Ameliorați aspectul vergeturilor cu ajutorul acestor amestecuri

Vergeturile sunt leziuni ale pielii care arată ca niște linii subțiri, apărute în urma deteriorării și ruperii fibrelor elastice din piele. Nu sunt motive de bucurie, femeile care suferă din pricina aspectului neplăcut al pielii se plâng și încearcă să caute remedii pentru a le vindeca.

Niciun tratament nu le face să dispară definitiv, le ascunde doar, pe cât posibil, iar dacă sunt apărute recent, cu siguranță se vor ameliora mai ușor.

46888711-9594557

Din ce cauze apar vergeturile?

– Dieta dezechilibrată

– Stres

– Dilatarea bruscă a pielii (la pubertate, la femeile însărcinate sau la persoanele care se îngrașă rapid cu câteva kg.), sau grăsimea în exces (obezitatea)

FOLLOW ME

– Lipsa hidratării pielii

– Pe fond genetic

Apar, de obicei, pe abdomen, șolduri, coapse, fese, brațe, sâni, dar să știți că nici bărbații nu sunt feriți de apariția vergeturilor.

Cel mai bun sfat pentru tratarea vergeturilor este să faceți sport regulat și să vă hrăniți cu alimente de bună calitate, să aveți un lifestyle foarte organizat.

Hidratează-te!

Apa este lichidul cel mai hidratant, păstrează pielea moale și elastică prin menținerea nivelului optim de colagen în piele.

Hrănește-te corespunzător!

Vitaminele A, C, D, E, K, zincul, siliciul și acizii grași Omega-3 ajută la reconstrucția pielii și hrănirea corpului, așa că asigură-te că nu-ți lipsesc din dieta ta zilnică. Consumă lactate slabe, pește, carne, ficat, citrice, roșii, morcovi, varză, napi, broccoli, migdale, semințe de dovleac. Evită medicamentele și terapiile hormonale.

Exfoliază-ți pielea!

Periere uscată sau exfolierea catifelează pielea și aceasta pare mai tânără, prin eliminarea straturilor de piele moartă. Puteți folosi sare de mare, fulgi de ovăz, bicarbonat de sodiu, cafea măcinată sau exfoliant din sâmburi de caise.

Mai poți prepara un exfoliant din 5 lingurițe din cafea măcinată, 1/2 linguriță vitamina E, 1 linguriță unt de cacao, 1 linguriță aloe vera. După exfoliere, clătiți pielea cu suc de lămâie, apă caldă și vă puteți șterge ușor cu un prosop moale.

O altă opțiune foarte bună este aloe vera. Tratamentul împotriva vergeturilor trebuie repetat o dată la 2-3 zile, până când observi o îmbunătăţire a aspectului pielii. Amestecă 1/2 cană ulei de măsline, 1/4 ceașcă gel de aloe vera, ulei din 10 capsule de vitamina E și uleiul conținut de 5 capsule de vitamina A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.