8 SIMPTOME pe care le ai cu o LUNĂ înainte de un ATAC DE CORD

E mai bine să previi decât să tratezi. Acest lucru se aplică oricărei boli și e important mai ales atunci când simptomele nu sunt prea bine cunoscute.

Citește mai jos despre simptomele care ar putea să apară cu o lună (sau chiar mai repede) înainte de un atac de cord. Nu trebuie să devii ipohondru, dar nu strică nimănui să fie mai atent la sănătate. Fii foarte atentă în caz că ai o predispoziție spre a face infarct.

8. Oboseala

Oboseala neobișnuită este unul dintre principalele simptome care ar putea sugera că te paște un atac de cord. E mai probabil ca acest simptom să apară la femei. Activitatea fizică sau mentală nu este cauza oboselii, care crește până la sfârșitul zilei. Uneori îți va fi foarte greu să îndeplinești sarcini simple, precum să faci patul sau un duș.

7. Durerea abdominală

FOLLOW ME

Durerile abdominale, greața, balonarea sau stomacul deranjat sunt unele dintre cele mai comune simptome, care pot să apară atât la bărbați, cât și la femei. Durerile abdominale de dinainte de un atac de cord au o natură episodică, trecând și apoi revenind pentru perioade scurte de timp.

6. Insomnia

Insomnia este și ea asociată cu un risc crescut de atac de cord sau cerebral, iar acest lucru este mai des întâlnit în cazul femeilor. Insomnia este asociată cu un nivel crescut de anxietate și neatenție.

5. Dificultăți de respirație

Dispneea este sentimentul că nu poți să respire profund. Se întâmplă atât femeilor, cât și bărbaților, cu 6 luni înainte de atacul de cord. Un alt simptom din această categorie este amețeala.

4. Căderea părului

Căderea părului este un alt semn destul de clar al unei boli de inimă. De obicei îi afectează pe bărbații de peste 50 de ani, dar ar putea să li se întâmple și unor femei. Chelia este asociată și cu un nivel crescut al hormonului numit cortizol.

3. Ritm cardiac neregulat

Aritmia este adesea însoțită de atacuri de panică și anxietate, mai ales în cazul femeilor. Apare pe neașteptate, iar ritmul cardiac este neregulat timp de un minut sau două. Dacă nu încetează, te vei simți amețit sau foarte obosit.

2. Transpirație în exces

Transpirația neobișnuită sau în exces este un semnal de avertizare timpuriu pentru atacurile de cord. Ar putea să apară la orice oră din zi sau din noapte. Acest simptom le afectează mai mult pe femei și este asociat cu transpirația obișnuită cauzată de menopauză.

1. Durerea în piept

Durerile în piept au intensități și forme diferite la bărbați și la femei. Ele sunt un semn care nu ar trebui să fie ignorat. Apare mai ales la bărbați și la numai 30% dintre femei. Durerea se poate extinde către brațul stâng, către gât, umeri și stomac.

Citește și: Cum faci diferența dintre un ATAC DE PANICĂ și un ATAC DE CORD

Atacul de panică și infarctul au simptome similare: o durere puternică în piept, transpirație, senzație de înțepături, dificultăți de respirație și greață. Faptul că infarctul poate provoca teamă face și mai probabilă posibilitatea ca oamenii să le confunde. În ciuda aspectelor asemănătoare, e posibil să înveți să le diferențiezi într-un mod eficient. Cu siguranță, dacă tu sau un membru al familiei se confruntă cu atacurile de panică, e de o importanță vitală să înțelegi diferențele dintre ele și o problemă mult mai serioasă.

Citește mai jos pentru a afla mai multe informații despre cum să deosebești infarctul de atacul de panică:

Cum să recunoști un infarct

– Oamenii descriu durerea din timpul unui infarct drept una care parcă strangulează.
– De regulă, durerea apare în centrul pieptului și se poate lăsa în jos, de-a lungul brațului stâng și de-a lungul spatelui.
– Durerea se poate răspândi și spre gât, dinți și zona fălcilor.
– Intensitatea durerii poate să varieze.
– Durerea ține mai mult de cinci minute și nu afectează respirația.
– Senzația de înțepături e resimțită, cel mai adesea, doar în brațul stâng. Aceasta este adesea însoțită de o transpirație rece și lipicioasă, – de senzația de greață și chiar de vomă.
– În punctul maxim al atacului de panică, oamenii simt frică mai ales din cauza durerii din piept și încep să se teamă că ar putea să-și piardă viața.
– În plus, oamenii au adesea dificultăți la respirație, în afară de cazurile în care infarctul provoacă atacul de panică.
– Dacă ai aceste simptome pentru mai mult de cinci minute, cheamă o ambulanță. Dacă asta nu este posibil, roagă pe cineva să te ducă la cel mai apropiat spital, cât mai curând posibil.

Cum să recunoști un atac de panică

– În ciuda a cee ace se crede, un atac de panică poate să apară în cele mai obișnuite circumstanțe.
– Simptomele unui atac de panică ajung, de obicei, la intensitate maximă după zece minute.
– Durerea e concentrate în regiunea pieptului și are un caracter schimbător – crest, apoi scade.
– Senzația de înțepătură și amorțeală care ar putea să apară în timpul unui atac de panică nu sunt resimțite numai la nivelul brațului stâng. Acestea pot să apară și la brațul drept, la picioare sau la degete.
– În timpul atacurilor de panică, oamenii simt frici iraționale, precum cea că se sufocă sau că vor înnebuni.

Dacă nu poți să îți dai seama dacă ai un atac de panică sau un infarct, mergi imediat la un medic. În niciunul dintre cazuri să aștepți nu e cea mai bună soluție. Dacă ai un infarct, e foarte posibil să mori dacă nu primești ajutor medical. Lipsa ajutorului medical în timpul unuiatac de panică poate înrăutăți simptomele, ceea ce înseamnă că atacurile s-ar putea repeta mai des. Dacă ești din timp examinat de un specialist, care are grijă de tine, calitatea vieții tale s-ar putea îmbunătăți. De asemenea, vei avea și o speranță de viață mai mare.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.