3 metode simple prin care poți să-ți vopsești părul natural

E întotdeauna plăcut să te uiți în oglindă și să vezi că părul tău radiază de sănătate. Totuși, în încercarea de a atinge acest ideal, folosim de multe ori tratamente care îi fac mai mult rău decât bine și care doar creează iluzia perfecțiunii. Iată mai multe informații despre ierburile care te pot ajuta să îți vopsești părul fără să îi distrugi frumusețea naturală:

1. Pentru părul castaniu

Femeile care au păr castaniu pot să îl facă strălucitor și să își facă și niște șuvițe frumoase folosind un amestec de salvie și rozmarin. Ai nevoie de 4-6 lingurițe de salvie uscată și 1-2 lingurițe de rozmarin. Cantitatea exactă depinde de lungimea firului de păr și de efectul dorit.

Procesul vopsirii: Adaugă toate ingredientele în apă clocotită. Las-o să mai fiarbă la foc mic pentru patru minute, apoi lasă amestecul la infuzat timp de o oră. Clătește-ți părul de mai multe ori cu acest amestec. Poți să folosești acest remediu și pentru a trata părul uscat.

Pentru o culoare mai puternică, adaugă ceai negru. Poți să obții nuanțe aurii înlocuind rozmarinul cu ceai de mușețel. Dacă vrei nuanțe mai închise de maro, folosește coji de nucă.

2. Pentru părul închis la culoare

FOLLOW ME

Cafeaua le poate da frumoaselor bucle negre o nuanță interesantă de ciocolată, iar cafeina și mineralele din ea îți vor face părul mai puternic și mai strălucitor. Ai nevoie de 2-3 linguri de cafea măcinată și 0.14-0.25l de balsam. Și aici cantitatea exactă a ingredientelor depinde de lungimea părului și de efectele dorite. Fă o cană de cafea, las-o la infuzat și apoi pune-o în frigider. Amestecă balsamul cu cafeaua măcinată și adaugă cafeaua răcită din frigider. Aplică amestecul pe părul uscat și lasă-l acolo pentru o oră, apoi spală-te cu șampon.

3. Pentru părul blond

Pentru a păstra frumusețea șuvițelor tale poți să te folosești de darurile naturii. Ai nevoie de 2-4 lingurițe de flori de mușețel, 3 lingurițe de miere și o jumătate de lămâie sau una întreagă. Cantitatea exactă a ingredientelor depinde, după cum probabil te așteptai, de lungimea părului și de efectul dorit. Pune florile de mușețel în apă fiartă și lasă la infuzat timp de aproximativ jumătate de oră. Adaugă miere și suc de lămâie, amestecă bine și aplică de-a lungul firelor de păr. Pune-ți o punguță peste păr, înfășoară-l apoi într-un prosop și stai așa pentru jumătate de oră. Spală-te cu apă caldă și folosește apoi un balsam cu uleiuri. Pentru niște șuvițe delicate folosește pudră din rădăcină de rubarbă, iar pentru a-ți deschide cât mai mult părul la culoare, adaugă scorțișoară și ghimbir în amestec.

Reține că vopseaua din ingrediente naturale poate usca uneori părul. Pentru combaterea acestui efect folosește suc de aloe vera sau ulei din camelie, argan, cocos sau măsline.

Citește și: 8 GREȘELI pe care le faci când te vopsești

Nu e un secret faptul că odată cu schimbarea sezonului, femeile simt și ele nevoia de o schimbare. Un nou început e prilejul perfect pentru a-ți schimba imaginea! De multe ori, femeile aleg cea mai rapidă și simplă cale prin care să-ți faci o trasformare: se vopsesc.

Fie că alegi o vopsea permanentă sau una semi-permanentă, iată 8 dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile când se vopsesc:

Nu testezi vopseaua înainte să o aplici pe tot părul

Deși în fiecare ambalaj de vopsea vei găsi niște instrucțiuni care indică faptul că vopseaua trebuie testată pe o poțiune mică de piele înainte să o aplici pe tot părul, multe femei ignoră acest avertisment. Aplică puțină vopsea pe ceafă sau după ureche pentru a te asigura că nu ai alergie la compușii din vopsea. Un astfel de test ar trebui să fie făcut cu o zi îniante de vopsirea totală.

