5 trucuri pentru a trece cu ușurință peste orice răceală

Ești părinte? Atunci știi că nu se pune problema DACĂ cel mic se va îmbolnăvi, ci când. De asta e bine să te pregătești. Nu, asta nu înseamnă că trăiești cu teamă. E bine să știi să faci față momentelor mai delicate, multe dintre ele imposibil de controlat. Cum sunt răcelile. De aceea ai nevoie de o combinație de trucuri, dar și de soluții sigure care să îți facă viața mai ușoară.

1. Pentru a-l ajuta să respire mai bine, nu uitați să îi ridicați salteaua. Folosiți o pătură mai groasă și lăsați-l să doarmă așa următorele zile. Este o recomandare la fel de folositoare și pentru bebelușii care regurgitează excesiv.

2. Are febră și vomită. A 5-a oară nu mai ajunge nici la baie, nici la lighean. Ce faci în primele secunde? Nu ar fi rău să ai o cutie de bicarbonat la îndemână, să o arunci repede peste pată, mai ales dacă ai covor sau mochetă pe jos. Asta o să te ajute împotriva mirosului, dar și la o curățare mult mai rapidă a locului. Data viitoare să pui aleze în jurul patului.

3. Un alt truc care să te ajute în perioadele dificile este să ții șervețelele sub control. Când cel mic e răcit, nu e nicio surpriză că patul va fi sub asediul șervețelelor. Așa că poți atașa cutiei de șervețele o alta goală, și să le legi între ele cu un elastic. Atât tu cât și copilul veți avea soluția la îndemână, și vă puteți concentra mai ușor pe recuperare.

4.Trucurile sunt perfecte, doar dacă însoțesc soluțiile sigure. Unul dintre cele mai de încredere pentru mine de ceva timp este aparatul de aerosoli cu compresor Trussa Care for all care permite administrarea medicamentelor prescrise de medic direct în căile respiratorii. În cazul meu s-a dovedit foarte eficient pentru și datorită nivelului scăzut de zgomot. Copilul e oricum irascibil, așa că dacă ai un aparat care face un zgomot prea mare în cameră, nu o să ai prea mult succes. Eu am rămas surprinsa de cât de usor se foloseste, că are spațiu de depozitare, dar mai ales că timpul de tratament e mult redus în comparație cu altele. Doar știm cât de ușor e să convingi un copil de câțiva ani să stea liniștit câteva minute. E la fel de bun pentru astmul bronsic, bronșită, infecții pulmonare și respiratorii, dar și în multe alte cazuri. Iar când am fost răcită l-am folosit și eu pentru că vine la pachet și cu o mască pentru adulți.

5. Hai să ne mai gândim și la distracție. Cel mic este țintuit la pat și nu are chef de nimic? Nici nu se apropie de locul de joacă? Aduceți distracția la el. Luați tava clasică pentru prăjituri, magneții cu figurine care v-au mai rămas de când era foarte mic, și dați-i voie să îi redescopere într-un noi mod de a se juca. Sau poate vrea să folosească tava pentru colorat. Deși pentru această din urmă activitate poate nu ar fi rea o măsuța pentru mic dejun la pat.


Rămâi pe cel mai citit blog din România și descoperă și alte lucruri interesante!
Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.