#TIPS&TRICKS

7 exerciții care te vor ajuta să scapi de bărbia dublă

0

Scris de Ela la 08 februarie 2017

Alimentația sănătoasă și activitatea fizică sunt câteva exemple de obiceiuri sănătoase care îți vor ajuta corpul să rămână tânăr și în formă. Asta e valabil și pentru mușchii faciali care tind să își piardă fermitatea pe măsură ce îmbătrânim.

Iată câteva exerciții pe care le poți face pentru a-ți recăpăta chipul frumos:

Încălzirea mușchilor

Mișcă-ți maxilarul inferior înainte și înapoi și într-o parte și într-alta, încet, fără gesturi bruște. Repetă timp de 8-10 ori.

1. Căușul

Deschide gura și pune-ți buza de jos peste dinții de jos. Imaginează-ți că trebuie să ții apă cu ajutorul maxilarului. Închide gura când ridici capul. Asigură-te că ai colțurile buzelor complet relaxate și repetă d 5-7 ori.

2. Atinge-ți nasul

Bărbia dublă este mereu asociată cu slăbiciunea mușchilor hioizi. De aceea trebuie să fie fortificați. Scoate limba cât de mult poți și încearcă să-ți atingi nasul cu vârful ei. Relaxează-ți buzele. Repetă d 5 ori.

3. Față perfect ovală

Dacă vrei să îți întinerești fața, înntoarce-ți capul la stângă, împinge maxilarul înainte, încordând mușchii gâtului. Întoarce-ți apoi capul la dreapta și fă aceeași mișcare. Repetă de 5 ori pentru fiecare parte.

4. Sărută girafa

Imaginează-ți că trebuie să săruți o girafă sau pe cineva care e foarte înalt. Ridică-ți fața ți uită-te la tavan. Împinge ușor maxilarul înainte și țuguiază-ți buzele. Ar trebui să simți o tensiune puternică la gât. Menține poziția timp de 5-8 secunde și repetă de 5 ori.

5. Rezistența

Strânge-ți pumnii și așază-I direct sub bărbie. Mișcă-ți maxilarul ușor pe pumni și încordează-ți mușchii cât întâmpini rezistența. Forța ar trebui să crească treptat. Când ajunge la maxim, menține 3 secunde. Relaxează-te și repetă exercițiul de 5-7 ori.

6. Zâmbește

Încleștează-ți dinții cu gura închisă și încearcă să-ți lărgești cât mai mult posibil colțurile buzelor. Împinge-ți limba de palatul dur, crescând treptat forța, până când simți o tensiune puternică în mușchii bărbiei. Menține tensiunea 5 secunde, apoi relaxează-te 3 și repetă de 5-8 ori.

7. Obraji pufoși

Inspiră profund pe gură și umple-o de aer. Închide gura, apasă-ți palmele pe obraji ca să simți o tensiune în mușchi. Menține 3-5 secunde, apoi eliberează aerul și relaxează-te. Repetă exercițiul timp de 5-6 ori.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--