Te aștepți să ai aceeași culoare de pe cutia de vopsea

Nicodată nu va corespunde rezultatul final cu cel pe care îl vezi pe cutia de vopsea, pentru că acesta este influențat de culoarea naturală a părului tău. Pe fiecare cutie de vopsea poți găsi un tabel de culori care arată ce culoare vei obține în funcție de nunața părulu tău.

Aplici vopseaua pe părul murdar

Multe femei cred că vopseaua va prinde mai bine atunci când părul nu e proaspăt spălat, însă adevărul este cu totul altul. Înainte de aplicarea vopselei, părul trebuie să fie curat. Atunci când părul este murdar, părul este acoperit de impurități care permit foarte greu culorii să ajungă la rezultatul dorit.

Lași vopseaua să acționeze prea mult timp

Dacă ai impresia că lăsând vopseaua să acționeze mai mult timp culoarea va prinde mai bine, te înșeli. Atunci când ții vopseaua pe păr mai mult decât e indicat, nu faci decât să-ți afectezi firul de păr.

Te vopsești prea des

Dacă nu ai obținut culoarea dorită atunci când te-ai vopsit, nu te grăbi să repeți procesul. În momentul în care ne vopsim, părul nostru este supus agresivității și își pierde din vitalitate. Așteaptă cel puțin 3 săptămâni până să te vopsești din nou.

Faci o schimbare de culoare prea bruscă

Dacă ești brunetă și vrei brusc să fii blondă, trebuie să știi că o astfel de porcedură necesită o perioadă de tranziție și că nu poți să ai cosițe aurii de pe o zi pe alta. Apelează la un profesionist care te va ajuta să ajungi la nunața dorită într-un timp rezonabil.

Nu folosești suficientă vopsea

Atunci când te vopsești singură acasă, trebuie să te asiguri că dozezi corect cantitatea de vopsea. Alege cât produs să aplici în funcție de lungimea și grosimea firului de păr. Dacă nu vrei să ai surprize neplăcute, cumpără mai multă vopsea.

Nu alegi vopseaua în funcție de nevoile tale

Este foarte important să alegi o vopsea care se potrivește nevoilor tale. Dacă ai un ten sensibil, e mai bine să alegi o variantă spumă, în timp ce pentru persoanele cu părul ondulat și cu firul mai gros este recomandată formula gel sau lichidă.

Citește și:  7 reguli pe care trebuie să le știi dacă ai părul vopsit

Îți dorești ca părul tau să arate mai mult timp ca și cum ar fi proaspăt vopsit? Învață cum să îl îngrijești și află câteva trucuri care te vor ajuta să îi păstrezi culoarea vie și strălucitoare.

Părul vopsit după ultimele tendințe, ombre sau curcubeu, este destul de greu de întreținut pe termen lung. Pentru a nu merge la salon în fiecare lună și a economisi niște bani, e bine să cunoști anumite trucuri.

1. Diferențiază produsele

Vopseaua de păr e de mai multe tipuri – permanentă sau temporată, cu sau fără amoniac, cu sau fără nuanțator etc. Cele permanente au două componente active care deschid cuticulele, pentru a colora sau decolora părul. Poți încerca să folosești întâi o vopsea semi-permanentă.

2. Produsele pentru menținerea culorii

Există două feluri de astfel e produse – cele care au și puțină culoare și cele care doar închid cuticula, pentru a stabiliza nuanța. Îți pot fi de un real ajutor și șampoanele pentru păr vopsit.

3. Sulfații sunt de evitat

Detergenții și sulfații din șampoanele normale pot usca firul de păr și pot provoca uneori chiar căderea părului.

4. Apa rece

Poți stabiliza culoarea părului proaspăt vopsit dacă te speli pe cap cu apă mai rece, pentru a nu distruge celulele firelor de păr.

5. Protecția împotriva soarelui

Protejează-ți părul de razele soarelui atunci când fai plimbări lungi în aer liber purtând o pălărie sau o șapcă.

6. Hidratarea

Modificările părului (prin tunsori extravagante, vopsiri succesive sau folosirea produselor de styling) distrug rădăcina firului de păr. Folosește balsam și mască adecvate tipului de păr și aplică-le mai ales la vârfuri. Poți folosi ulei de argan, de cocos sau marocan.

7. Salonul

Îți poți face tratamente ieftine de întreținere chiar la salon. Nu durează mai mult de 10 minute, iar părul îți va fi recunoscător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.