#TIPS&TRICKS

7 METODE prin care să scapi de DURERILE menstruale

Scris de Ela la 27 decembrie 2016

Pentru majoritatea femeilor, perioada menstruală este un chin! Simptomele de care este însoțită aceasta îți afectează confortul psihic și fizic provocându-ți o stare foarte proastă.

Toate femeile se confruntă cu durerile menstruale, cunoscute și sub numele de dismenoree. De obicei, aceste dureri sunt foarte accentuate în prima zi în care ești la menstruație, dar ai stări neplăcute și înainte și în ultimele zile. Cele mai norocoase femei au dureri mai ușoare și pe o durată scurtă, însă există și cazuri în care poți ajunge la urgențe din cauza acestora.

De obicei, crampele se resimt în partea inferioară a abdomenului și în zona spatelu, însă variază de la organism la organism. Din fericire, există câteva metode simple prin care poți reduce disconfortul:

1. Sportul

Poate că pare un paradox, însă pentru a te simți mai bine, e nevoie să faci mișcare. Totodată, dacă ai un program regulat de exerciții în fiecare săptămână, nu vei mai resimți atâta durere în această perioadă a lunii.

2. Alimentația

Hormonii noștri o iau razna în această perioadă și deși ar trebui să mănânci mai ușor, organismul tău s-a putea să aibă tot felul de pofte nebănuite pe care ar fi foarte bine să le neglijezi. Evită alimentele bogate în sare și zahăr și consumă-le pe cele ce conțin calciu ( legume, iaurt, lapte).

3. Baie fierbinte

Băile fierbinți reduc intensitatea și frecvența crampelor menstruale. Te vei simți mult mai bine după ce vei face un duș sau o baie cu săruri aromate.

4. O sticlă de apă caldă

Apa caldă relaxează uterul și reduce senzația de durere.

5. Ceaiurile naturale

Dacă ești la menstruație, este recomandat să eviți cafeaua și să consumi mai mule ceaiuri naturale. Câteva alternative excelente ar fi ceaiul de mușețel, de ghimbir sau de mentă.

6. Analgezicele

Dacă știi că ai dureri puternice, cel mai bine ar fi să iei o pastilă preventivă exact în momentul în care încep să apară durerile menstruale. Acest lucru este recomandat mai ales dacă știi că urmează să pleci de acasă și nu vrei să ai o zi oribilă.

7. Activitatea sexuală

Deși pare surprinzător pentru mulți oameni, activitatea sexuală te poate scuti de durere, datorită eliberării de endorfine.

Dacă ai crampe foarte intense pe care nu le poți calma sub nicio formă, cel mai bine ar fi să apelezi la ajutorul unui medic.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--