#TIPS&TRICKS

6 motive REALE pentru care bărbații preferă femeile PLINUȚE

Scris de Ela la 22 noiembrie 2016

Deși vedem peste tot fotomodele de succes cu mărimi de 90-60-90, în realitate foarte puțini bărbați își doresc o relație cu femei slabe. Dintotdeauna bărbații au fost atrași de femeile cu forme pline. Sânii mari, posteriorul bombat și copasele voluptoase încing rapid imaginația bărbaților.

Iată 6 motive pentru care bărbații preferă femeile cu forme:

1. Au sâni mai mari

Există mulți bărbați cărora le plac sânii și femeile plinuțe au sâni mai mari. E chiar simplu. Nu-i deranjează cei câțiva centimetri în plus de pe talie atâta timp cât ajung să se bucure de „bunătăți”.

2. Au fund mai mare

La fel ca sânii, un fund mare și o talie lată reprezintă semne de feritilitate. Forma posteriorului este foarte importantă și e de preferat să fie un fund fermn. Fundul este un atu foarte sexy, așa că nu ar trebui să eziți să-l pui în evidență.

 

3. Mănâncă

Dacă ciugulești dintr-o salată și termini cu o oră înainte ca el să își fi mâncat friptura și cartofii, se va agita destul de mult. Bărbaților le plac femeile cu forme pentru că mănâncă împreună cu ei și e mereu mai confortabil să mănânci cu cineva decât să stea cineva lângă tine și să te privească în timp ce mănânci.

4.Arată mai tinere

Bărbaților le mai plac femeile cu forme pentru că, în general, arată mai tinere. E adevărat, grăsimea aceea în plus netezește ridurile, doamnelor!

5. E un semn de fertilitate

Un alt motiv principal pentru care bărbaților le plac femeile cu forme este, de fapt, biologic și subconștient. Bărbații asociază șoldurile late și sânii mari cu fertilitatea; mereu au făcut-o. Chiar dacă nu sunt pregătiți să aibă copii, faptul că pari fertilă îi face să vrea să se cupleze cu tine.

6. Reprezintă frumusețea clasică

Toate tablourile și sculpturile clasice vechi înfățișau femei cu forme. Din Grecia Antică și până în Renaștere, femeile care aveau coapse mari, cu celulită, și brațe durdulii erau considerate frumoase. Există câteva motive pentru asta. Exceptând ideea fertilității (deja discutată), se știe că femeile care au forme sunt bine hrănite.

Hrana este un semn de sănătate. Este, de asemenea, un semn de bogăție (arată că îți poți cumpăra mâncare și tot restul). S-a dovedit că pe timp de probleme economice mai mulți bărbați au preferat femeile cu forme, pentru că, în mintea lor, asociau asta cu sănătatea și bogăția.

Indiferent ce greutate ai, mereu există cineva care te găsește atrăgătoare. Deci, în loc să te frustrezi din cauza kilogramelor, apreciază-ți corpul așa cum este. Dacă ești o femeie cu câteva kilograme în plus, nu te ascunde, ieși și expune-te. Nu vrei să îți etalezi formele alea?

Citește și: 7 LUCRURI pe care numai femeile PLINUȚE le înțeleg

Atunci când ești mai plinuță, mai neplăcută decât kilogramele în plus e atitudinea celorlalți, care, de cele mai multe ori, nu se gândesc înainte să comenteze și te grăbesc să te judece pentru că nu iei atitudine, că ești delăsătoare și că nu îți pasă de sănătatea ta.

Dacă greutatea pe care o ai nu este îngrijorătoare, nu îți pune în pericol sănătatea și nu te împiedică să faci ceea ce îți place, iar tu te simți bine în pielea ta, cel mai bine e să nu te lași afectată nici de răutățile celor din jur, dar nici de cei ce încearcă să te menajeze.

Iată 10 lucruri pe care numai femeile mai plinuțe le înțeleg.

1. Nu suporți cuvântul „plinuță”.

Nici „voluptuoasă”, „cu forme” sau „rotunjoară” nu ajută. Nu e ca și cum vei izbucni în plâns dacă cineva rostește cuvântul „gras”. Ești o femeie asumată și te simți bine în pielea ta, așa că nu ai vrea ca cei din jur să te menajeze.

Citește mai jos:  10 RĂSPUNSURI pe care să le dai cuiva care te face GRASĂ

2. Medicii îți critică greutatea

Oricare ar fi motivul pentru care mergi la doctor, ți se spune mereu că ai prea multe kilograme și că o să ai diverse probleme.

3. Complimentele nu sunt sincere

Oamenii au tendința să îți facă mereu complimente pentru a te face să te simți mai bine, indiferent dacă în ziua respectivă arăți bine sau nu. Dacă nu arăți ca trasă prin inel nu înseamnă neapărat că ai probleme cu stima de sine.

4. Dai mai mulți bani pe haine

Mărimile mai mari costă ceva mai mult decât mărimile „normale”, așa că uneori tânjești și tu să îți poți cumpăra haine de la copi

5. Nici dacă ții, nici dacă nu ții regim nu e bine

Toată lumea te judecă, deși nu ar trebui să intereseze pe nimeni ce sau cât mănânci.

6. Toată lumea face aluzii subtile

Mereu se găsește cineva să vobească despre o nouă dietă sau despre sălile de fitness, fără să se gândească la faptul că dacă (și când) vrei sau nu să slăbești e decizia ta.

