#TIPS&TRICKS

Care sunt cele mai nefolositoare lucruri pe care le cumpărăm pentru bebeluși?

Scris de Ela Crăciun la 04 mai 2016

Atunci când în viaţa noastră apare un nou membru, iar familia se extinde, noi, mamele, tindem să intrăm în panică, gândindu-ne că nimic ceea din ce cumpărăm nu va fi de ajuns pentru a face faţă situaţiei; de cele mai multe ori, întrecem orice limită şi dăm iama în magazinele cu produse pentru nou-născuţi. De acolo, nu mai plecăm până nu umplem coşul cu lucruri inutile şi, de ce să nu recunoaştem, costisitoare.

Unii părinţi îşi pun următoarea întrebare: „chiar are nevoie un bebe de toate aceste lucruri?”. Ei bine, răspunsul îl vom afla împreună, pentru că am alcătuit un top al celor mai inutile lucruri pe care le cumpărăm pentru bebeluşi.

1

1. Încălzitor pentru şerveţele: asta chiar mi se pare cel mai nefolositor lucru pe care părinţii îl achiziţionează pentru bebeluşii lor.

2. Coş de gunoi pentru scutece: nu are altă utilizare, decât aceea de a depozita scutecele folosite.

3. Măsuţă de schimbat: după câteva luni, mai exact în preajma lunii a şasea, când bebeluşul învaţa să stea în şezut, aceste mese de schimbat scutecul vor fi doar o corvoadă şi vor „fura” spaţiu.

4. Detergent special pentru rufele bebeluşului: am observat că multe brand-uri de detergenţi se „bat” în acest război al detergenţilor pentru bebeluşi, dar, specialiştii au stabilit ca aceşti solvenţi nu sunt neapărat produse mai bune. Doar mai scumpe.

5. Pătuţ: personal, sunt de părere că bebeluşul are nevoie de propriul pătuţ şi că este mult mai bine să doarmă separat de mama/părinţii lui. Se va odihni mult mai bine, iar dumneavoastră nu veţi sta cu grijă că aţi putea să îi deranjaţi somnul.

giphy

6. Jucărioare pentru bebeluşi şi animăluţe împăiate: cele mai bune jucărioare pentru această perioadă sunt cele de ros. Tot felul de colaci cu gel sau apă, care se rod, atunci când pe bebeluş îl încearcă o senzaţie de discomfort, mai pe româneşte, „îl mănâncă”gingiile. Restul s-au dovedit a fi inutile, cu toate că mulţi spun că s-au folosit de anumite joculeţe practice pentru a învăţa copilul să facă ceva. Un bebeluş este, de cele mai multe ori, un bebeluş! Are nevoie de iubire şi atenţie, de părinţi fericiţi şi de zâmbete, iar cele mai de preţ joculeţe vor fi cele pe care le joacă împreună cu mama sa.

7. Pături pufoase: ştiu că vă este greu să admiteţi faptul că nu i-aţi cumpărat copilului vostru absolut tot ceea ce v-a învăţat o bună prietenă, sau ce scria într-o anumită carte, dar senzaţia asta de vina va dispărea curând, când bebeluşul vostru se va transforma în cel mai amuzant şi fâşneţ copilaş; păturica în care a fost înfăşurat când era bebeluş nu o să mai facă parte din pozele de la serbările de la grădiniţă, aşa-i?

8. Încălţăminte: vă întrebaţi de ce? Este simplu, pentru că nou-născuţii nu merg. Încă nu a sosit perioada în care să vă întrebaţi dacă talpa pantofilor este potrivită, mai aveţi de aşteptat.

9. Hăinuţe scumpe, care poartă semnătura unor designeri cunoscuţi: să fim serioşi, niciun bebeluş nu şi-a certat mama că nu a fost mulţumit de pantalonaşii în care a fost îmbrăcat, cu toate că el tânjea după un costumaş de firma, scump.

tumblr_static_tumblr_mg3r2f74oi1rvx6q2o1_500

 

--