#TIPS&TRICKS

8 fotografii pe care oamenii și-ar dori să le șteargă de pe internet! S-au făcut de râs!

Scris de Laura P la 12 aprilie 2018

Când începi să bei, te poți simți relaxat, încrezător, fericit, sociabil… Efectele plăcute ale alcoolului sunt incontestabile. Acestea facilitează uitarea efectelor negative: reflexe încetinite, coordonare redusă, gândire îndoielnică, judecată proastă, memorie insuficientă și multe alte deficiențe.

Aceste efecte negative au loc de fiecare dată când bei, chiar și o singură bere. Cu cât bei mai mult, cu atât mai puternice sunt aceste efecte negative. (Aceste efecte plăcute vor începe să se estompeze repede). De-a lungul timpului, corpul devine deteriorat de la băutură… mult mai vătămat decât știi deja probabil. De fapt, alcoolul poate provoca mai multe tipuri de cancer.

În afară de vătămările corporale, consumul de alcool a fost asociat cu depresia, anxietatea, retragerea socială, comportamentul violent, creșterea sexului neprotejat și creșterea riscului de accidente auto , sinucidere , rănire, violență domestică și chiar înec. Ca și cum acest lucru nu este suficient, alcoolul provoacă leziuni incredibile corpului și nu doar creierului și ficatului. Practic, fiecare parte a corpului este afectată negativ de băuturile excesive.

Atunci când consumi alcool, aproximativ 33% din acesta este absorbit imediat în sânge, prin mucoasa stomacului. Alcoolul rămas este absorbit mai încet în sânge, prin intestinul subțire. Odată ajuns în sânge, alcoolul se difuzează în aproape toate țesuturile biologice din organism, deoarece membranele celulare sunt foarte permeabile.

Când consumi mai mult alcool decât poate suporta corpul tău, crește nivelul alcoolului din sânge. Cât de repede crește aceste și efectele pe care le are, variază foarte mult în funcție de o serie de lucruri, inclusiv greutatea, vârsta, sexul, compoziția corporală, sănătatea generală și prezența altor medicamente.

Indiferent de starea ta, odată prezența alcoolului în sânge, vor apărea anumite efecte asupra organismului. O alcoolemie mai mare înseamnă pur și simplu un risc mai mare. Cantitatea maxim recomandată de alcool este de 2 băuturi pe zi pentru bărbați și 1 băutură pe zi pentru femei. Consumul mai mult decât atât se consideră problematic.

De la prima gustare, alcoolul afectează organismul, începând cu creierul. Mai mult de 50% dintre adulți s-au pierdut pe sine din cauza alcoolului cel puțin o dată în viața lor. Și dimineața, oamenii sunt, de obicei, șocați să audă ce au făcut noaptea trecută.

Iată, pe scurt, care sunt efectele alcoolului asupra mai multor organe:

Inima: bătăile inimii sunt mai intense și se simte o accelerare neplăcută

Sistemul circulator: din cauza faptului că ți se lărgesc vasele de sânge te simți încălzit și ți se înroșește fața.

Sistemul imunitar: alcoolul îți afectează sistemul imunitar chiar și după ce ieși din beție, mai exact în primele 24 de ore de când ai consumat alcool, fiind mai susceptibil și mai sensibil în fața unor eventuale infecții.

Rinichii şi vezica urinară: faptul că vrei să mergi des la toaletă are o explicație mai serioasă decât te-ai putea aștepta, alcoolul afectează și un hormon care reglează diureza- eliminarea urinei prin rinichi- inhibându-i activitatea, așa că majoritatea lichidelor nu mai sunt reabsorbite în rinichi și se acumulează în vezica urinară care se umple mai rapid.

Articulaţii: la consumarea alcoolului poate crește producția de acid uric, care în mod normal se elimină pe cale urinară, dar fiind vorba de o creștere a cantității, se stochează în articulații. Astfel, apar durerile de încheieturi după o beție. În timp, această acumulare de acid uric poate provoca apariția gutei caracterizată prin dureri insuportabile ale articluațiilor.

Creier: creierul e unul dintre cele mai afectate organe, fiind vorba de o varietate de efecte.Ai abuzat vreodată de alcool atât de mult încât să nu îți amintești ce ai făcut în dimineața următoare?
Sau te-ai trezit cu un cap ras și cu un corp vopsit? Tipii ăștia au trecut prin toate! Iar asta este partea amuzantă , dar nu uita, că în spatele imaginilor amuzante și a glumelor se află probleme serioase ale organismului din cauza alcoolului.

Iată 10 poze amuzante care îți arată cum reacționează oamenii după o beție:

1. Ai crede că într-adevăr este adevărata lui față


2. Când încerci să stai treaz la o petrecere


3. Arată fermecător


4. Un fel de clown sau doar o glumă proastă


5. Frumoasa Adormită


6. Și… premiul pentru cel mai bun costum, merge la…


7. Îngeraș de zăpadă: versiunea beției.

8. Când n-ai bani de un costum de Hallowen și folosești tot ce ai în bucătărie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.