15 GREȘELI pe care le-ai crezut toată VIAȚA

În zilele noastre există atât de multe informații, că uneori nu știi dacă să crezi cât este de adevărat. Deci, să încercăm să ne dăm seama exact ce nu trebuie să crezi.

1.  Vikingii aveau coarne pe căști

Nici o constatare istorică nu a confirmat această teorie. Coarnele de pe căștile vikingilor „au apărut” numai în secolul al XIX-lea, datorită faptului că astfel au început să-i portreteze artiștii.

 

2. Câștigi mai multe calorii dacă mănânci noaptea

Nu contează ce oră din zi ai mâncat. Ceea ce este important este numărul de calorii.

 

FOLLOW ME

3. Anotimpurile se schimbă, deoarece în timpul verii Pământul este mai aproape de Soare, iar iarna departe de el

De fapt, motivul schimbării anotimpurilor este înclinarea axei pământului și rotația Pământului în jurul Soarelui.

 

4. Găurile negre sunt canale care absorb totul în jur

O adevărată gaură neagră seamănă cu o minge. În ea nu există nici o „gaură” ca atare, care se strânge și dispare. Acesta este doar un obiect cu o gravitate foarte mare , care atrage tot ce este în apropiere.

 

5. Există memoria fotografică

Nu există dovezi științifice privind existența unei memorii fotografice. Memoria vizuală este mai degrabă rezultatul folosirii tehnicilor mnemonice decât capacitatea naturală dată de natură.

 

6. Legumele sunt mai bune crude decât fierte

Merită menționat faptul că această regulă nu se aplică tuturor legumelor. Legume mai bune fierte sunt : morcovi, roșii, cartofi, varză de Bruxelles, sfecla. Mineralele utile din legumele fierte sunt absorbite de 6-7 ori mai bine decât din materiile prime, în ciuda faptului că unele vitamine sunt pierdute în timpul tratamentului termic.

7. Dinții sănătoși sunt întodeauna albi

Pentru dezamăgirea generală a omenirii, stomatologii spun că, în același timp, dinții absolut albi și sănătoși nu există natural Dinții albi sunt patologie, un semn de boală, lipsă de calciu în corpul uman.

 

8. Dacă atingi o broască, vei lua râie

Negii umani sunt cauzați de un virus care afectează numai oamenii – papilomul (Pappiloma). Ele nu pot fi transmise de la animale cu negi și cu atât mai mult de la broaște.

 

9. Un om explodeză în spațiu, fără oxigen

O persoană poate supraviețui o perioadă scurtă de timp, dacă mai întâi expiră aerul din plămâni, ceea ce îi va împiedica să se rupă. Fără oxigen, o persoană cade rapid într-o stare de inconștiență sau moare de sufocare.

 

10. Protecția solară te protejează de cancerul de piele

Deși utilizarea de protecție solară este întotdeauna o idee bună, aceasta nu reduce complet riscul de a dezvolta cancer de piele. Și, alegerea celei greșite, poate fi mai periculoasă decât crezi, deoarece fiecare ton al pielii are nevoie de un nivel propriu de protecție. Dar chiar si indiferent cat de mare este SPF-ul sau cat de mult si de multe ori o vei aplica, crema nu va fi niciodată capabilă sa te protejeze 100%.

 

11. Cuptorul de microunde cauzează lipsa de nutrienți

Orice proces de gătit duce la pierderea și distrugerea nutrienților, iar cuptorul cu microunde încălzește pur și simplu alimentele.

 

12. Îndoirea limbii este o trăsătură genetică

Un studiu realizat cu mai mult de o jumătate de secol în urmă, a demonstrat că „talentul“ nu este o caracteristică genetică, ceea ce înseamnă că nu este moștenit. În cursul studiului s-a arătat că 54% dintre copiii cu vârste cuprinse între 6-7 ani și 76% dintre copiii sub vârsta de 12 ani dețin „arta“ pentru a opri limba unui tub.

 

13. Ciocolata  te face să ai acnee

În termen de o lună, oamenii de știință au dat oamenilor tablete de ciocolată care conțineau o concentrație mare de ciocolată. După aceea, au concluzionat că ciocolata nu afectează apariția acneei.

 

14. Muschiul apare doar pe partea din stânga a copacilor

Acest lucru nu este adevărat, în emisfera nordică crește de fapt mai des pe partea de nord, deoarece din această parte există șanse mai mici de a intra în lumina directă a soarelui, precum un mediu mai umed.

 

15. Produsele lactate fac oasele mai puternice

Studiile recente demonstrează că nu există nicio legătură între laptele consumat și numărul de fracturi obținute. Mai mult decât atât, acum există o mulțime de diferite articole care prezintă exact opusul : laptele creste riscul de osteoporoza .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.