7 metode de EPILARE pe care le poate folosi orice FEMEIE

Dacă ești una dintre acele femei cărora în mod miraculos nu au păr pe corp, suntem geloase. Dacă ești una dintre femei care nu au nicio problem cu păru de pe corp, tot suntem geloase. Pentru celelalte femei însă, epilarea e o problemă esențială. Iată un top cu cele mai buune soluții de îndepărtare a părului de pe planetă.

1. Epilarea cu zahăr

E ceva nou și mai puțin dureros decât epilarea cu zahăr. E mai puțin probabil să-ți arzi pielea, ca la ceară, plus că părul se subțiază de fiecar dată.

2. Rasul

Nu durează mult, e ieftin și relativ nedureros. Poți scăpa de părul scurt imediat, nu ca la tratamentele de la salon.

 

FOLLOW ME

3. Filetarea

E puțin înfricoșătoare (se mișcă așa repede atât de aproape de ochii tăi!) , dar face o treabă excelentă cu sprâncenele noastre.

4. Ceara

Doare? Evident? Durează între patru și șase săptămâni fără să coste atât de mult? Bineînțeles că da.

5. Electroliza

E ceva mai dureroasă decât laserul, dar e mai eficientă. După 15-30 de ședințe, ai scăpat… definitiv.

6. Laserul

Atâția bani, atâtea ședințe, atâtea senzații neplăcute. Pentru rezultate semi-permanente? Avem lucruri mai bune de făcut.

 

7. Crema depilatoare

Părul crește la fel de repede ca la ras. Factorul de durere potențială e același ca la ras.

Citește și: 7 riscuri la care te supui atunci când te epilezi cu ceară

Părul nedorit poate fi înlăturat prin diverse metode – printre cele mai des folosite se numără aparatul de ras și epilatorul, care te ajută pentru un timp mai lung sau mai scurt. O altă metodă des întâlnită este epilarea cu ceară.

În urma acestui proces, pielea rămâne fină și durează câteva săptămâni până când părul începe să crească din nou – poate chiar și o lună. Epilarea cu ceară poate fi folosită în orice zonă a corpului acoperită de păr nedorit.

Multe femei știu despre beneficiile epilării cu ceară, dar destul de puține cunosc și riscurile acestei metode. În timpul epilării cu ceară, pielea este afectată, iar porii pot fi infectați dacă epilarea nu se face în condiții sterile.

Acest lucru ar trebui să te alarmeze dacă epilarea în zona inghinală face parte din rutina ta. Dacă folosești de mult timp această metodă sau dacă abia acum te gândești să o folosești, iată câteva informații despre riscurile la care te expui:

1. Dacă te epilezi cu ceară în zona inghinală, s-ar putea să te supui riscului infectării cu bacteria numită molluscum contagiosum. Aceasta cauzează erupții cutanate și umflături în zona intimă. Conform doctorilor de la SUNY Downstate Medical Center din New York, numărul persoanelor infectate cu acest virus a crescut alarmant.

2. Alte efecte supărătoare ale epilării cu ceară sunt senzația de usturime și mâncărime.

3. În anumite situații, riscurile de infecții grave cresc și s-ar putea să fie nevoie de spitalizare. Într-un stat de pe continental American, în anul 2009, a existat posibilitatea interzicerii epilării cu ceară, deoarece multe femei au fost spitalizate din cauza infecțiilor severe.

Chiar dacă este supărător și inestetic, ar trebui să știi că părul de pe corp există dintr-un motiv întemeiat – acesta îți protejează corpul și împiedică frecarea pielii. De aceea există riscul iritațiilor atunci când te epilezi. Pielea rămâne neprotejată, iar suprafețele se freacă, cee ace duce la apariția eczemelor dureroase.

4. Răni și mici și sângerare

Conform Jessicăi Krant, medic dermatolog la SUNY Downstate Medical Center, înlăturarea firelor de păr din rădăcină în timpul epilării cauzează sângerare și răni mici, așa că ar trebui să eviți această procedură.

5. Iritarea și înroșirea pielii

Știi probabil că pielea este roșie, iritată și foarte sensibilă la atingere după epilare. Prin urmare, poartă haine largi în ziua epilării și evită cât poți de mult frecarea suprafeței respective.

6. Infecție în zona inghinală

Când te epilezi în zona inghinală te expui riscului infecțiilor. Acestea pot fi de suprafață sau pot să ajungă mai adânc în corp. Ai grijă la regulile de igienă și alege cu grijă salonul.

7. Umflături și erupții cutanate

Atunci când te epilezi cu ceară, o anumită bacterie îți poate provoca umflături la nivelul pielii. Aceasta se transmite prin contact sexual sau prin atingerea obiectelor contaminate (pe care le poți găsi și în salon). Dacă observi un fel de acnee în zona intimă, discută cu un medic cât mai repede.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.