14 fotografii UIMITOARE ce aduc la REALITATE personajele din DESENELE ANIMATE

Cea mai bună metodă de divertisment pentru copii, dar și pentru adulți, cu ani în urmă, desenela animate au cucerit lumea. Te-ai întrebat vreodată cum au apărut?

Desenele animate sunt filme ce se realizează folosind desenele  secvențiale, în timp ce animațiile erau realizate folosindu-se plastilina, păpuși sau alte metode.

Charles-Emile Reynaud este și primul care a realizat o proiecție animată. Proiecția a fost prezentată publicului pe data de 28 octombire 1892, la Muzeul Grevin din Paris. Animația, „Pauvre Pierrot”, nu a fost pusă pe filmul fotografic prin realizarea de fotografii, ci imaginile au fost desenate direct pe bandă transparentă. În anul 1900, peste 500 000 de persoane au urmărit aceste proiecții. Cea dintâi proiecție animată fotografiată a fost realizată în 1906 de Stuart Blackton. Filmul s-a numit „Humorous Phases of Funny Faces” și a fost proiectat pe o tablă neagră. Primul exemplu de animație realistivă a fost „Gertie the Dinosaur” realizat în 1914 de catre Winsor McCay.

Între 1920-1960, desenele animate aveau 5-10 minute și erau proiectate înainte ca filmele să ruleze. Cele mai mari studiouri erau Disney, Fleischer, Warner Bros., MGM, Walter Lantz și UPA. În timp, tehnologiile din industria filmului au fost adaptate pentru a putea fi folosite în animații, printre care multiplanele, sunetul stereofonic, procesri pe ecran și chiar tehnologia 3D.

În prezent, desenele se realizează cu ajutorul computerelor, lucru ce oferă producătorilor unelte și posibilități ce nu puteau fi folosite în trecut.

Lumea din jurul nostru e o sursă incredibilă de inspiraţie. Pentru a te convinge, priveşte imaginile de mai jos, care ne înfăţişează personajele din desenele noastre favorite ș copiile lor din viața reală:

FOLLOW ME

1. Motanul încălțat, Shrek


2. Bambi, Bambi


3. Mufasa și Simba, The Lion King


4. Maestrul Shifu, Kung Fu Panda


5. Tod și Copper, The Fox and the Hound


6. Pua, Moana


7. Kenai și Koda, Brother Bear


8. Sylvester, The Looney Tunes Show


9. Po, Kung Fu Panda


10. Marlin și Dory, Finding Nemo


11. HeiHei, Moana


12. Abu și Iago, Aladdin


13. Timon și Simba, The Lion King


14. Donkey, Shrek

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.