10 moduri SURPRINZĂTOARE prin care ECLIPSA TOTALĂ afectează ANIMALELE

În apropierea eclipsei solare totale de pe 21 august 2017 e destul de posibil să observi animalele purtându-se ciudat. Oamenii de știință sunt de acord că e dificil să spună clar cât de mult le afectează pe animale blocarea razelor solare de către lună, deoarece acest lucru se întâmplă foarte rar.

Acestea fiind zise, există o mulțime de observații din diverse surse în legătură cu comportamentul lor straniu. Eclipsele influențează animalele sălbatice, pe cele domestice și chiar pe unele insecte. Iată mai multe informații în legătură cu acest lucru:

1. Cimpanzeii se urcă tot mai sus

Un raport din 1986 al Jurnalului American de Primatologie spune că niște femele de cimpanzeu de la Centrul de Cercetare a Primatelor Regional din Yerkes au încercat să ajungă în locuri cât mai înalte și și-au întors corpurile spre eclipsă.

2. Vacile caută adăpost

Fermierii au observat că vitele se îndreaptă direct spre staul indiferent de momentul zilei în care eclipsa e totală.

FOLLOW ME

3. Păsările păstrează tăcerea

În 1560, astronomul Christoph Clavius a înregistrat faptul că „păsările cădeau din cer la pământ, îngrozite de întuneric” în timpul unei eclipse văzute în Portugalia. National Geographic crede că e posibil ca raportul lui Christoph să fie exagerat. S-au observat cazuri în care păsările au devenit hiperactive înainte de eclipsa totală, iar apoi au devenit brusc tăcute. În timpul eclipselor, păsările de pradă nu se mai rotesc pe cer.

4. Broaștele devin gălăgioase

Dacă trăiești pe lângă apă unde există populații de broaște, s-ar putea să observi că ele devin mai gălăgioase atunci când Soarele e blocat complet de Lună.

5. Girafele aleargă

hluhluwe-south-africa-formation-pattern-giraffes-2

Conform experienței Torei Greve din 2011, în Zambia, girafele au început să alerge în timp ce soarele dispărea. Odată ce lumina a revenit, Tora a spus că ele au revenit la comportamentul lor obișnuit.

6. Păianjenii își distrug casele

Se știe că păianjenii țesători își distrug munca la pânză atunci se face întuneric complet.

7. Balenele devin prietenoase

Balenele și delfinii înoată aproape de suprafața apei atunci când are loc eclipsa de soare totală.

8. Peștii caută să se ascundă

Dacă se întâmplă să faci scufundări în timpul unei eclipse de soare, s-ar putea să vezi că unii pești nocturne devin mai activi, iar alții caută adăpost.

9. Câinii sunt alarmați

La fel ca și furtunile, schimbarea bruscă de atmosferă și climă îi poate face pe unii câini să fie mai alerți și mai agitați atunci când are loc o eclipse.

10. Furnicile își întrerup marșul

Conform unor reportaje CNN, oamenii din epoca victoriană pretindeau că furnicile se opresc din orice făceau în momentul eclipsei și își continuau treaba când lumina revenea.

 Citește și: 9 animale INVIZIBILE despre care nu știai că EXISTĂ

Aceste animale sunt umitoare! Deși s-ar putea să trebuiască să te uiți cu mare atenție, vei fi surprins de acest fenomen. De ce? Pentru că aceste animale sunt aproape invizibile! Majoritatea trăiesc în mediul subacvatic. Toate aimalele care nu sunt protejate de dinți, toxine sau viteză sunt mai mult sau mai puțin transparente pentru autoconservare.

Iată o listă a animalelor transparente:

  1. Fluturele cu aripi de sticlă

Transperenșa aripilor sale rezultă din combinația a trei proprietăți: absorbția scăzută a luminii vizibile de către materialul aripilor sale, împrăștierea redusă a luminii pe suprafața aripilor și reflecția joasă a luminii căzând pe suprafața aripilor.

2. Peștele chirurg transparent

Acest pește transparent este un pui de pește chirurg . Se găsesc în diverse ape, inclusiv în cele din jurul Noii Zeelande. E vorba de aceeași specie de pești ca Dory din Finding Nemo.

3. Calmarul sharpear enope

Corpul său transparent este acoperit cu buline, celule pline de pigment și sub ochii săi se găsesc organe bioluminescente.

4. Furnici faraon transparente consumând lichide colorate

Furnica faraon este mică, aproape transparentă și cunoscută ca fiind o pacoste pentru spațiile interioare, mai ales în spitale. Nu se știe de unde este specia originară, dar acum se întâlnește în multe zone din lume, inclusiv Europa, America și Asia de Sud-Est.

5. Macropinna Microstoma

Această specie este recunoscută pentru neobișnuitul grad de transparență. Au o cupolă umplută cu lichidă pe cap, printre care lentilele ochilor pot fi văzute. Sunt cunoscute științei din 1939, dar primele specimene vii au fost fotografiate abia în 2004.

6. Gândacul cu carapace de țestoasă

Vezi continuarea AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.