5 tipuri de DURERI DE CAP și cum poți să SCAPI de ele

Există cineva pe care nu l-a durut niciodată capul? În unele cazuri putem rezolva noi problema, dar alteori ar trebui să mergem imediat la medic.

Iată un ghid ce te va ajuta să identifici tipul durerii de cap și cea mai bună strategie pentru a scăpa de ea:

1. Durerea cauzată de tensiune

Aceasta este cea mai frecventă, resimțită de fiecare om cel puțin o dată în viață. Se simte ca o senzație de presiune cauzată de purtarea unui bandaj strâmt în jurul frunții, iar intensitatea durerii crește de dimineața până seara. Factorii care par să determine acest tip de durere sunt stresul sever, oboseala, postura incorectă și menținerea capului într-o poziție nepotrivită pentru mult timp. Pentru a scăpa de acest tip de durere, ia un analgezic, dar numai ocazional. Dacă durerea apare des și durează mult, consultă un doctor. De asemenea, încearcă să faci activități fizice, să-ți întinzi umeri și gâtul în mod regulat și să petreci mai mult timp afară.

2. Durerile sinusurilor

Acestea sunt adesea însoțite de febră, umflarea feței și tensiune în frunte și pomeți. Se simte o mare presiune și durere în zona frunții, a sprâncenelor și sub ochi. Durerea devine mai puternică de obicei atunci când îți miști brusc capul. S-ar putea și să ai nasul înfundat sau să te simți obosit/ă. Durerile sinusurilor sunt cauzate de sinuzită, dar pot fi și complicații după o răceală sau rezultatul unei alergii de sezon. Durerile sinusurilor rareori trec de la sine. Dacă ai alergie, antihistaminicile ar putea fi de ajutor. În alte cazuri, cel mai bine ar fi să mergi la un doctor, care îți va prescrie, cel mai probabil, antibiotice.

FOLLOW ME

3. Migrenele

Migrenele au patru faze: prodromul (iritabilitate, oboseală, apetit schimbător), aura (sensibilitate la lumină, amorțeală, probleme de vorbire), punctul culminant (oboseală, probleme de concentrare), durerea de cap (durere severă). Migrenele sunt asociate cu probleme ale metabolismului și cu dilatarea vaselor de sânge din creier. Predispoziția pentru a avea migrene poate fi moștenită genetic. Migrenele nu pot fi vindecate, deși există niște tratamente care pot calma simptomele. Trebuie să mergi la un doctor care să-ți prescrie medicamentele corecte. Exercițiile regulate te vor ajuta să-ți îmbunătățești starea de sănătate.

4. Cefalee

Dureri de cap cluster sunt rare și afectează mai puțin de 1% din populație. Acestea sunt de cinci ori mai frecvente la bărbați decât femei. Simptomele unei astfel de dureri sunt înroșirea ochilor, sensibilitatea la lumină și lăcrimarea frecventă. Oamenii de știință nu știu exact ce cauzează aceste dureri, ce sunt asociate cu perturbări  în ceasul biologic al organismului. Tratatrea acestei dureri poate fi dificilă, pentru că este o durere ce apare și dispare spontan. Numai un medic poate să o rezolve.

5. Mahmureală

Dacă te-ai întrebat vreodată din ce motive oamenii au dureri de cap după ce consumă alcool, trebuie să știi că alcoolul provoaca dilatarea vaselor de sânge și afectează nivelul serotoninei din organism. Mai mult decât atât, alcoolul duce la deshidratare, declașând astfel migrena. Cel mai bun remediu este să iei un calmant să bei multă apă și să te odihnești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.