10 trucuri care vor ajuta BATERIA telefonului să reziste mai mult

Astăzi este aproape imposibil să îți imaginezi viața fără un telefon mobil – acesta ne ajută să comunicăm, să fim informați, să muncim, să citim, să ne uităm la filme, să ascultăm muzică, să ne jucăm și să navigăm pe Internet. Toate cu ajutorul unui singur dispozitiv. De multe ori însă bateria se descarcă atât de repede încât rareori ne ajunge într-o singură zi. Iată ce cauzează acest lucru:

1. Nu cureți portul de încărcare

Nu uita să îți cureți telefonul. E necesar să ștergi nu numai ecranul, ci și portul de încărcare, deoarece acolo se poate acumula praf și murdărie. Poți să folosești un bețișor de urechi sau o scobitoare.

2. Îți pui un wallpaper strălucitor

Dacă ne uităm la ceas sau verificăm mesajele ori apelurile primate ne uităm mereu la ecranul telefonului. Imaginile de fundal colorate „mănâncă” foarte multă baterie, așa că cel mai bine ar fi să folosești unele alb-negru. În acest fel poți să mai economisești baterie.

3. Îți ții mereu telefonul în mână

FOLLOW ME

Atunci când e cald, încearcă să nu îți ții mereu telefonul în mână. Telefonul se poate supraîncălzi și din această cauză se descarcp mai repede.

4. Pornești rotirea automată a ecranului

Ar trebui să pornești această funcție atunci când e cu adevărat necesar. Funcția necesită un senzor special, care consumă o cantitate mare de electricitate.

5. Ai numeroase programe deschise

Atunci când verifică Messenger-ul, Instagramul sau alte aplicații, oamenii uită pur și simplu să le oprească, iar programele continua să îți „mănânce” bateria, funcționând încă în fundal. Nu uita să închizi periodic toate ferestrele deschise.

6. Selectezi luminozitatea maximă pentru ecran

Atunci când ești înăuntru e indicat să reduce luminozitatea ecranului cu cel puțin 30-40%.

7. Îți ții telefonul pe vibrație

Această funcție descarcă bateria foarte rapid, așa că e mai bine să o folosești numai atunci când e cu adevărat necesar. În toate celelalte cazuri, asă telefonul să sune sau dă-l pe silențios.

8. Nu folosești funcția de auto-blocare

Setează ecranul telefonului astfel încât să se stingă automat și alege timpul minim pentru asta. În acest fel telefonul se va bloca și dacă tu uiți să faci asta, iar consumul bateriei va fi redus.

9. Pornești GPS-ul, Bluetooth sau Wi-Fi

Aceste opțiuni fac ca bateria să se descarce foarte rapid. Așadar, dacă nu ai nevoie să folosești locația sau să transferi date, dezactivează-le.

10. Nu îți scoți telefonul din priză

Dacă vrei ca bateria să dureze mai mult, nu îl pune la încărcat pe timp de noapte. Bateria se va încălzi, mai ales cele de tip Litium-Ion, iar telefonul se va deteriora. Dacă telefonul are o carcasă ori o husă, aceasta va opri disparea călduri, temperatura bateriei va crește, iar acest lucru va duce la oxidarea celulelor. Dacă trebuie neapărat să îți pui telefonul la încărcat noaptea, încearcă să înlături orice accesoriu de protecție.

traducerea și adaptarea de pe adme.ru

 

Citește și: 7 SECRETE ale TELEFONULUI tău mobil fără de care nu vei mai putea TRĂI

Acum zece ani, pentru a face zece chestii aveai nevoie de zece dispozitive. Astăzi, multe dintre ele se rezolvă cu un smartphone – ne folosim telefoanele mobile pentru a suna, pentru a scrie, pentru a ne uita la televizor, pentru a citi presa și chiar pentru a face cumpărături. Dar acestea nu sunt toate lucrurile la care ne-ar putea fi de folos – iată și alte moduri prin care telefonul tău mobil te-ar putea ajuta:

1. Mesaj pe ecranul de pornire

Ți-ai pierdut telefonul, iar ecranul, desigur, are parole pe care numai tu le știi. Telefonul tău nu e pierdut însă pentru totdeauna. Versiunile noi de Android permit adăugarea unei inscripții pentru a bloca ecranul care îl ajută pe cel care l-a găsit să-l returneze. Trebuie să umbli la Setări – Blocare ecran și parole – Semnătură blocare ecran.

2. Returnarea unui smatphone

Dacă crezi că mesajul de blocare nu este suficient, poți utiliza o aplicație anti-furt. Astfel de aplicații (Cerberus este una dintre ele) pot face fotografii, pot activa un microfon, pot bloca telefonul sau / și pot șterge toate datele de pe acesta, îl pot localiza prin GPS sau chiar folosesc un semnal puternic pentru a atrage atenția persoanelor din apropiere.

3. Modul salvare memorie

Mai devreme sau mai târziu, memoria telefonului tău se va umple. Pentru a evita asta, poți să folosești un flashdrive, servicii cloud, precum Dropbox sau poți să păstrezi fotografiile în Telegram Messenger. Cu ajutorul Telegram poți să-ți trimiți fișiere, mesaje, linkuri.

4. Sistem de Securitate 

Una dintre opțiunile telefonului e să îți creezi un sistem de Securitate simplu pentru acasă. O aplicație care cuprinde un senzor de mișcare îți va transforma telefonul într-o camera de observare care face fotografii atunci când apare cineva în cadru, iar pozele îți sunt trimise imediat. Poți folosi telefonul și ca să-ți monitorizezi copilul – în acest caz, ai nevoie de o aplicație care reacționează și la zgomote. Ține cont însă că pentru o Securitate reală e mai bine să folosești dispozitive speciale.

5. DVR

DVR este o altă trăsătură utilă a camerelor telefoanelor mobile. Telefonul trebuie să fie fixat, astfel încât camera să aibă vedere maximă. Pentru cele mai bune efecte, poți folosi niște aplicații care să-ți transforme telefonul într-un DVR – atunci când pleci într-o excursie, de pildă, sau când închiezi o mașină.

6. Detector de raze ultraviolet

Cu ajutorul acestuia ai putea să verifici autenticitatea bancnotelor. Poți să ți-l confecționezi acasă, cu ajutorul bandei adezive și al unor markere. Telefonul tău trebuie să aibă blitz, iar markerele trebuie să fie albastre și purpurii. Lipește niște bandă adezivă pe blitz, colorează deasupra cu markerul albastru, adaugă apoi încă un strat de bandă adezivă pe care să-l colorezi în purpuriu, apoi adaugă încă două straturi în această ordine.

7. Poți afla statistici interesante

Familia ta se plange că ai devenit dependent de smartphone? Poate că este timpul să iei în considerare aceste sfaturi și să verifici și tu dacă e adevărat. Dacă ai un iOS,  mergi la „Setări” – „Baterie” și apasă tasta de apelare din partea dreaptă a coloanei „Ultimele 7 zile”, va apărea o listă cu cele mai utilizate aplicații. Pentru Android, există mai multe aplicații care te vor ajuta să faci acest lucru, cum ar fi Instant.

 

sursa> brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.