#TIPS&TRICKS

11 TRUCURI PRACTICE și SIMPLE care te vor ajuta să faci o cameră să pară mai MARE

Scris de Laura P la 05 iunie 2017

E adevărat că nu putem muta pereţii cu o mişcae a mâinii, dar putem crea iluzii optice care vor mări chiar și cele mai mici spații de locuit. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți transformi camera, indiferent cât de înghesuită pare momentan:

1. Într-un mediu luminos, o podea colorată te ajută să „depărtezi” pereții și să faci camera să pară mai înaltă și mai largă.

2. Alege o culoare strălucitoare și saturată nu numai pentru podea, ci și pentru tavan, astfel încât camera să pară mai largă. Ține însă cont că acest lucru va face ca tavanul să pară și mai jos.

3. Camera vă părea mai aerisită dacă peretele din spate și podeaua vor fi de aceeași culoare.

4. Aceeași schemă de culoare pe peretele din spate și pe tavan va face camera să pară mai mare, de asemenea, dar îi va reduce adâncimea.

5. Poți „depărta” pereții unei camere dacă reduci adâncimea unei camere. Acest lucru poate fi îndeplinit dacă folosești o culoare strălucitoare pentru a evidenția peretele din spate.

6. De asemenea, poți reduce amploarea și să mărești adîncimea folosind o culoare saturată pentru pereții laterali ai camerei.

7. Dacă problema e un tavan prea jos, poți remedia situația alegând culori strălucitoare, saturate, pentru peretele din spate și pereții laterali.

8. Nu e nevoie să alegi culori strălucitoare pentru a da impresia de spațiu. Și tapetul poate ajuta. Pentru o cameră mai spațioasă, folosește un tapet deschis la culoare.

9. În unele camere, tavanul poate să pară prea sus. Dungile orizontale îl vor „coborî” și vor reduce puțin adâncimea camerei.

10. Dungile verticale vor avea efectul invers – vor „ridica” un tavan jos.

11. Dacă vrei ca o cameră să pară mai largă și să-i reduci adâncimea, poți obține efectul dorit cu ajutorul unor dungi orizontale pe podea.

sursa: brightside.me

Citește și: 12 modalități ingenioase de a face o cameră mică să pară mai mare

O bucătărie mică, tavane prea joase sau spațiile prea înguste te pot face să crezi ca ai oportunități limitate de a-ți aranja casa exact asa cum îți dorești. Dar, de fapt, există o mulțime de modalități de a da frâu liber imaginație chiar și când vine vorba de camere foarte mici. Trebuie doar să știi cum cum să dai impresia de spațiu mai mare.

Iată aici câteva idei:

Alege draperiile potrivite

1-draperii

Dacă alegi draperiile în aceeași nuanță cu pereții, vei da senzația unei camere mai mari. Evită să alegi perdele prea groase sau grele.

Lasă să intre cât mai multă lumină

2-lumina-naturala

Nu utiliza marginile ferestrelor pe post de rafturi de cărți sau pentru a pune ghivecele de flori. Chiar și cea mai mică cameră, dacă este luminată exact cât trebuie, va deveni mai aerisită și mai primitoare.

Păstrează ordinea

4-ordine

Alege cu atenție cum să îți aranjezi lucrurile în cameră și fii mereu atentă să nu existe lucruri împrăștiate. Evită să folosești prea multe perne sau alte decorațiuni. Sentimentul de haos în casă duce la percepția lipsei de spațiu.

Folosește culori neutre

5-culori

Niciodată nu vei greși dacă alegi culori calde, pastelate pentru tavan, podea sau pentru unele piese de mobilier. Vei fi surprinsă să vezi cât de mult vor da senzația de cameră mai mare.

Optează pentru mobilier multifuncțional
7-mobila-multi-functionala
Este ideal să ai în casă astfel de obiecte: o canapea care se transformă în pat sau o masă de bucătărie care se pliază. Spațiul într-o cameră mică nu ar trebui să fie static. Cu cât lucrurile din casă au mai multe întrebuințări, cu atât camera ta va părea mai mare.

Folosește oglinzi
8-oglinzi

Oglinzile amplasate în apropierea ferestrelor sunt esențiale în crearea senzației de spațiu mai mare. De asemenea, poți pune oglinzi și pe dulap sau pe ușa de la cameră.

Folosește înălțimea camerei la capacitate maximă
10-biblioteca
O modalitate foarte bună de a economisi spațiu este de a folosi rafturi care se întind de la podea la tavan. Chiar dacă la început pot părea prea mari, vei observa diferența de spațiu salvat.

Creează iluzia de ferestre mai mari
11-fereastra
Optează pentru perdele care se întind de la tavan până la podea. Acestea vor crea iluzia unui spațiu mai mare, cu condiția să permită trecerea luminii, deci să nu aibă o culoare prea închisă ori să fie dintr-un material foarte gros.

Vezi continuarea AICI

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--