9 GREȘELI pe care trebuie să le eviți când faci CURĂȚENIE! îți pot afecta sănătatea!

Practic, niciunuia dintre noi nu ne place să petrecem mult timp făcând curățenie, iar această afirmație, cu siguranță nu vine ca o surpriză nici pentru tine. Astăzi vom vorbi despre trucuri care fac ca procesul de curățenie să devină mai eficient și mai rapid.

Iată o listă de greșeli pe care le faci adesea; unele dintre ele pot avea consecințe grave:

1. Pui agentul de curățare pe suprafață

Este corect să aplici agenți de curățare pe un burete sau lavetă, ci nu pe suprafață. De exemplu, dacă aplici un produs specializat direct pe mobilier, suprafața va fi lipicioasă și, după câteva ore, praful se va depune și se va lipi de mobilă.

2. Folosești haine vechi pe post de lavetă

Deși ți se va părea că faci o economie, ar fi preferabil să arunci hainele vechi sau cârpele, pentru că în curățenie fac mai mult rău decât bine. Acestea pot lăsa în urmă ațe sau scame. E recomandat să folosești cârpe speciale pentru curățenie.

FOLLOW ME

3. Folosești un pămătuf pentru praf

Astfel de pămătufuri plăcute la atingere sunt adesea prezentate în cinema. Dar, în realitate, un astfel de obiect poate doar ridica praful, care, după un timp, va fi din nou în același loc. Este mai bine să folosești o cârpă din microfibră.

4. Torni prea mult agent de curățare

Unii se ghidează după regula „cu cât mai mult, cu atât mai bine”. Dar nu funcționează în cazul produselor chimice de uz casnic. O cantitate mare poate dăuna sănătății și nici nu va curăța mai bine. Este mai bine să cureți mai des, decât să te străduiești astfel să îndepărtezi mizeria.

5. Așezi vasele greșit în mașina de spălat

Farfuriile vor fi spălate mai bine dacă sunt așezate cu fața în centrul mașinii, și nu toate într-o singură direcție.

6. Amesteci produsele de uz casnic

Amestecarea chimicalelor de uz casnic, chiar și întâmplător, pot strica și obiectele, dar și sănătatea ta. Produsele chimice din compoziția lor pot reacționa și acest lucru este foarte periculos. Este deosebit de periculos să se amestece clorul de înălbire cu alcool, oțet și amoniac, precum și mai multe mijloace de curățare a conductelor.

7. Folosești produse necorespunzătoare

De exemplu, folosești agenți de curățare care conțin înnălbitor și amoniac, pentru faianță sau gresie colorată. De-a lungul timpului, acestea vor decolora suprafața dintre plăci.

8. Cureți ferestrele într-o zi însorită

Dacă dorești ca spălarea ferestrelor să fie mai eficientă și mai ușoară, este mai bine să le cureți într-o zi în care este înnorat-poți vedea mai bine petele. Ai grijă doar să nu fie o zi în care sunt șanse de ploaie, pentru ca munca ta va fi în zadar.

9. Curățarea căzii din acril

Pentru ca o cadă din acril să rămână radiantă, poți să o cureți cu produse de spălat vase sau cu un săpun lichid. E o curățenie rapidă, nu trebuie să porți mănuși, iar după să nu uiți să clătești suprafața.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.