Trucul de la make-up artiști care te ÎNTINEREȘTE, îţi LUMINEAZĂ chipul și îţi oferă ÎNCREDERE ÎN TINE

Trucul de la make-up artiști care TE ÎNTINEREȘTE, ÎȚI LUMINEAZĂ CHIPUL ȘI ÎȚI OFERĂ ÎNCREDERE ÎN TINE!

Îţi doreşti ceva nou în materie de frumuseţe? Ceva care să îţi ofere încredere în tine? Să te facă să te simţi bine şi frumoasă? Ce ai zice să începi cu forma sprâncenelor tale?

Da, da, ai auzit bine.

Mai ales că sprâncenele sunt foarte importante în fizionomia unei femei. Forma lor poate spune multe despre starea de spirit, dar şi despre caracter. De exemplu, pot face să pari fericită, încrezătoare, blândă, hotărâtă, gingaşă. Sau din contră, pot transforma un chip senin într-unul dur, trist şi…ofilit.

Aşadar, sprâncenelele bine pensate te întineresc şi te fac mai frumoasă. Dar ce faci dacă ai ajuns pe mâinile cuiva care nu prea s-a priceput la pensat ori dacă sprâncenele tale s-au subţiat din cauza vârstei şi a tratamentului neadecvat? Cu siguranţă ştii că nişte sprâncene subţiate fac un chip să pară mai îmbătrânit, mai fad şi chiar mai respingător.

La polul opus, sprâncenele mai groase şi cu formă sunt asociate cu vitalitatea şi tinereţea.

20151223_103111-1-6335920Am căutat şi am găsit cea mai nouă inovaţie în pensarea şi îngrijrea sprâncenelor: tatuaj prin microblading. Şi am stat de vorbă cu o profesionistă în domeniu, cu Jana Ceban, care spune că a întâlnit foarte multe femei care şi-au tatuat sprâncenele, dar că multe dintre ele nu au făcut ce mai bună alegere atunci când şi-au ales mâinile pe care să se lase pentru înfrumuseţare. Efectele au fost fix pe dos: „Tatuarea prin microblading este o tehnică semipermanentă. Cu ajutorul acestei meode putem schimba forma sprâncenelelor, ceea ce înseamnă că excesul de păr poate fi pensat în continuare fără nicio problemă.”

FOLLOW ME

Microblading sau „tatuaj fir cu fir” este un procedeu nou care face să pară totul foarte natural.

Jana spune că „firele tatuate sunt asezate în sensul creşterii firelor naturale şi nu sunt ca un şablon aplicat tuturor la fel, ci ţin cont de particularităţile fiecărui individ în parte, de felul în care cresc smocurile în diversele zone ale sprâncenei.”

Este foarte interesant că în timpul tatuării nu lezează epiderma în adâncime deoarece pigmentul ajunge doar la suprafaţa pielii.

20151223_102149-8562745

Jana Ceban, make-up artist la bază, spune că această tehnică „rezistă între şase luni și unul, maxim doi ani. Durata depinde de felul în care ştim şi vrem să avem grijă de pielea pigmentată. Un alt factor de care depinde durata de viaţă este şi cât de bine se pigmentează pielea. Vopsitul sprâncenelor rezistă doar câteva săptămâni, dar microbladingul durează peste 6 luni. Dacă este efectuată corect şi dacă sunt folosiţi pigmenţii potriviţi, culoarea nu se modifică în timp.”

Ce mi s-a părut mie foate interesant este şi faptul că întotdeauna, înainte de a se face microblading-ul, se stabileşte o şedinţă de consultaţie.

În cadrul acesteia se stabileşte:

  • forma potrivită cu fizionomia
  • se pensează dacă este cazul
  • se fac măsurători pentru a crea schiţa potrivită clientei
  • se alege pigmentul potrivit

Dacă s-a căzut de acord aspra tuturor acestor aspecte, se trece la procedura de pigmentare a sprâncenelor.

Jana Ceban atrage atenţia că şi după ce aţi obţinut ceea ce v-aţi dorit trebuie să aveţi grijă de sprâncenele voastre.

  • Se interzice contactul cu apa până la căderea cojiţelor. Poate dura şi două săptămâni, iar perioada depinde de felul în care se reface fiecare persoană.
  • Se interzice să atingeţi cojiţele pentru a le îndepărta, acestea trebuie să cadă de la sine.
  • Se interzice expunerea la soare sau la solar.
  • Se interzice expunerea într-un spaţiu cu aburi, cum ar fi sauna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.