7. Dacă ești singură, oamenii cred automat că e din cauza greutății tale

Oamenii din jurul tău au impresia că nu poți să găsești pe cineva din cauza felului în care arăți și că dacă ai depune mai mult efort, poate nu ai mai fi singură. Cel de lângă tine ar trebui să te placă așa cum ești, în cel mai bun caz să te ambiționeze să duci un stil de viață mai sănătos și să te sprijine.

Citește și: 10 RĂSPUNSURI pe care să le dai cuiva care te face GRASĂ

Astăzi, unii oameni încearcă în mod intenționat să- facă pe alții să le fie rușine de corpul lor. Dacă ai fost victima acestui tip crud de comentariii, amintește-ți că oamenilor care te jignesc ar trebui să le fie rușine, nu ție.

Iată cum ai puteareacționafață de cei care îți spun căeștigrasă:

1. Râzi

Oamenii care fac asta încearcă adesea să se dea mari în fața prietenilor, așa că cel mai bine ar fi să râzi și să te îndepărtezi.

2. „Da, iar ție îți lipsește frumusețea interioară, dar eu pot să țin dietă măcar”

Unii ar putea spune că nu ar trebui să cauți ceartă, dar unele lucruri trebuie spuse. Poate că nu le-ar strica să le plătești cu aceeași monedă.

3. „Oi fi eu mare, dar nu o să dorm singură diseară!”

Sunt mulți băieți cărora le plac fetele grăsuțe, deci de ce să-ți fie rușine? Probabil că cea care te jignește e singură, altfel nu s-ar lua de altcineva.

4. „Nu l-am auzit pe prietenul tău plângându-se aseară”

Ai nevoie de puțin curaj pentru a spune asta. De obicei oamenii nesiguri fac comentarii crude la adresa altora, așa că de ce să nu îi faci să se îndoiască puțin.

5. „Ghici ce? Sunt și sănătoasă, fericită și mulțumită”

Doar fiindcă ești grăsuță, mulți oameni cred că trebuie să fii și nefericită. Nu trebuie să dai socoteală nimănui altcuiva în afară de tine.

6. „Chiar ar trebui să nu mai vorbești singur”

Foarte puțini oameni au greutatea corespunzătoare înălțimii lor, așa că acest răspuns i-ar putea face să se uite puțin în oglindă.

7. „Prefer să fiu grasă decât să fiu proastă”

„Prost” e probabil unul dintre cele mai drăguțe cuvinte pentru cei care își bat joc de alții din cauza înfățișării.

8. „ … și am doi copii și o viață plină. Tu ce ai?”

Viața își pune amprenta pe trupul tău și nu are de ce să îți fie rușine.

9. „Bine zis, măcar nu e nimic în neregulă cu ochii tăi”

Nu vor mai putea să comenteze nimic dacă ești de acord cu ei și le faci un „compliment” în același timp. Cu tonul vocii corect, poți sugera că doar ochii le funcționează.

10. „Vai, avem o zi proastă?”

Până la urmă, trebuie să ne pară rău pentru oamenii care jignesc. Probabil că au o viață destul de banală și plictisitoare dacă nu se pot distra decât rănindu-i pe ceilalți.

Citește și: Cum să-ți ții hormonii sub control

E greu să-ți imaginezi că greutatea noastră depinde nu numai de numărul de calorii consumate, ci și de niște substanțe chimice dinăuntrul nostru. Hormonii ne influențează procesele metabolice și îi transmit corpului să depoziteze grăsimea sau să nu o mai păstreze. Greutatea noastră e influențată de activitatea fizică, genetică, obiceiurile alimentare și stres. Totuși, cel mai important rol îl joacă hormonii, deoarece sunt responsabili de funcționarea metabolismului.

Insulina
Glucoza e o sursă importantă de energie pentru celulele tale. După ce mănânci și nivelul de glucoză din sânge crește, pancreasul tău trebuie să elibereze mai multă insulină, hormonul care ajută glucoza să ajungă la celule. Dacă nivelul de insulină e ridicat, corpul va depozita grăsimea.

Cortizol
Cortizolul este un hormon al stresului. E produs de glandele suprareale pentru a evita ca nivelurile de zahăr din sânge să scadă. De aceea, când ești stresat tinzi să mănânci mai multe alimente dulci. Făcând asta, îți ajuți corpul să acumuleze putere pentru a se descurca în situațiile dificile. Cortizolul îți încetinește metabolismul pentru a conserva energia. Dacă nivelul de cortizol din sânge e ridicat, te vei îngrășa.

Leptina
Leptina este hormonul sațietății. E secretată de celulele de grăsime din corp și transmite creierului semnalul că te-ai săturat. Leptina controlează metabolismul și spune celulelor dacă să depoziteze grăsimea sau să o ardă. Când nivelul de leptină e scăzut, pofta de mâncare crește, iar corpul tău tinde să depoziteze mâncarea drept grăsime. Adesea, acest hormon e redus din cauza lipsei somnului – de aceea e atât de important să dormi suficient.

Hormonii tiroidieni
Hormonii tiroidieni (T3 și T40 sunt produși de glanda tiroidă, iar funcția lor principală e să producă lipoliză. Ei joacă un rol important și în reglarea proceselor metabolce. Dacă nivelul hormonilor tiroidieni din corpul tău e scăzut, e foarte probabil să te îngrași.

Pentru a pierde în greutate, mănâncă de trei ori pe zi, evită carbohidrații rapizi și consump alimente bogate în proteine și fibre și nu uita e exercițiile fizice.

--