8 APLICAȚII pe care trebuie să le DEZINSTALEZI de pe telefon

Google Play este o platformă excelentă pentru noi dezvoltatori care doresc să-și facă propria aplicație și pentru orice om care dorește să se bucure de miracolele tehnologiei și de promisiunile posibilităților infinite. Dar nu totul este roz și nu toți dezvoltatorii de aplicații au intenții pure: unele dintre aceste programe pot să îți colecteze datele, să trimită informații personale și chiar să îți afecteze contul. De asemenea, e imposibil ca unele aplicații să aibă funcții atât de complexe precum promit în descriere.

Există câteva aplicații pe care nu ar trebui să le instalezi sub nicio formă:

1. Aplicațiile meteorologice

Pe cât de virale erau aplicațiile meteorologic, pe atât de mari sunt riscurile de a avea viruși. Există un exemplu în care o astfel de aplicație a colectat date de la proprietarul smartphone-ului și le-a transmis atacatorilor, interesați de datele despre cardurile bancare.

Popularitatea aplicațiilor meteo este acum în declin: este mult mai convenabil să vezi prognozele meteo în motoarele de căutare, mai ales că nu îți consumă nici din memoria telefonului.

2. Aplicații pentru defragmentare

FOLLOW ME

Nu e vorba de defragmentare. Aceste aplicații analizează pur și simplu cât spațiu este ocupat în memoria internă a anumitor programe. Însă ce fac cu adevărat e să îți ocupe memoria.

3. Optimizatori

Probabil ai auzit de Clean Master sau alți optimizatori similari au care au grijă de curățarea în timp util a cache-ului și de eliminarea programelor inutile. Cu toate acestea, cele mai multe smartphone-uri moderne au funcții similare în sistem, ceea ce face astfel de aplicații inutile, deoarece continuă să consume cache-ul și bateria telefonului. Iar dacă încarci memoria și sistemul va funcționa mai greu.

4. Browserele incorporate

Browserele încorporate încurcă firmware-ul telefonului și, adesea, sunt mult mai lente și nu sunt verificate de eventuale atacuri. Aceste programe nu au protecție împotriva interceptării datelor și încetinesc sistemul.

5. Antivirusuri de la dezvoltatori neverificați

Când hackerii au început să fure date, în mod firesc, au apărut și antivirușii în versiunea mobilă. Dar hackerii nu s-au lăsat și și-au făcut propriile antiviruși. Astfel de programe îți pot fura datele personale și chiar îți te pot împiedica să mai gestionezi sistemul corespunzător.

6. Browsere cu funcții suplimentare

Această categorie include browsere cu caracteristici speciale, cum ar fi vizionarea de videoclipuri sau emisiuni. Cu toate acestea, astfel de aplicații au două dezavantaje semnificative. În primul rând, cantitatea de publicitate încorporată este prea mare, iar aceasta este incredibil de enervantă și îngreunează lucrul în rețea. În al doilea rând, ar trebui să îți faci griji pentru încălcarea confidențialității: aplicațiile necesită acces la mai multe secțiuni, chiar și la gestionarea apelurilor, ceea ce le face nesigure.

7. Aplicații pentru creșterea cantității de memorie RAM

Nu vei obține niciodată mai multă memorie decât cea pe care o are inițial smartphone-ul printr- aplicație. Prin urmare, această aplicație poate doar să îți ocupe chiar ea memoria și mai rău, să îți colecteze datele.

8. Detectoare de minciuni

În magazinul Google sunt atâtea aplicații că poți fi uimit. Dar, cum am mai spus, nu trebuie să fie toate luate în serios. Telefoanele trebuie să fie echipate cu senzori biometrici pentru a putea citi de fapt schimbările frecvenței cardiace în timp ce răspunzi la întrebări, dar acum detectorul de minciuni din telefon nu este deloc util. Dacă totuși descarci un astfel de program, reține că această aplicație nu are nevoie de date suplimentare sau acces la lista ta de contacte. Deci, dacă apare un mesaj care sugerează că vrea să îți acceseze sistemul, dezinstaleaz-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.