#TIPS&TRICKS

7 simptome din prima FAZĂ a CANCERULUI pe care 90% dintre oameni le IGNORĂ

Scris de Ela la 22 mai 2017

Organismul uman funcţionează în așa fel încât ne trimite semnale ca să știm că ceva nu e în ordine. Din nefericire, multe persoae le trec cu vederea, gândindu-se că nu se va întâmpla nimic. Fiindcă e nevoie să știi cu ce te confrunți pentru a câștiga, iată câteva simptome timpurii ale cancerului pe care trebuie să le iei cât se poate de în serios (nu trage însă concluzii pripite și, dacă recunoști câteva, mergi la medic pentru analize):

1. Neoplasm pe piele
Apariția lor poate fi un simptom al cancerului de piele și mamar. Alte simptome: noduli pe ambii sâni și în zona axilelor; iritații de origine necunoscută; apariția rănilor purulente în mijlocul neoplasmului; creșterea și modificarea alunițelor.

2. Tuse prelungită
Tusea prelungită este unul dintre simptomele bolilor de plămâni, alături de: poftă de mâncare scăzută; pierderi rapide în greutate. În etapele cele mai avansate ale cancerului pulmonar apare tusea cu sânge și dificultăți de respirație.

3. Mâncărimi
În cele mai multe cazuri, mâncărimile pielii nu au nimic de-a face cu oncologia, dar trebuie să fii atent/ă, deoarece neoplasmele incipiente cauzează mâncărimi în zona genitală, iar cancerul cerebral poate fi însoțit de mâncărime în zona nărilor.

4. Schimbări ale funcționării intestinului
Simptomele cancerului de colon sunt: scaun cu sânge, mucus și puroi, incontinența intestinului.

5. Culoare anormală a urinei
Cancerul de rinichi poate fi însoțit de simptome precum: sânge în urină, tensiune arterială ridicată, dureri de rinichi, oboseală cronică care se acumulează.

6. Pierderi rapide în greutate
Pierderile inexplicabile în greutate se întâmplă în cazul cancerului la stomac. În primele etape, simptomele nu ies în evidență, ar apoi apare repulsia față de carne; săturarea rapidă, anemia, obstrucția alimentelor.

7. Dureri de gât prelungite
Acestea pot fi un simpom al cancerului de laringe, alături de – dificultăți la respirație, dureri la înghițire, senzația unui corp străin în gât, pierderea treptată a vocii, flegmă cu sânge și miros de puroi în gură.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--