeală, probleme de vorbire), punctul culminant (oboseală, probleme de concentrare), durerea de cap (durere severă). Migrenele sunt asociate cu probleme ale metabolismului și cu dilatarea vaselor de sânge din creier. Predispoziția pentru a avea migrene poate fi moștenită genetic. Migrenele nu pot fi vindecate, deși există niște tratamente care pot calma simptomele. Trebuie să mergi la un doctor care să-ți prescrie medicamentele corecte. Exercițiile regulate te vor ajuta să-ți îmbunătățești starea de sănătate.

4. Cefalee

Dureri de cap cluster sunt rare și afectează mai puțin de 1% din populație. Acestea sunt de cinci ori mai frecvente la bărbați decât femei. Simptomele unei astfel de dureri sunt înroșirea ochilor, sensibilitatea la lumină și lăcrimarea frecventă. Oamenii de știință nu știu exact ce cauzează aceste dureri, ce sunt asociate cu perturbări  în ceasul biologic al organismului. Tratatrea acestei dureri poate fi dificilă, pentru că este o durere ce apare și dispare spontan. Numai un medic poate să o rezolve.

5. Mahmureală

Dacă te-ai întrebat vreodată din ce motive oamenii au dureri de cap după ce consumă alcool, trebuie să știi că alcoolul provoaca dilatarea vaselor de sânge și afectează nivelul serotoninei din organism. Mai mult decât atât, alcoolul duce la deshidratare, declașând astfel migrena. Cel mai bun remediu este să iei un calmant să bei multă apă și să te odihnești.

Citește și: 7 REMEDII NATURALE care te scapă de DUREREA ÎN GÂT

Răceala, gripa și infecțiunile la nivelul gâtului sunt afecțiuni destul de frecvente. Încearcă să scapi de durerea de gât cu ajutorul unor remedii naturale înainte să apelezi la antibiotice:

Durerea în gât este durerea, iritaţia sau mâncărimea unei zone a faringelui  care se intensifică la înghiţire. Faringele este zona care uneşte cavitatea bucală pe de-o parte cu esofagul şi pe de altă parte cu traheea. O astfel de durere poate apărea ca urmare a infecţiilor (bacteriene sau virale), alergiilor, inflamaţiilor, traumatismelor, proceselor maligne sau obstrucţiei căilor aeriene. Durerea de gât poate fi cauzată de afecţiuni uşoare-moderate, dar în acelaşi timp poate apărea şi în unele afecţiuni serioase care pun viaţa în pericol.

1. Gargara cu apă sărată

Într-un pahar cu apă călduță adaugă jumătate de linguriță de sare și fă gargară de minim patru ori pe zi. Sarea funcționează ca un antseptic și va fluidiza secrețiile și va reduce inflamația.

2. Mierea

Aceasta fluidizează și ea secrețiile și reduce inflamația, având și proprietăți antibacteriene. Poți pune 2 linguri de miere într-o ceașcă de apă fierbinte sau în ceaiul preferat. De asemenea, ia o lingură de miere și înainte de a merge la culcare.

3. Lămâia

 Fă gargară cu suc de lămâie pus într-o cantitate egală de apă călduță. Prepară-ți o limonadă din sucul unei jumătăți de lămâie, o lingură de miere și o ceașcă de apă caldă. Încearcă și să mănânci o jumptate de lămâie peste care ai presărat sare și piper.

4. Usturoiul

Acesta are proprietăți antibacteriene și antiseptice, iar alicina pe care o conține distruge bacteriile care dau dureri de gât.

5. Scorțișoara

Amestecă niște picături de scorțișoară cu o lingură de miere și consumă asta de două ori pe zi. Poți fierbe un bețișor de scorțișoară cu puțin piper și apă. Strecoară lichidul, adaugă o lingură de miere și bea amestecul cald, o dată pe zi.

6. Turmericul

Turmericul are și el proprietăți antiseptice. Într-un pahar cu apă caldă pune un sfert de lingură de turmeric pudră. Amestecă bine și bea o dată pe zi, pe stomacul gol.

7. Schinduful

Acesta dizolvă mucusul și calmează durerile și inflamația. În șase cești de apă adaugă două linguri de semințe de schinduf și fierbe totul timp de jumătate de oră. Când ajunge la temperatura camerei, strecoară lichidul. Bea-l de 3-4 ori pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.