Suferi de tiroidă? Care sunt cele 6 alimente pe care trebuie să le eviți dacă ai probleme cu tiroida

Dacă glanda tiroidă îți dă mari bătăi de cap și endocrinologul tău te-a pus în temă în legătură cu tratamentul pe care va trebui să îl urmezi, cu siguranță trebuie să afli că nu doar medicația ajută, ci și evitarea unor alimente care și te afectează. Nu este nevoie ca ele să fie excluse cu desăvârșire din meniul tău, ci doar să le consumi foarte rar și în cantități mici.

Nu uita să îți iei medicația zilnică, hidratează-te corespunzător și încearcă să faci cât mai multă mișcare. Bineînțeles că îți pot spune care sunt acele alimente la care să ai grijă, grupate într-un top 6:

Alimente bogate în zahăr
Evită alimentele care conțin zahăr mai ales dacă afecțiunea tiroidiană de care suferi este una autoimună (tiroidită Hashimoto). Alimentele bogate în zahăr au un impact negativ asupra funcției pancreatice, determinând rezistența la insulină. Aceasta din urmă antrenează scăderea producției de hormoni tiroidieni. Din acest motiv este de preferat să reduci cât de mult posibil consumul acestora.

Alimente prăjite
Dacă îți administrezi medicamente pentru tiroidă, trebuie să știi că alimentele gătite prin prăjire conțin cantități mari de grăsimi care pot scădea eficacitatea tratamentului medicamentos.

Soia
Urmezi un tratament de substituție hormonală? Atunci renunță la soia, întrucât aceasta nu face altceva decât să îngreuneze absorbția medicamentelor.

femeie-uitandu-oglinda-shutterstock-6371216

FOLLOW ME

Alimente care conțin gluten
Glutenul conține o proteină pe care corpul nostru nu o recunoaște, iar tiroida este expusă acțiunii acestei proteine. Sistemul imunitar declanșează o reacție de atac împotriva acelei proteine. Glutenul poate avea afect asupra tiroida și la interval de 6 luni după ce a fost consumat.

Legume crucifere (Varză, broccoli, conopidă, ridichi, napi)
Cel mai potrivit este să le consumi la 2- 3 luni, în cantități mici.

Cafeaua
Consumul excesiv de cafea poate afecta funcționarea glandelor suprarenale, iar acestea determină disfuncționalitățile tiroidiene și oboseala suprarenală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.