Te gândești să renunți la carne? Pun pariu că nu știai asta!

În ultima vreme, tot mai multe persoane renunţă la carne şi se concentrează pe dietele vegetariene, din dorinţa de a îşi îmbunătăţi viaţa, sau a pierde kilograme. Nutriţioniştii spun însă că nu este benefic nici să renunţăm cu desăvârşire la ceva, dacă o viaţă întreagă organismul nostru a fost obişnuit aşa.

giphy-1-3976520

Haideți să vă arăt care sunt plusurile dietelor vegetariene:

1. Pierdeţi în greutate. Oamenii care elimină carnea din lista alimentelor consumate pierd în jur de 4 kg, celo puţin asta este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători de la Universitatea din Washington. Medicii vă avertizează însă, scăderea în greutate prin eliminarea cărnii nu este una sănătoasă.

2. Flora bacteriană intestinală se modifică. Cele mai multe diferenţe s-au găsit între omnivori şi vegani, adică aceia care nu consuma niciun produs de origine animală. În organismul veganilor, bacteriile intestinale benefice sunt mai răspândite.

3. Se poate dezvolta un deficit de nutrienţi. O dietă vgetariana sau vegană vă va aduce nutrienţi în organism, însă este greu ca aceştia să fie asimilaţi, împreună cu fierul, vitamina D sau B12, găsite în carne. Însă, pentru a înclina balanţa în favoarea voastră, puteţi consuma fasole şi linte, nuci, fructe, legume verzi, cereale integrale şi cereale îmbunătăţite cu fier.

4. Riscul de a dezvolta cancer este scăzut. Cel mai recent raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a catalogat carnea procesată drept produs cancerigen. Salamul sau baconul sunt pe lista neagră, iar o porţie de 50 de grame de carne procesată creşte cu 18% riscul de dezvoltare a cancerului intestinal.

FOLLOW ME

5. Vă feriţi de bolile cardiovasculare. Nutrienţii găsiţi în carnea roşie sunt responsabili pt apariţia bolilor cardiovasculare, iar dacă alegeţi să faceţi trecerea la veganism, veţi elimina şi această suspiciune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.