Pași de urmat atunci când partenerul de cuplu se află în impas și are nevoie de ajutor

Un cuplu funcţional care se sprijină reciproc şi trece peste orice problemă este un cuplu fericit şi care se preconizează că va rămâne sudat pentru totdeauna. Însă pe parcursul vieţii, apar numeroase momente tensionate, care pot fi responsabile de apariţia unei rupturi între cei doi parteneri, care simt că nu mai merg în acelaşi sens.

Cu siguranţă s-a întâmplat de multe ori să îţi vezi jumătatea supărată şi îngândurată, iar de îndată ce problemele o copleşesc, tu ştii că va acorda mai puţină atenţie vouă, ca şi pereche.

giphy-5-1743872

Dacă te-ai întrebat cum poţi să ajuţi la rezolvarea problemelor, sau măcar să îţi calmezi iubitul/iubită, iată ce soluţii îţi propunem noi.

– Implică-te activ și găsiți împreună soluții
În primul rând, gândeşte-te că problemele unuia dintre voi pot afecta bunăstarea cuplului, aşa că pune-te pe treabă, acţionează cât încă este totul în regulă între voi. Asta nu înseamnă că trebuie să rezolvi integral problema cu care el/ea se confruntă, ci să îi fi alături, să îl sprijini, să vă puneţi mintea la contribuţie pentru a găsi soluţii.

– Mediul de acasă poate influența dispoziția celui drag
Menţine o atmosferă caldă în căminul vostru, oferă-i un loc liniştit şi relaxant, în care să nu se sfiască să evadeze ori de câte ori are o problemă.

– Lasă-l să se implice în diverse activități
Cooptează-l în anumite activităţi pe care doreşti să le întreprinzi, asta funcţionând de minune, pentru că este o modalitate de a distrage atenţia de la gândurile negre şi dilemele cu care se confruntă.

FOLLOW ME

– Rezolvarea problemelor este contra-cronometru
Îndeamnă-l să rezolve problemele cât mai repede, evitând că situaţia să ia amploare. Cu cât mai repede va trece de această perioadă, cu atât mai bine vă veţi înţelege şi totul va redeveni la normal, în punctul acela de lapte şi miere.

– Fii aproape de partener
Sprijină-l, fii alături de el, nici nu ştii cât contează pentru cel de lângă tine să te ştie implicat, să vadă cât de mult îţi doreşti să rămâi lângă el/ea, la bine şi la rău.

– Distracţia ajută, de cele mai multe ori
Cel mai potrivit lucru ar fi să ieşiţi din casă, să vă plimbaţi, să vă faceţi timp pentru a vă întâlni cu prietenii.

Nu uita, dacă membrii cuplului sunt orientaţi către exterior, este posibil ca relația să se destrame în urma acestei încercări, însă dacă sunt orientaţi spre interior, problemele unuia pot întări şi mai mult relaţia.

Multe cupluri nu reuşesc să treacă de această probă a confidentei şi a sprijinului, pentru că îşi dau seama de diferenţele dintre ei. Cel care are probleme este lăsat să le facă faţă de unul singur, iar cel care se presupunea că îl va ajuta, descoperă că nu simte nevoia să se implice şi să fie încărcat cu lucrurile de acest gen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.