9 GREȘELI din cauza cărora nu ți se mărește SALARIUL

Dacă muncești din greu și salariul tău încă lasă mult de dorit, atunci ceva trebuie schimbat. Să vedem ce anume.

După o scurtă analiză a oamenilor de succes și a biografiei acestora, am descoperit ce impedimente stau în calea unei măriri de salariu pentru tine.

Iată ce faci greșit:

1. Îți subestimezi aptitudinile

În general, oamenii care câștigă puțin, se unesc foarte mult. Ajung astfel să fie de acord cu un salariu mic și în timp, se subestimează din punct de vedere profesional și consideră că cunoștințele și aptitudinile lor nu sunt suficiente pentru această poziție. Gândește-te deseori că ai aptitudinile necesare, chiar și mai mult decât e cazul, pentru că și angajatorul va observa asta.

2. Muncești pe gratis

FOLLOW ME

Deși din diverse motive-poate că îți place ceea ce faci, poate îți e teamă să refuzi, poate vrei să impresionezi-accepți să muncești în plus, pe gratis. Însă, ar fi bine să știi că munca pentru un „mulțumesc” nu vorbește în favoarea profesionalismului tău, deoarece îți folosești timpul, cunoștințele și capacitatea pentru a aduce venituri acestei companii. Orice muncă costă bani , iar o astfel de propunere poate fi acceptată numai în cazuri excepționale.

Întrebă-te mereu: experiența dobândită pe această poziție depășește toate eforturile tale? Dacă este așa, este logic să lucrezi ceva timp de dragul cunoașterii și al experienței. Dar, în orice caz, nu întârzia această perioadă.

3. Îți e teamă să ceri o mărire

E firesc să ai o reținere atunci când vine vorba de a cere o mărire de salariu. Dar ai toate motivele să încerci în cazul în care numărul îndatoririlor tale cresc, iar salariul tău rămâne același.

4. Timpul costă bani

Cercetător în domeniul tehnologiei informației, Peter Cochrane spune că există 2 tipuri de oameni în lume: cei care ar face orice pe timpul lor cu scopul de a salva un pic de bani, iar cei care își petrec orice sumă de bani pentru a economisi ceva timp. Și oamenii din al doilea grup sunt mai productivi.

Imaginează-ți că trebuie să ridici niște bunuri care se află în cealaltă parte a orașului. Să presupunem că petreci aproximativ 2 ore din timpul tău și 5 lei pentru călătorie. Poți rămâne, de asemenea, la domiciliu și să comanzi o livrare prin curier pentru 20 lei. Prima opțiune pare a fi mai economică, dar, de fapt, în cazul în care o oră din timpul de lucru este în valoare de 40 lei, este mult mai profitabil să-ți petreci timpul la locul de muncă.

5. Te gândești la muncă până târziu

Există multe motive pentru aceasta: incapacitatea de a-ți planifica timpul sau dorința de a te arăta ca un angajat bun. În orice caz, acest comportament nu te ajută să câștigi mai mult.

Odihna este însă foarte importantă și dacă vrei să ai un echilibru între viața personală și cea profesională, nu ar trebui să lucrezi de acasă.

6. Privești doar în față, în loc să te uiți în jur

Cei mai mulți oameni lucrează la biroul lor, sperând la o promovare. Văd numai în acea direcție și nu fac nimic altceva. Pe de o parte, este bine, dar o astfel de gândire tunel îți limitează dezvoltarea și te privează de oportunitatea de a câștiga mai mult.

Interesul îndreptat și către alte domenii nu te ajută doar să te dezvolți din punct de vedere personal, ci îți poate aduce și venituri suplimentare. De asemenea, oamenii cu o dezvoltare complexă sunt interesați de conducere și se mișcă mult mai repede în ierarhie.

7. Nu îți pui întrebările care contează cu adevărat

Ce crezi despre munca ta? Dacă ai avea bani, ai face-o? Dacă nu, gândește-te la ceea ce ai face și câștigurile pe care ți le-ar aduce o nouă activitate.

De ce este atât de important? Dacă îți iubești munca, o vei face cu multă bucurie și inspirație, ceea ce înseamnă că productivitatea ta va crește. Și șeful, văzând interesul și entuziasmul tău sincer, îți va mări și veniturile. Munca pe care o urăști nu te va face bogat.

8. Banii îți sunt singura motivație

Desigur, aceasta este o motivație bună, dar pentru o implementare reușită nu ar trebui să fie o prioritate și singura. Dacă angajatorul ar alege între angajatul care așteaptă câștigul cu nerăbdare și cei care vor cu adevărat să ajute compania să evolueze, atunci, bineînțeles, îl va alege pe al doilea și va investi mai mult în el. Nu uita că banii nu sunt un scop, ci un instrument. Ar trebui să fii foarte interesant să te dezvolți în acest domeniu. Pasiunea ta sinceră pentru muncă va fi observată și de șefii tăi, iar șansele de creștere în carieră și de creștere a salariului vor crește semnificativ.

9. Investește în tine

Specialiștii de la Universitatea Exeter și de la Școala Medicală din Harvard au ajuns la concluzia că oamenii înalți și slabi câștigă mai mult decât colegii lor care au probleme cu excesul de greutate. Oamenii de știință cred că oamenii înalți și slabi au dezvoltat mai bine abilități sociale, au o inteligență emoțională superioară și sunt mai încrezători în ei înșiși.

Rezultatele acestui studiu – o motivație excelentă de a te înscrie la sală de gimnastică, a-ți monitoriza alimentația și de a acorda mai multă atenție sănătății tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.