#TIPS&TRICKS

10 SECRETE ale INTERNETULUI pe care le cunosc numai 20% dintre oameni

Scris de Laura P la 16 august 2017

Google nu este numai un motor de căutare, ci și un laborator real, care creează o mulțime de aplicații pentru a-și distra utilizatorii. Iată câteva dintre cele mai neobișnuite jocuri și trucuri de care nu foarte mulți utilizatori nu sunt conștienți.

Sunt atâtea lucruri pe care le poți face, la numai câteva trucuri distanță:

10. Fă niște calcule rapide

Dacă nu ai un calculator la îndemână și nu vrei să folosești o aplicație de pe computer sau telefon, poți să apelezi la un calculator incorporat Google. Tot ce trebuie să faci este să scrii „calculator” în orice limbă în căsuța de căutare.

9. Joacă-te Pac-Man

În 2010, pentru a celebra aniversarea de 30 de ani a Pac-Man, a apărut în motorul de căutare un minijoc interactiv pentru toți utilizatorii. Tot ce trebuia să faci era să scrii „pacman” în căsuța de căutare.

8. Ascultă sunetele pe care le scot diverse animale și păsări

Încearcă să scrii „what sound does a …. make” în căsuța de căutare pentru a asculta sunetele făcute de diverse animale și păsări.

7. Cântă un duet cu calculatorul la un pian virtual

Încă un proiect experimental în care inteligența artificială încearcă să facă un aranjament pentru orice melodie pe care utilizatorii o creează. Ei se pot distra cu un pian virtual, iar muzicienii profesioniști pot chiar să folosească unul electronic.

6. Transformă orice mâzgălitură într-un desen

Proiectul Experimentelor AI îți permite să testezi cu rețeaua neurală AutoDraw recunoaște imaginile: desenează conturul sau forma oricărui obiect cu mouse-ul, iar algoritmul inteligent va ghici ce vrei să faci și îți va oferi o imagine mai precisă.

5. Învață despre valoarea nutrițională a oricărui tip de de aliment

Dacă vrei să rămâi sănătos și în formă și trebuuie să calculezi valoarea nutrițională a alimentelor și băuturilor, Google te poate ajuta. Doar scrie valoarea nutrițională și numele alimentului care te interesează în căsuța de căutare.

4. Treci la „modul de noapte” pe Youtube

Acesta este un design nou, care face urmărirea videoclipurilor lungi sau a filmelor mult mai confortabilă. Orice utilizator îl poate folosit.

3. Urcă la bordul Tardis.

Tardis, mașina timpului din serialul Doctor Who a apărut acum în dimensiunea noastră. Nava spațială se află de ceva timp pe una dintre străzle din Londra, iar Google Maps îți permite să arunci o privire înăuntru.

2. Joacă-te cu un dinozaur dacă nu ai Internet

Atunci când nu ai net primești un joc cu aventurile unui dinozaur 2D numit Steve în browser-ul tău Google Chrome.

1. Creează o melodie din orice tip de sunete

Aplicația Web The Infinite Drum Machine creează melodii din mii de sunete prezente în viața noastră.

 

Citește și: 9 modalități de a căuta informații pe GOOGLE pe care 96% dintre oameni NU LE ȘTIU!

În vremea nastră cu tehnologie avansată și conecțiuni rapide de Internet, poți găsi informații despre orice, practic, dar cel mai adesea ne ia câteva ore să ajungem la ceea ce chiar ne interesează.

Iată niște metode pentru a găsi lucrurile de care ai nevoie mult mai repede.

1. Asta sau asta

Dacă nu știi exact ce trebuie să cauți, scrie câteva variante și separă-le cu „|” sau scrie „ori”.

2. Caută folosind sinonime

Faptul că limba e bogată în sinonime îți poate fi de ajutor când cauți. Dacă ai nevoie de site-uri pe un anumit subiect, adaugă simbolul „~”.

