#TIPS&TRICKS

20 de ÎNVĂȚĂTURI de la o bătrână de 60 de ani

Scris de Ela la 12 decembrie 2016

Te întrebi ce ar face diferit oamenii care au acum 60 de ani? Câțiva bătrânei au fost întrebați ce sfat le-ar da celor care au jumătate din vârsta lor. Răspunsurile te-ar putea surprinde, Ține cont de ele acum, până nu e prea târziu.

1. Oamenii mereu spun să îți iei o slujbă pe care să o iubești, dar nu e cel mai bun sfat. Slujba potrivită pentru tine e cea pe care o iubești în unele zile, o poți tolera în cele mai multe zile și cu care îți poți plăti facturile. Aproape nimeni nu are o slujbă care să îi placă în fiecare zi.

2. Anii trec cât ai clipi din ochi. Nu te căsători de tânăr. Trăiește-ți viața. Vizitează locuri. Acționează. Vezi lumea. Du-te.

3. Nu lua viața așa în serios. Chiar dacă lucrurile par întunecate și fără speranță, încearcă să râzi de ridicolul vieții.

4. Un prieten adevărat va fugi la tine la două dimineața dacă îl chemi. Restul sunt doar cunoștințe.

5. Cea mai importantă persoană din viața ta e cea care a fost de acord să-și împartă viața cu tine. Tratează-o ca atare.

6. Copiii cresc mult prea repede. Petrece cât mai mult timp cu ei.

7. Nimeni nu moare dorindu-și să fi muncit mai mult. Muncește din greu, dar ține minte că tu însuți, famlia și prietenii contează mai mult.

8. S-ar putea să trăiești mult sau puțin, cine știe. Oricum ar fi, o să îți dorești să fi avut mai multă grijă de tine în tinerețe.

9. Dacă ești copleșit de viață, concentrează-te pe momentul prezent și savurează toate lucrurile frumoase și confortabile. Respiră, relaxează-te.

10. Mănâncă și fă sport de parcă ești un diabetic care are un infarct – astfel încât să nu ajungi așa.

11. O dată trăim. Nu te trezi că ai 60 de ani și nu ai făcut lucrurile la care visai.

12. Asta nu e ceva așa profund, dar e important. Folosește ața dentară în mod regulat, problemele cu dinții sunt îngrozitoare.

13. Nu crede că sfatul cuiva e literă de lege. Poți cere părerea oricui are respectul tău, dar apoi gândește-te tu la situația ta și ia propria decizie. De fapt, sfatul meu e să asculți de propriul tău sfat.

14. Lucrurile sunt doar lucruri. Nu ține la obiectele materiale, ci la timp și experiențe.

15.Cei pe care i-ai rănit se vor răzbuna cândva. Chiar dacă te gândești că și-au revenit complet.

16. Apreciază lucrurile mărunte și fii prezent. Nu vei trăi o veșnicie.

17. Plătește-ți facturile și  ferește-te de datorii.

18. Gelozia distruge relațiile. Ai încredere în partenerul tău, pentru că în cine altcineva ar trebui să ai încredere?

19. Dacă visezi la ceva ce pare imposibil, încearcă oricum. Va deveni mai imposibil pe măsură ce îmbătrânești.

20. Când întâlnești pe cineva pentru prima dată, gândește-te că nu știi nimic despre el / ea. Vezi o rasă, sexul, vârsta, hainele. Uită de toate astea. Nu știi nimic. Prejudecățile care îți apar în minte deoarece creierului tău îi plac categoriile doar limitează viața ta și a altor persoane.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--