Află ce fel de oameni îți zâmbesc pe față și te “înjunghie” pe la spate

Dacă și tu ai avut de-a face cu o persoană care pare să fie extraordinar de politicoasă, să se poarte ireproșabil și să zâmbească mereu, iar tu ai avut senzația că este imposibil ca un om să fie așa, zilnic, află că nu te-ai înșelat.

Atunci când întâlniți persoane pe care nici măcar o grimasă nu le poate trăda, să știți că masca sub care stau ascunși nu este aleasă la întâmplare. Ei bine, genul de persoane care sunt exagerat de politicoase sunt, se pare, și primele care au tendința să te ”înjunghie” pe la spate.

Studiile au arătat faptul că doi indivizi care dialoghează în mod constant calm și politicos pot să devină dușmani cât ai clipi. Imediat ce una dintre ele a schimbat tonul conversației, cealaltă persoană va riposta și se va folosi de orice tertip pentru a scăpa „basma curată”.

tumblr_n5bbqya99h1rfduvxo1_500-9160321

Diplomația nu trebuie să fie confundată cu prietenia.

 În cadrul unui studiu care a avut la bază acest comportament al politeții excesive, concluziile au fost următoarele: 57 dintre persoanele implicate într-o situație exemplificată mai sus i-au trădat pe cei față de care au avut o atitudine politicoasă.

Explicația oamenilor de știință ar fi că atunci când cineva își dorește să îți facă rău, se bagă sub pielea ta, este extrem de politicos, face orice pentru a-ți câștiga încrederea. Încetul cu încetul, te dezarmează, iar tu cazi în capcana, crezând că un om cinstit și prietenos nu ar face rău.

polite-insulting-shushing-6067614

FOLLOW ME

Ceea ce îi motivează pe acești indivizi nu este neapărat viclenia, ci dorința de a-ți lua locul sau a te dezechilibra.

Fii atent în cazul în care o persoană cu care nu ai fost pe aceeași lungime de undă niciodată încearcă să-ți intre în grații. Însă dacă ești la primul contact cu cineva care are un comportament și o voce prea mieroasă, lasă-te ghidat de instinct, în mod clar urmărește ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.