3. Căutarea prin site-uri

Dacă vrei să recitești un articol de pe un site sau să îl distribui prietenilor, tastează adresa site-ului și un cuvânt cheie sau o frază întreagă din articol.

4. Puterea asteriscului

Dacă nu îți amintești cuvântul cheie, fraza sau numărul pe care îl cauți, folosește „*” în locul său și ar trebui să găsești.

5. Când lipsesc multe cuvinte

Dacă nu îți amintești o frază mai lungă, scrie primul și ultimul cuvânt și pune între ele „AROUND + (numărul aproximativ de cuvinte lipsă)”.

6. Folosește un interval de timp

Dacă ai nevie să citești despre evenimente petrecute într-un anumit interval de timp, adaugă un interval în căutare cu ajutorul punctelor de suspensie între date.

7. Caută un titlu sau un URL

Pentu a găsi cuvintele cheie și numele unui aticol, scrie ”intitle:” înainte, fără spațiu. Pentru a găsi cuvintle dintr-un URL, scrie ”inurl:”

8. Găsirea site-urilor similare

Dacă ai găsit ceva care chiar îți place și vrei să vezi și alte site-uri similare, scrie ”related:” și apoi adresa site-ului, din nou fără pauză între ele.

9. Fraze întregi

Folosirea ghilimelelor e cel mai simplu și mai eficient mod de a găsi ceva anume, în ordinea precisă în care ai scris. Asta te ajută mai ales la găsirea cântecelor din care nu știi decât un vers.

 

Citește și: 8 DOVEZI ULUITOARE care te vor convinge! CORPUL nostru este mai DEȘTEPT decât TEHNOLOGIA

Stephen Hawking spunea că dezvoltarea inteligenței artificiale ar putea semnifica sfârșitul rasei umane. Elon Musk crede că aceasta este o amenințare mai mare pentru oameni decât armmele nucleare. Atunci când oamenii extreme de inteligenți sunt îngrijorați din cauza inteligenței artificiale, nu poți să nu te întrebi ce se va întâmpla cu omenirea în viittor.

În 2017 însă, creierul tot are avantajul în fața inteligenței artificiale. Prin comparație, creierul uman poate procesa mai multă informație decât cel mai rapid calculator. De fapt, în anii 2000, complexitatea întregului Internet a fost comparată cu un singur creier uman – asta s-ar putea să te surprindă.

Când vine vorba de depozitarea informației, biologia ne arată că tehnologia mai are multe de învățat. De exemplu, AND-ul este un sistem de depozitare. Acesta poate să cuprindă mai multe date într-un spațiu mai mic decât oricare dintre suporturile digitale de azi.

Orice s-ar spune despre inteligența artificială și tehnologiile moderne, corpul uman este sistemul perfect de pe planetă. Iată mai multe informații despre potențialul corpului nostru în comparație cu tehnologiile moderne:

1. Din punct de vedere științific, nu e foarte corect să compari ochiul cu o cameră digitală, dar dacă ai vrea să știi, ochii noștri ar fi de aproximativ 125 megapixeli în centrul pupilei.

2. Cel mai important e că trupul și creierul uman au o abilitate compensatorie uriașă și pot funcționa chiar și atunci când au probleme sănătoase. Asta nu poate să întreacă nici cel mai puternic dispozitiv electronic din lume.

3. Creierul are aproximativ 100 milioane de neuroni, iar fiecare dintre ei creează cam o mie de potențiale sinapse, care extind și depozitează datele

Dacă înmulțești totul, se pare că în creier sunt cuprinși, teoretic, 100 terabiți de informație. Prin comparație, unul dintre cele mai puternice supercomputere din lume, Titan, are o memorie totală de 710 terabiți.

4. Potrivit canalului științific Veritasium, până în 2020 volumul întregii cantități de informație stocată de omenire va fi de 40 zetabiți. Corpul uman conține deja 60 de zetabiți de informație.

