5 mituri despre corpul tău (pe care încă le crezi adevărate)

De câte ori n-ai fost sfătuită să-ți cumperi pantofi sport pentru alergat dacă vrei să-ți protejezi picioarele sau scaun cu suport pentru spate. Poate deja ai făcut asta sau ești pe cale să faci o investiție pentru sănătatea ta.

Înainte, te-aș sfătui să descoperi, odată cu mine, câteva mituri despre organismul tău (ți se va schimba un pic opinia):

1. Scaunele cu suport pentru spate sunt ideale

La început, s-ar putea să te simți extrem de confortabilă într-un scaun cu suport pentru zona lombară. În timp, însă, mușchii tăi deja contractați vor fi obligați să rămână așa din cauza lipsei de mișcare. Așadar, cu cât stai mai mult timp într-un astfel de scaun, cu atât îți vor înțepeni mai mult mușchii.

2. Ai moștenit postura mamei

Oricât ne-ar place să dăm vina pe genetică, în acest caz postura este un lucru învățat. Activitățile zilnice, precum statul pe telefon sau la calculator, vor curba partea superioară a spatelui și umerii. Dacă în adolescență, nu-i dădeai prea multă importanță, acum ar fi cazul să exersezi postura adecvată – spate drept, umeri trași în spate, pieptul în față.

FOLLOW ME

3. Pantofii sport pentru alergat sunt buni pentru genunchii tăi

road-749528_1280

Pot fi cei mai confortabili din lume, dar pantofii de alergat te tentează să alergi pe călcâie. Niciodată nu ar trebui să aterizezi la sol pe călcâie, ci pe pingea. Astfel, genunchii absorb șocul flexându-se.

4. Ai un picior mai lung decât celălalt

Apropiații s-ar putea să-ți spună că există o discrepanță între lungimea picioarelor tale. Adevărul este altul – fiecare din noi are o parte dominantă a corpului, cea care o folosește cel mai mult. Dacă ești dreptaci, atunci s-ar putea să constați că îți lași greutatea pe piciorul stâng, folosind mai des dreptul. Șoldurile ar ptuea trăda acest adevăr – cel drept să pară situat mai sus decât cel stâng. Cu exerciții, poți detensiona mușchii oblici, cei care influențează poziția șoldurilor.

5. O să pierzi din înălțime odată cu vârsta

Cu timpul, discurile intervertebrale, compuse din 80% apă, se vor dehidrata, ducând la tasarea și micșorarea lor. În plus, mișcările repetitive vor încleșta mușchii, ducând la aparenta ta micșorare. Stai liniștită, nu va fi o schimbare extremă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.