5 tipuri de burtică pe care nu le ai din cauză că ești GRASĂ

Fetele caută mereu să arate perfect, însă se întâmplă uneori ca burtica să nu dispară, în ciuda alimentaţiei sănătoase şi a exerciţiilor fizice regulate. Iată care sunt cauzele:

1. „Pluta de salvare”
Trăsătura particulară – rotițele laterale. Acest tip de burtică e cauzat de stilul de viață sedentar, de pasiunea pentru deserturi și alcool. Redu cantitatea de alcool – câteva pahare de vin consumate de 3-4 ori pe săptămână îți măresc stomacul. Fii atentă la dietă. Evită produsele dietetice cu un conținut scăzut de grsimi. Mănâncă ouă, carne slabă, legume și alimente cu grăsimi benefice – avocado, nuci, pește gras. Fă-ți timp pentru exerciții fizice.

2. „Burtica stresului”
Grăsimea se concentrează în zona buricului. Aceasta apare dacă nivelul de cortizol din organismul tău e ridicat, dacă sari adesea peste mese, dacă bei multă cafea sau dacă dieta ta include alimente nesănătoase. Culcă-te devreme, relaxează-te înainte de a te băga la somn. Poți face exerciții de respirație sau băi lungi. Nu te forța prea mult în timpul exercițiilor fizice și include în dieta ta magneziul, care este un mineral „calmant”

3. Burtică lăsată

Aceasta poate să existe din pricina maternității recente, din cauza unei diete și a unor exerciții fizice monotone, dar și din cauza unei coloane vertebrale distorsionate. Consumă multe fibre, nu face genuflexiuni, care ar putea să mărească presiunea asupra spatelui și distribuie în mod egal greutatea. Bea mai multă apă și consumă alimente ușor de digeat.

4. Burtică de mamă
După naștere s-ar putea să pară că ești încă însărcinată, deorece ai început antrenamentul prea devreme (după naștere e recomandat să aștepți 2-3 luni înainte de a face exerciții fizice) sau fiindcă ai mușchii pelvisului slăbiți. Include în dieta ta ficat de cod, încearcă să mănânci alimente care conțin grăsimi sănătoase și fă exerciții pentru pelvis.

FOLLOW ME

5. Abdomen inflamat
Dacă abdomenul tău e plat dimineața, iar seara se umflă, asta s-ar putea întâmpla din cauza alergiilor alimentare, a unui intestin puțin activ sau a unei flore intestinale dezechilibrate. Nu mai consuma produse care conțin gluten, produse lactate procesate sau alcool. Consumă mai multe verdețuri, pui, pește. Nu sări peste micul dejun, mestecă bine mâncarea și bea multă apă. Nu mânca seara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.