Ce probleme de sănătate te pasc? Fii atentă la unghiile tale, ele spun tot!

Datorită culorii, texturii şi aspectului, unghiile sunt considerate indicatori precişi pentru starea de sănătate a organismului.

Lipsa de calciu sau proteine. Crestele sau adânciturile unghiilor ar putea, de asemenea, să indice semnele unei infecții fungice. În cele mai multe cazuri, aceste denivelări și crestături nu sunt dureroase, dar dacă vă doriți să schimbați aspectul unghiilor, trebuie să știți că există un medicament care trebuie administrat timp de 3 luni.

21670-1657035

 

Orice grave probleme de sănătate pot provoca crestele acestea care se răspândesc pe suprafața întregii unghii.

Medicii pot spune multe despre sănătatea unei persoane privind la culoarea unghiile şi la forma lor. O nuanță de albastru pe unghii înseamnă că persoana ar putea să sufere de hipoxemie, o lipsă de oxigen, iar dacă unghiile sunt curbate, indică o problemă respiratorie pe termen lung.

unghii-9934253

Crestele verticale sunt, de obicei, mai pronunțate pe măsură ce înaintăm în vârstă şi nu sunt un motiv de îngrijorare.

Cum ar trebui să arate unghiile sănătoase?

FOLLOW ME

unghii-sanatoase-6913748

Unghiile sănătoase sunt de obicei netede, de culoare roz, uniforme, cu lunula albă (aceasta este zona palidă de la baza unghiei). Decolorările şi modificările de formă specifice pot semnala diverse boli pulmonare, boli cardiovasculare, renale şi hepatice sau diabet zaharat şi anemie. Punctele albe şi şanţurile verticale sunt de obicei fără semnificaţie patologică gravă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.