#TIPS&TRICKS

5 metode pentru a evita o SARCINĂ fără a folosi PREZERVATIVUL

Scris de Ela la 20 ianuarie 2017

Aducerea pe lume a unui bebeluș este considerată de mulți ca fiind o adevărată minune. O sarcină e și mai impresionantă atunci când cuplul nu e pregătit să aibă copii. Astfel, foarte multe persoane care nu folosesc protecție în timpul actului sexual se confruntă cu astfel de temeri. Cea mai întâlnită scuză a bărbaților este că prezervativul reduce din plăcere. Dar e prezervativul singurul mod de a evita o sarcină nedorită? Răspunsu e nu.

O femeie poate rămâne însărcinată începând cu vârsta primei menstruații, existând câteva perioade în care riscul de a rămâne însărcinată să fie mai mare, gradul de fertilitate fiind ridicat. Însă, cum nu te poți baza numai pe noroc ar trebui să știi ce mijloace de protecție ai la îndemână dacă partenerul nu e adeptul prezervativelor. Există numeroase soluții și trebuie să o găsești pe cea care se pliază cel mai bine pe nevoile tale.

5 metode contraceptive:

1. Calendarul

Reprezintă urmărirea duratei duratei ciclurilor menstruale și stabilirea unei forme generale de evoluție. Această metodă este una dintre cele mai vechi și presupune ca partenerii să practice abstinența în perioada fertilă a ciclului menstrual al femeii. Prin această metodă se evită întâlnirea dintre ovul și spermatozoizi în perioada în care ovulul ar putea fi fecundat. Rata de eșec poate fi mare.

2. Pilulele contraceptive

Sunt foarte eficiente (90% din cazuri) dacă sunt luate după un program strict. Acestea trebuie luate la recomandarea medicului pentru că pot avea efecte secundare periculoase.

3. Coitus interruptus

Această metodă presupune ca bărbatul să-și retragă penisul din vaginul partenerei înainte de ejaculare. Este o metodă riscantă.

4. Steriletul

Este un dispozitiv implementat prin metode chirurgicalece împiedică spermatozoidul să fertilizeze ovulul. Este eficient în 99% din cazuri, însă este recomandat femeilor care deja au născut și are un cost ridicat.

5. Plasturii contraceptivi

Acești plasturi pot fi purtați timp de o săptămână și conțin atât estrogen cât și progesteron, care ajung în sânge, prin piele. Această combinație de hormoni blochează accesul spermatozoizilor având o doză de estrogen foarte mare. Folosiți în mod corespunzător, au o eficiență foarte mare.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--