20 obiceiuri pentru un păr SĂNĂTOS și PUTERNIC

Toate femeile își doresc un păr strălucior și sănătos, însă multe dintre obiceiurile noastre de îngrijire și stilizare pot dăuna părului și îl pot face să fie slăbit.

Este important să-ți amintești că părul, la fel ca unghiile, este făcut din celule moarte. Asta înseamnă că nu produce vitamine și substanțe nutritive de la sine, ci trebuie să absoarbă substanțele externe, cum ar fi uleiurile naturale sau nutrienții proveniți din produsele cosmetice. 

Iată 20 de obiceiuri simple pe care le poți adopta pentru a-ți ajuta părul să crească sănătos și puternic:

1. Umezește părul cu  oțet alb după utilizarea șamponului și lasă-l pentru câteva minute înainte de clătire. Părul tau va fi mai luminos și mai stralucitor de la prima utilizare.
2. O dată pe lună, utilizează o mască naturală făcută din avocado/ ulei de măsline/ gălbenuș de ou.
3. Spală părul cu albuș de ou crud, în loc de șampon. Deși poate părea ciudat, acest produs natural hidratează părul mai bine decât multe produse cosmetice comerciale.

4. Nu spăla părul prea des. Spălatul excesiv va elimina prea multe substanțe de care are nevoie părul tau pentru nutriție și creștere. Indicat e să te speli la 3-4 zile.
5. Folosește un șampon fără sulfați. Sulfatul este unul dintre cei mai dăunători agenți. Există zeci de produse  pe piață fără sulfat care te vor ajuta să ai grjă de părul tău.
6. Împletește părul lejer înainte de a merge la culcare. Astfel te vei trezi cu onduleuri elegante dimineața și vei preveni încurcarea părului în timpul somnului. 

7. Masează scalpul în fiecare zi  pentru a activa circulația sanguină  și stimula creșterea părului.

FOLLOW ME

8. Protejează părul de soare. Poți utiliza produsele de protecție solară sau produse de styling, care îți vor proteja părul de clor și apa sărata.
9. Nu folosi uscătorul de păr prea des. Lasa-l să se usuce natural sau folosește uscătorul la temperatura rece și aplică un ulei cu protecție termică.
10. Nu dormi cu părul ud! Dacă nu vrei să ai o zi proastă a părului atunci când te trezești, nu dormi cu părul ud; părul ud este mult mai delicat și predispus la rupere.

11. Evită expunerea la căldura produsă de placă sau ondulator.  Temperaturile ridicate ale acestor dispozitive slăbesc fibrele părului.

12. Ulei de argan are o mulțime de efecte benefice asupra părului tau. Folosește-l pentru vârfurile despicate.
13. Nu peria părul atunci când este umed

14. Evită să-ți vopsești părul prea des. Coloranții din vopsea conțin substanțe chimice dure, cum ar fi amoniacul, care cauzează deteriorarea părului și poate provoca arsuri ale scalpului.
15. Folosește așteruturi din satin sau mătase. Acest material va reduce deteriorarea părului cauzată de mișcările din timpul nopții.
16. Tunde vărurile o dată la 2 luni pentru a scăpa de vârfurile despicate.

7. Consumă biotină. Această vitamina stimulează creșterea unghiilor și a părului și facilitează regenerarea pielii.
18. Relaxează-te! Nimic nu provoacă mai mult rău părului decât stresul. Nu contează cât de mult ai grija de tine, dacă nu reduci nivelul de stres, părul tau nu va fi la fel de frumos.
19. Mănâncă bine. Părul tau este hrănit de tot ceea ce mănânci. Dacă nu consumi proteine, grăsimi naturale și vitamine, părul tau va fi afectat.
20. Hrănește părul în mod regulat cu măști naturale sau produse cosmetice bogate în vitamine și uleiuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.