8 lucruri pe care nu le știai despre COLOANA TA VERTEBRALĂ! Importanța este mai mare decât îți imaginai!

Foarte puțini oameni știu sau se întreabă cât e de mare rolul coloanei vertebrale pentru sănătatea altor organe și sisteme, de la creștetul capului până la vârfurile degetelor. Corpul uman este un sistem foarte complex, interconectat, în care o problemă la o zonă a coloanei poate cauza diverse deviații. Iată de ce e important să îți monitorizezi postura:

1. Vertebrele cervicale

Primele 7 vertebre sunt legate de sănătatea organelor pentu auz și vedere, de aparatul de vorbire și de starea creierului. Prin urmare, dacă există nereguli cu aceste vertebre, pot să apară dureri de cap.

2. A șaptea vertebră

Aceasta este un centru nervos major, responsabil pentru sănătatea glandei tiroide. Regiunea vertebrei cervicale cu nr. 7 și a primelor 3 vertebre toracice este asociată cu sănătatea inimii. Astfel, oamenii mai în vârstă, care au o cocoașă pronunțată la gât au o probabilitate de 99% de a avea probleme cu inima.

3. Departamentul toracic

FOLLOW ME

Vertebrele toracice 4-8 sunt asociate cu sistemul digestive. Prin urmare, sentimentul de greutate în zona toracică de după masă sugerează că stomacul digeră cu greu mâncarea, trimițând astfel un semnal de disconfort spre coloana toracică. Vertebrele toracice 9-12 sunt responsabile pentru funcționarea normală a sistemului urinar. De aceea, nu e întotdeauna clar dacă te dor mușchii sau rinichii. În orice caz, dacă apare orice fel de durere ar trebui să contactezi un specialist.

4. Secțiunea lombară

Regiunea lombară superioară este asociată cu intestinul mare. Regiunea lombară inferioară este legată de sănătatea organelor reproducătoare. Diverse afecțiuni inflamatorii ale bărbaților și femeilor pot crea un sentiment de disconfort în regiunea lombară inferioară.

5. Postura nepotrivită poate să înrăutățească depresia

Un studiu efectuat la San Francisco State University a descoperit că studenții care merg aplecați au mai puțină energie și sunt mai deprimați. Dacă stai cu spatele drept s-ar putea să te ajute să te simți mai bine.

6. Postura nepotrivită influențează opinia oamenilor în legătură cu tine

Închide-ți ochii și încearcă să-ți imaginezi un CEO sau un director de bancă. Imaginează-ți-l pe președintele Statelor Unite mergând spre podium să discute cu presa. Așa-i că toți cei din imaginea ta mentală sunt înalți și cu spatele drept? Asta se întâmplă pentru că oamenii puternici rareori stau aplecați. Postura nepotrivită îți poate sabota cariera.

7. Postura nepotrivită te face să pari mai gras/ă

Unul din modurile prin care poți părea instantaneu mai slab/ă și mai înalt/ă e a sta cu spatele drept și burta trasă. Dacă greutatea ta e în regulă, dar tot pari puțin plinuț/ă, uită-te într-o oglindă și vezi cum ți-ar sta cu spatele drept.

8. Postura nepotrivită te poate ucide

Un studiu Australian a descoperit că fiecare oră petrecută în fața televizorului după vârsta de 25 de ani îți scade durata vieții cu mai mult de 20 de minute, pentru că ghemuitul pe canapea e rău pentru tot corpul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.