5. Informația genetică a unei persoane ocupă numai 1.5 gigabiți de memorie. La fel ca și sistemul de operare al unui iOS 10.

6. În creierul nostru au loc cam o sută de mii de reacții chimice, ceea ce înseamnă că viteza sa este echivalentă cu Maglev Shanghai, unul dintre cele mai rapide trenuri de pe planetă, care ajunge la o viteză de 430 km/oră.

7. Faptul că oamenii folosesc numai 30% din creier este un mit

Creierul folosește atâtea resurse câte îi trebuie la un anumit moment. Funcționarea sa poate fi comparată cu capacitățile unui radio: ascultăm întotdeauna un singur canal, deși pot să existe și o sută în total.

8. Pentru a egala creierul, care are o capacitate de funcționare de 20 W, ai nevoie de un supercomputer care consumă cam 1.4 MW.

Citește și: 12 lucuri surprinzătoare despre UNIVERS descoperite de NASA pe care nu ți le-a spus nimeni

Universul este alcătuit din spațiu și timp, iar componentele sale sunt planetele, lunile, planetele micuțe, stelele, galaxiile. Sistemul nostru solar e localizat în galaxia Calea Lactee, una dintre numeroasele galaxii din Univers. Se presupune că acestea sunt distribuite uniform în toate direcțiile, ceea ce înseamnă că Universul nu are nici margini și nici centru. Descoperirile de la începutul secolului XX au arătat că Universul a avut un început și că se extinde, într-un ritm care crește tot mai mult. Universul s-a format în urma Bing Bang-ului, când spațiul și timpul au apărut în același timp în urmă cu 13.799±0.021 miliarde de ani în urmă.

După explozia inițială, Universul s-a răcit, permițând primelor particule subatomice să se formeze. Norii uriași s-au unit mai târziu datorită gravitației pentru a forma galaxiile, stelele și tot ce se vede azi. În legătură cu soarta Universului există o mulțime de teorii- unii fizicieni și filozofi refuză să speculeze, deoarece se îndoiesc că vom ști vreodată ce a fost înainte de Bing Bang.Multe descoperiri incredibile despre realitatea în care trăim încă așteaptă să fie descoperite. Pentru a demonstra asta, iată câteva lucruri despre Univers care te vor uimi:

1. 99% din materie e spațiu gol. Dacă ai înlătura tot spațiul din atomii noștri, atunci omenirea (7 miliarde de oameni) ar intra într-un singur cub de zahăr.

2. În fiecare dintre noi există atomi care au făcut cândva parte din stele care au explodat cu miliarde de ani în urmă.

3. Un procent mic din electricitatea statică a televizoarelor noastre este luminozitatea remanentă a Big Bang-ului.

4. Dacă ai fi un extraterestru și ai trăi la 65 de milioane de ani lumină depărtare de Pământ și ai privi printr-un telescop super performant, ai vedea dinozauri.

5. Un an pe Venus e egal cu 224 de zile de pe Pământ, dar o zi pe Venus e echivalentul a 243 de zile de pe Pământ. Acolo, o zi e mai lungă decât un an.

6. Aproape toți atomii de hydrogen din corpurile noastre s-au format ca urmare a Bing Bang-ului, în urmă cu aproximativ 13.7 milioane.

7. Soarele reprezintă 99.8% din masa Sistemului Solar. E atât de mare încât ar putea să încapă în el 1.3 milioane de planete cum e a noastră.

8. Există mai multe stele în Univers decât există particule de nisip pe Pământ.

9. Universul miroase a zmeură, rom, bacon, migdale fripte și praf de pușcă.

10. Stelele Neutron sunt atât de dense încât o linguriță din componența lor cântărește mai mult decât Muntele Everest.

11. Materia obișnuită pe care o vedem reprezintă doar un procent de 5% din Univers. Restul de 95% este energie neagră și materie neagră, despre care știm foarte puține în momentul actual.

