#TIPS&TRICKS

6 SECRETE care te ajută să DEOSEBEȘTI dispozitivele ORIGINALE de cele CONTRAFĂCUTE! Dacă îl știi pe al 4-lea, nu vei putea fi PĂCĂLIT!

Scris de Laura P la 14 aprilie 2017

Mărcile de top au mulți imitatori, iar falsurile sunt uneori făcute atât de bine încât e aproape imposibil să le recunoștti. Iată câteva trucuri care te vor ajuta:

1. Verifică ambalajul

Cei care se ocupă de produsele contrafăcute adesea neglijează modelul ambalajului. Producătorul oficial va avea întotdeauna grijă și la cele mai mici detalii. Uită-te bine la ambalaj, fii atentă la calitatea imprimării – fontul ar trebui să fie lizibil peste tot. Nimic nu ar trebui să fie lăsat liber înuntru. Producătorii își fixează bine lucrurile, ca să nu fie deteriorate în timpul transportului. Până și îmbinănările și colțurile foliei ambalajului ar trebui să fie impecabile.

2. Manualul de utilizare este pașaportul oricărui dispozitiv

Trebuie să conțină toate informațiile importante în limba țării în care e cumpărat. Dacă informațiile sunt numai în limbi pe care nu le poți citi, dispozitivul e furat sau e o copie.

3. Fii atent la material

Orice material poate fi de proastă sau de bună calitate. Mărcile faimoase nu fac economie la materiale. Plasticul trebuie să fie fin, fără îmbinări, umbre sau suprafețe neregulate.

4. Fii atent la font

Sigla e importantă pentru orice firmă și merită o atenție specială. Ar trebui să poată fi ușor de recunoscut chiar și după ani de utilizare. Toate fonturile și simbolurile de pe dispozitiv trebuie să fie netede, lizibile și durabile.

5. Verifică încărcătorul

Ar trebui să fie adaptat pentru folosirea în țara ta. Dacă ți se cere să cumperi un adaptor sau chiar un încărcător separat, acesta e un semnal de avertizare. Încărcătoarele de firmă nu vor avea îmbinări între părțile de plastic de diferite culori, spre deosebire de cele false. Firmele sunt responsabile pentru siguranța ta atunci când le folosești dispozitivele. De aceea originalele au finisări și izolări de calitate.

6. Uită-te bine la fire și fișele de conectare

Calitatea firului e unul dintre cele mai evidente semne ale unui produs contrafăcut. Cele originale sunt ferme și netede. Ar trebui să fie flexibil și colorat uniform, iar simbolurile nu ar trebui să se șteargă.

sursa: brightside.me

 

Citește și 7 trăsături ASCUNSE ale TELEFONULUI tău! E important să le știi chiar ACUM

Probabil toată lumea are astăzi un telefon în buzunar. Nu toți știu însă despre lucrurile incredibile pe care le pot face aceste dispozitive.

Iată câteva dintr cele mai fascinante trăsături ale telefoanelor de tip android:

1. Cel mai ușor mod de a economisi bateria

Dacă alegi o imagine de fundal închisă, simplă, iluminarea automată se va opri și vei observa că telefonul ține mai mult. Valabil pentru cele mai multe telefoane și tablete.

2. Text – vorbire

Nu numai că poți citi acest articol, dar îl poți și asculta dacă ai un dispozitiv Android. Dacă preferi să auzi informația, mergi la Setări – Accessibility și pornește opțiunea Text-to-Speech Output.

3. Controlul de la distanță al telefonului

Mergi la Setări – Security – Device administrators și bifează căsuțele de lângă Android Device Manager, Remotely locate this device și Allow remote lock and erase. Acum, dacă îți pierzi telefonul, îl poți localiza și bloca fără să-ți pierzi datele.

4. Pornirea Modului de Oaspeți

Dacă vrei să-i dai temporar telefonul cuiva, dar și să-ți păstrezi datele confidențiale, pornnește Modul de Oaspeți. Trage marginea de sus și atinge iconița utilizatorului din dreapta. Vei putea apoi Adăuga Oaspeți, alegând ce vor avea aceștia voie să facă.

5. Mărirea ecranului

Oamenii cu vedere mai proastă nu au idee cât de mult îi poate ajuta această trăsătură. Mergi la Setări – Accesibility – Magnification gestures. Vei putea da apoi zoom oriunde pe ecran, doar atingându-l.

6. Modul Hotspot

Nu e nevoie să cumperi un router sau un modem 3G separat pentru a folosi Internetul pe dispozitive diferite, pentru că telefonul tău poate face asta ușor. Mergi la Setări – Tethering and portable hotspot și pornește Portable WLAN hotspot.

7. Controlează-ți telefonul cu mișcări ale capului

Uneori trebuie să-ți folosești dispozitivul când ai mâinile ocupate sau e prea frig afară ca să-ți scoți mănușile călduroase. Oricum, există o soluție pentru asta. După ce vei instala aplicația EVA Facial Mouse, îți vei putea controla telefonul cu mișcări ale capului.

 Citește și: 5 caracteristici ale telefonului pe care nu știai să le folosești

Telefoanele mobile moderne au o mulțime de funcții – ele îți permit să contactezi pe cineva aflat la celălalt capăt al lumii, să trimiți mesaje tuturor prietenilor în doar câteva secunde și să navighezi pe Internet. Telefonul tău poate face astea și mult mai multe.

Iată câteva trucuri de care probabil nu știai:

1. Îți poți transforma telefonul într-un dispozitiv de ascultare

Pune telefonul în locul dorit, apoi mergi într-o zonă mai îndepărtată și sună la receptorul fixat ca dispozitiv de ascultare. Va răspunde automat și vei putea auzi ce se întâmplă în locul unde l-ai pus.

2. Îți poți bloca telefonul pentru totdeauna

Dacă vrei să îți protejezi datele în caz că ți se fură sau îți pierzi telefonul, sună la compania de telefoane și cere-le să-ți blocheze dispozitivul folosind codul unic pentru fiecare SIM din 15 cifre, IMEI. Pentru a-l afla, trebuie doar să apelezi combinația *#06#. Dacă toți am folosi acest truc, furtul de telefoane ar deveni practic inutil!

3. Îți poți transforma telefonul într-un microscop

Poate suna incredibil, dar nu trebuie să cheltuiești foarte mult pe niște echipamente scumpe pentru a vedea obiectele care sunt prea mici. Folosind o lentilă mică (de la orice laser) și un telefon mobil, îți poți face un microscop digital portabil care e perfect pentru a face fotografii magnfice sau pentru a-i lăsa pe copii să tragă cu ochiul la nucleele celulelor.

4. Poți face fotografii sub apă

Nu toate telefoanele produse azi sunt rezistente la apă. Cu toate acestea, tot îți poți lua telefonul cu tine la piscină, la mare sau ocean. Cum e posibil, te întrebi? Trebuie doar să îți confecționezi o husă din polietilenă – nu-ți va lua mai mult de două minute.

5. Extinde viața telefonului

E absolut normal ca în mufa de alimentare a telefonului tău să se adune, de-a lungul timpului, praf și mizerie. Puțini știu însă că tocmai praful acesta poate fi una dintre principalele cauze ale morții dispozitivului tău. Pentru a evita asta, curăță-ți telefonul regulat. Ia o seringă plină cu aer și injectează-l în mufa de alimentare. Astfel vei putea extinde viața telefonului tău.

sursa: brightside.me
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--