11 lucruri pe care le faci GREȘIT fără să te gândești! Foarte mulți oameni fac zilnic nr 6!

În fiecare zi faci foarte multe lucruri absolut automat și nici măcar nu te gândești la corectitudinea implementării lor. Dar dacă înțelegi cum să le implementezi corect, multe dintre procesele obișnuite pot deveni mult mai plăcute, mai simple și chiar mai utile pentru sănătate.

1. Amâni alarma

De fiecare dată când amâni alarma începi un nou ciclu de somn. Dar organismul nu are cum într-un timp atât de scurt să se scufunde într-un somn profund și să se relaxeze pe deplin. Acest lucru duce la somnolență și oboseală pentru întreaga zi.

Pentru a evita consecințele negative ale somnului intermitent, trebuie să înveți să te ridici de la prima alarmă. Apoi, organismul tău se va păstra vesel în timpul zilei.

2. Cantitatea corectă de pastă de dinți

Nu este absolut necesar să se aplice pastă de dinți pe întreaga periuță de dinți, ca și mesajele publicitare, este suficient să aplici pastă de mărimea unui bob de mazăre. Sarcina pastei de dinți este aceea de a combate rigiditatea periei și nu de a umple gura cu spumă.

FOLLOW ME

3. Baie fierbinte

Ce ar putea fi mai bine decât o baie caldă și relaxantă după o zi grea? Mulți aleg să se „înmoaie” în ea o oră sau mai mult. Cu toate acestea, nu sta în apă fierbinte mai mult de 20 de minute, deoarece îți poate crește tensiunea. Da, pielea suferă la expunere termică și ritmul inimii crește.

4. Cafea mai devreme dimineața

Trezitul timpuriu este deja stresant pentru organism, și este este însoțit de producerea hormonului cortizol. Dacă bei cafea imediat după ce te trezești, eficacitatea cofeinei va scădea de câteva ori, deoarece nivelul cortizolului este maxim. În timp, organismul va cere mai mult cofeină să se trezească.

Oamenii de stiință recomandă consumul de cafea după 9:30 am sau 3 ore după trezire, când nivelul cortizolului scade.

5. Spălarea mâinilor

O acțiune elementară, dar multă lume o face incorect și, dacă o fac corect, o fac pentru un timp prea scurt. Trebuie să acoperi cu atenție cu spuma de la săpun, fiecare zonă a pielii, inclusiv locurile dintre degete. Acest proces ar trebui să dureze cel puțin 20-30 secunde.

6. Uscarea mâinilor cu un uscător electric

De unde crezi că vine aerul din uscătorul din toaletă? Din aceeași cameră. Studiile au arătat că, după uscarea mâinilor la uscătorul electric se înmulțesc bacteriile. Este mai sigur să folosești prosoape de hârtie.

7. Lipirea plasturelui pe deget

Taie capetele adezive ale plasturelui la jumătate și lipește-le transversal pe degete. Acum îți poți face treburile fără să îți faci griji că bandajul se va dezlipi.

9. Uscarea vaselor

Dacă usuci vasele, întorcându-le cu susul în jos, acestea pot obține un miros de mucegai și trebuie să le speli din nou. Este mai bine să le freci cu un prosop de hârtie.

10. Cumpărăturile de la supermarket

Pentru a preveni rănirile, distribuie în mod egal sarcina pe coloana vertebrală, separă produsele în două pachete, în loc să le pui într-unul unul mare.

11. Respirația

Respirația abdominală relaxează umerii și gâtul, reduce presiunea din piept și stomac, iar sistemul limfatic elimină toxinele. De asemenea, respirația din abdomen le dă organelor un echilibru ritmic, mărește mai bine stomacul, intestinele și ficatul.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.