12. Iată cum va arăta Pământul dacă asteroidul Apophis îl va lovi în 2070.

Citește și: 10 LUCRURI surprinzătoare despre PLANETA PĂMÂNT pe care nu ți le-a spus NIMENI

Credem că știm totul despre planeta noastră, dar ne înșelăm amarnic. Oamenii de știință au descoperit deja multe despre Univers, dar ei cred că mai sunt o mulțime de lucruri neștiute. Iată, de exemplu, câteva informații uimitoare despre Pământ:

1. Muntele Everest NU e cel mai înalt munte din lume

Mauna Kea din Hawaii are o altitudine de 4.205m deasupra nivelului mării. Totuși, cea mai mare parte a vulcanului se află sub nivelul mării. Prin urmare, dacă îl măsori de la bază la vârf, Mauna Kea are 10.203m, cu 1.355m mai mult decât Muntele Everest.

2. Atmosfera Pământului are granițe

Linia Karman este o graniță acceptată international, aflată la o altitudine de 100km deasupra nivelului mării. Deși atmosfera Pământului se sfârșește mult mai sus, această linie a fost recunoscută de The World Air Sports Federation ca graniță între atmosferă și spațiu.

3. Cel mai uscat loc de pe Pământ se află în Antarctica

Cei mai mulți cred că cel mai uscat loc de pe Pământ este Deșertul Atacama din Chile, unde nu a mai plouat de mii de ani. Totuși în Văile Uscate McMurdo din Antarctica nu a mai plouat de aproape 2 milioane de ani. Aici, vântul poate ajunge la o viteză de 320 km/h.

4. Apa dulce reprezintă numai 3% din totalul apei de pe Pământ

Mările și oceanele reprezintă 97% din apa de pe Pământ, dar ele au apă sărată, nepotrivită pentru băut. Restul de 3% este apa potabilă, din ghețari (70%) și Lacul Baikal (20%).

5. Cel mai vechi templu din lume are cam 12.000 de ani

Göbekli Tepe, cel mai vechi templu din lume, este localizat în sudul Turciei. Cercetătorii cred că scobiturile de pe stâlppi dovedesc că acum aproximativ 11.000 de ani o cometă a lovit Pământul și a provocat o scădere bruscă a temperaturii.

6. Luna a făcut cândva parte din planeta noastră

Cercetătorii suedezi sugerează că acum 4.36 miliarde de ani, Pământul s-a ciocnit cu masa planetară ipotetică Theia, cee ace a dus la formarea singurului satelit natural permanent al Pământului.

7. În 250 de milioane de ani, continentele se vor reuni

După cum știm, Pangea, un supercontinent care a existat acum 335-175 milioane de ani, s-a separat în două continente diferite, formând Laurasia și Gondwana. Mai apoi, cele două s-au despărțit formând cele șapte continente cunoscute azi. Oamenii de știință cred că grupul se va reuni în următorii 250-300 milioane de ani, devenind un singur supercontinent numit Pangaea Ultima.

8. Un organism unicelular a cauzat prima dispariție în masă

Cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts propun o teorie despre dispariția în masa a aproximativ 90% din creaturile vii de pe Pământ. Conform acesteia, bacteria numită Methanosarcina a înflorit dintr-odată în oceane acum 250 de milioane de ani, declanșând singura extincție în masă a insectelor cunoscută. De asemenea, a oferit Archosaurs șansa de a evolua.

9. Cea mai mare parte a planetei noastre este mereu în întuneric

După cum știm, Oceanul Planetar ocupă 71% din suprafața planetei. Lumina soarelui nu ajunge la mai mult de 200m sub apă, așa că în adâncuri e mereu întuneric.

10. Și statele vecine pot avea o diferență de fus orar de 24 de ore

Deși American Samoa este la numai 2000 km de Insulele Line, diferența de fus orar dintre ele este de 25 de ore.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--