#TIPS&TRICKS

10 secrete dezvăluite de bucătarii profesioniști

Scris de Ela la 30 august 2016

Unii dintre noi găsesc gătitul preparatelor complicate ca fiind o adevărată plăcere, în timp ce alții consideră gătitul o simplă rutină. 

De multe ori, trucurile de care trebuie să ținem cont atunci când gătim sunt extrem de simple și la îndemâna oricui, dar dacă nu ai auzit de ele, nu ai de unde să le știi și vei avea dificultăți.

Iată ce ne sfătuiesc bucătarii profesioniști:

1. Pune lapte și sare atunci când fierbi conopida ca să o menții albă

1

2.  Pune legumele în apă cu gheață după ce le-ai fiert pentru a-și păstra culoarea vie

2

3. Adaugă sare în prăjituri pentru a le da o aromă mai bună

3

4. Folosește struguri în loc de cuburi de gheață pentru un aspect mai plăcut

4

5. După ce ai fiert orezul, pune peste oală un prosop sub capac. Acesta va absorbi umiditatea și va păstra textura orezului.

5

6. Pentru a obține mai mult suc din citrice, înainte de a le stoarce, lasă-le în cuptorul cu microunde itmp de 10-15  secunde.

6

7. Cum să faci prăjitura perfectă fără rețetă: ingredientele principale trebuie să fie utilizate în cantități egale. Greutatea zahărului trebuie să fie egală cu greutatea făinii. Cantitatea de ouă trebuie să fie aceeași ca și cantitatea de unt. Folosește cântarul de bucătărie pentru a obține măsurătorile precise!

7

8. Adăugă un albuș de ou și o linguriță de amidon de porumb  pentru a menține carnea suculentă 

8

9. Folosește sare pentru a permite legumelor să lase suc în salată

9

10. Dă cafelei un gust savuros adăugând sare și scorțișoară

10

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--