12 lucruri pe care trebuie să le știi despre dantura ta

Se spune că primul lucru pe care oamenii îl observă la tine este dantura ta. Cât este de îngrijită gura ta? În final, asta va face diferența dintre un zâmbet spectaculos și un surâs timid, care nu vrea să dezvăluie prea multe.

Nu ai idee cât este de importantă o dentiție completă, fără cusur, dar dacă neglijezi igiena orală și consumi tot felul de mâncăruri care îți afectează dinții, vei întâmpina numai probleme și durere.

Cum s-ar spune…ai grijă de dinții tăi, iar ei vor avea grijă de tine!

Secretul dinților puternici? Minerale precum calciu si fluor.

Fluorul previne apariția cariilor dentare și poate să trateze un dinte care se află într-o fază incipientă de boală. Asta este motivul pentru care pasta de dinți și apa de gură conține fluor.

FOLLOW ME

Placa bacteriană se transformă în depuneri de tartru.

Anumite alimente și băuturi vă pun dantura în pericol.

O gură uscată favorizează înmulțirea bacteriilor.

Dulciurile favorizează apariția cariilor.

Spălați-vă pe dinți de două ori pe zi.

Dacă ai băut ceva acidulat, așteaptă jumătate de oră până să te speli pe dinți. Acidul poate să îți afecteze smalțul dinților, iar periindu-i, nu faci altceva decât să grăbești deteriorarea danturii.

Aceasta este mișcarea pe care o facem atunci când folosim ața dentară.

Mergi la stomatolog în mod regulat.

Căderea dinților este cea mai comună boală a copilăriei.

Poate că nu vă pare o problemă reală, pentru că, nu-i așa, oricum copiii își pierd primii dinți, așa numiții “dinți de lapte”, dar obiceiurile(bune sau proaste) se dezvoltă și se păstrează de-a lungul anilor, așa că învățați-i pe copii să aibă grijă de dantura lor și să se spele zilnic. Două treimi din adolescenți au probleme cu dantura, prezentând, de cele mai multe ori, carii ale dinților permanenți.

Perierea dinților nu trebuie să fie făcută prea puternic.

Dinții tăi sunt unici.

La fel ca și amprentele și retina, dantura este unică, de aceea vedem că amprenta dentară poate ajuta la identificarea unei persoane. Nici măcar gemenii nu au dentiția identică.

Gingivita poate duce la căderea dinților sau la diabet, infarct, comoții cerebrale sau boli pulmonare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.