#TIPS&TRICKS

7 obiceiuri GREȘITE pe care le au toți oamenii

Scris de Ela la 28 decembrie 2016

Cu toții avem niște obiceiuri pe care le considerăm importante pentru a ne păstra sănătatea și silueta. În timp ce unele chiar sunt importante, precum spălatul fructelor sau exercițiile fizice, în legătură cu altele există niște dubii.

Iată o listă de șapte obiceiuri la care poți renunța fără consecințe:

Pastilele de multivitamine

A consuma multivitamine nu reduce riscul de a face anumite boli și nu au niciun efect asupra memoriei sau a abilității de a munci. S-ar putea chiar să aibă efecte negative.

A folosi gel de mâini anti-bacterial care nu conține alcool

Gelurile anti-bacteriae pentru mâini omoară diverse bacterii și germeni când au minim 60% alcool. Celelalte nu au efecte împotriva tuturor microorganismelor, împotriva pesticidelor sau a poluării. Alege să te speli pe mâini.

Evitarea glutamatului monosodic

Simptomele neplăcute, precum greața sau durerile de cap, apar doar atunci când mănânci ceva cu minim 3g de substanță în forma cea mai pură. În același timp, produsele alimentare care conțin glutamat nu sunt foarte sănătoase pentru tine.

A-ți curăța corpul cu o dietă detoxifiantă

Organismul poate să se descurce singur cu toxinele din corp. Dacă ficatul și rinichii tăi nu funcționează cum trebuie, e un indiciu că trebuie să mergi la doctor, nu să bei mai multe smoothies sau cocktail-uri.

A consuma produse organice

În multe țări, nu e obligatoriu din punct de vedere legal să diferențiezi produsele eco sau bio de celelalte., iar dacă vezi astfel de etichete, asta va fi doar o strategie de marketing, nu o garanție că nu au fost folosite chimicale.

Refuzul de a folosi microundele

A încălzi mâncarea în cuptorul cu microunde chiar distruge substanțele hrănitoare, dar același lucru se poate întâmpla când folosești un cuptor sau o plită. De fapt, cuptorul cu microunde e de preferat, pentru că e mai rapid.

A consuma numai produse cu puține grăsimi

Corpul nostru nevoie și de grăsimi, deci a schimba mâncarea obișnuită pentru echivalentele cu mai puține grăsimi nu e modul cel mai bun de a elimina caloriile. Mai mult decât atât, astfel de produse au un nvel mai ridicat de zahăr care poate fi dăunător pentru sănătate.

sursa: brightside.me
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--