#TIPS&TRICKS

8 idei simple care vă vor ajuta să obțineți fotografii frumoase cu nou-născuți: cele mai tari sfaturi cu privire la luminozitate și poziționare

Scris de Ela Crăciun la 25 aprilie 2016

Folosiți lumina naturală. Cele mai mari provocări atunci când vreți să fotografiați în incinta unui spital, este să găsiți camere luminoase, cu ferestre mari. Cam asta ar fi explicația pentru care nu reușiți să obțineți poze reușite cu bebele. Faceți pozele lângă fereastră, folosind din plin lumina naturală.

Dacă vă pricepeți, schimbați setările camerei foto, și lăsați focalizarea la minim, în funcție de lentilele de care dispuneți. Asta va ajuta să luminați poza cât mai mult. Dacă nu știți să umblați la setările aparatului, fiți siguri că măcar blitz-ul este oprit.

newborn_baby_facts

Pozați copilul de sus. Cu toate că tentația de a poza bebelușul fix de lângă pătuț este mare, străduiți-vă puțin și faceți pozele de sus. Vă puteți folosi de un scaun, sau chiar de patul de lângă pentru a captura aceste momente minunate din viața oricărui cuplu care întâmpină un nou-născut.

A new mother holding her newborn baby in this precious picture by Charlotte photographer

A new mother holding her newborn baby in this precious picture by Charlotte photographer

Nu vă temeți să pozați copilașul. Îl puteți înfășura în păturică, cu atenție, astfel încât fața să nu îi fie acoperită deloc de vreun colț al fâsei. Iar dacă bebe nu pare prea mulțumit de faptul că a fost lăsat în pătuț, chiar mama îl poate ține în brațe, pe durata ședinței foto.

mom-and-newborn-baby

Nu te gândi să miști copilul în mod repetat, poziția fiindu-i schimbată, va deveni iritat și nu va mai sta liniștit pentru a putea fi fotografiat. Mișcă-te tu în jurul lui, încadrează-l din diferite poziții, fă o varietate de poze fără să îl deranjezi.

Orice lucru bine făcut cere timp. Așa că nu te grăbi! Poate dura chiar și 10 minute până să ai câteva poze reușite, dar nu dispera!

new-baby-feet

Scapă de „liniștitoare”. Desigur, sunt obiecte care vă pot face viaţa mai frumoasă, în sensul că pot ajuta copilul să se relaxeze şi să aibă o ocupaţie, însă se văd groaznic în poze. Elimină orice suzetă din cadru, lasă copilul cu ea doar până când vezi că s-a liniştit, apoi, continuă-ţi treaba!

Nu uita de pozele cu voi doi! Majoritatea tind să pună preţ doar pe nou-născut, să îl fotografieze doar pe el, în prima lui zi de viaţă. Ceea ce este greşit, gândeşte-te că ţi-ar plăcea să vezi cum arătai în ziua în care ţi-ai întâlnit pentru prima oară copilul.

photolibrary_rf_photo_of_parents_with_newborn

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--