#TIPS&TRICKS

8 semne că nu bei suficientă apă

Scris de Ela la 25 octombrie 2016

Cantitățile potrivite de apă mențin sănătatea la nivelul optim, pentru că apa ajută corpul să își mențină temperatură și capacitatea de digestie. Apa proaspătă elimină toxinele din corp și hidratează întreg corpul.

Dacă pe parcursul zieli bei sucuri ș cafea asta nu înseamnă că îți asiguri necesarul de lichide pentru a-ți ține corpul hidratat. Cel mai important beneficiu al apei este rolul ei de reactant, pentru că multe reacții care se petrec în corp au loc în apă. În momentul în care uiți să bei apă, nu ai timp sau o respingi, îți faci foarte mult rău, iar organismul tău poate avea de suferit.

Iata cum recunoști principalele semene pe care ți le dă corpul când ești deshidratat:

1. Frecvența urinării  – dacă ești sănătos, vei urina de 6-7 ori pe zi. Dacă urinezi de 2-3 ori pe zi, trebuie să bei mai multă apă. Consumul insuficient de apă afectează funcționarea rinichilor.

2. Pielea uscată  – pielea și tenul sănătos sunt semne ale unui consum normal de apă. Nu te poți aștepta să ai o piele frumoasă dacă nu bei apă suficientă.

3. Dureri de cap – deshidratarea este principalul motiv al durerilor de cap. Durerile de cap induse de deshidratare sunt diferite de cele normale. Dacă îți este imposibil să te apleci, să te miști repede să urci sau să coborî scările, ia în considerare să bei mai multă apă.

4. Gura uscată lipsa salivei este un semn al deshidratării și dacă ai gura uscată prea mult timp, poți risca să ai leziuni ale cavității bucale sau a gâtului.

5. Culoarea urinei – schimbările de culoare ale urinei indică lipsă severă de apă. Dacă ești hidratat urina este deschisă la culoare. Dacă corpul tău suferă de deshidratare, culoarea urinei se va schimba dramatic.

6. Foame  simți că îți este foame deși abia ai mâncat? Nu confunda foamea cu setea. În loc să consumi o pungă de chipsuri, mai bine bea un pahar cu apă. Corpul poate intrepreta greșit semnalele și de aceea poți avea senzația de foame.

7. Amețeală – dacă îți simți capul moale și ușor, nu te îngrijora. Probabil corpul tău a pierdut multe fluide și dacă bei un pahar cu apă ar trebui să te simți mai bine.

8. Simptomele deshidratării cronice – infecții ale tractului urinar, îmbătrânire prematură, confuzie, anxietate, creșterea nivelului colesterolului, constipație.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--