#TIPS&TRICKS

10 metode prin care să faci un apartament să pară mai MARE

Scris de Ela la 28 martie 2018

Cu siguranță, multora le place simplitatea, frumusețea și confortul interioarelor scandinave. Cea mai vie varianta a acestui stil este interiorul IKEA. Iată câteva regulile de bază care ghidează compania atunci când își creează capodoperele interioare.

Tinde către minimalism

Înainte de a începe decorarea unei încăperi, ia în considerare proporțiile sale și funcționalitatea dorită. Cu mai puține lucruri este mult mai ușor de menținut ordinea, iar casa are mai mult spațiu liber, făcând-o să pară aerisită și confortabilă. Încearcă să acorzi prioritate mobilierului plat și multifuncțional. De exemplu, masa de lângă pat și canapeaua pot fi de asemenea folosite ca mobilier suplimentar pentru ședere. Este important să poți să creezi un sentiment de armonie și de confort, astfel încât o persoană să se bucure de faptul că se află acolo.

Iluminatul natural joacă un rol important în interior

Încearcă să profiți cât mai mult de lumina naturală a camerei. Alegerea lămpilor și capacitatea de iluminare afectează puternic percepția casei. Utilizează iluminarea funcțională, care poate varia în funcție de acțiunile tale. Instalează dimmere pentru lămpile din hol și pentru iluminatul pe tavan în sala de mese: ele îți vor permite să ajustezi puterea de iliminare.
Reține că răspândirea luminii se face în funcție de abajur putând fi „deschis” sau dens, astfel direcționând lumina. Prin urmare, de exemplu, lampa de la noptieră este mai bine să fie folosită cu un abajur închis pentru a evita o lumină orbitoare nedorită.

Fiecare colț al casei este important

Un raft de perete în baie cu diverse cosmetic sau șervețele umede va da camerei un aspect rafinat. Elementele decorative din materiale naturale cu texturi frumoase vor ajuta la îmbunătățirea interiorului. De exemplu, baia poate fi decorată cu diverse accesorii de culori mai întunecate, ceea ce va crea un sentiment de confort. Principalul lucru este să alegi culoarea potrivită și mobilierul potrivit. O cameră complet albă, cu accente strălucitoare, va arăta mai spațioasă decât o cameră în tonuri întunecate.

Folosește mai multe texturi

O atmosferă relaxată plină de minimalism scandinav se poate realiza prin alegerea corectă a mobilierului, texturilor și detaliilor. Alege materiale naturale – ceramica, marmura, lana pot aduce în casă mult mai mult confort decât alte lucruri.

Pentru a crea un interior uimitor, nu este necesar să folosești culori strălucitoare 

Nu îți fie frică să folosești culori ușoare: ele ajută la aducerea unui sentiment de pace și liniște:gri-albastru, gri-verde și maro. În această paletă poți adăuga și negru – pentru contrast. Diferitele nuanțe de alb, gri și de culori întunecate sunt, de asemenea, capabile să aducă un sentiment de armonie și pace interiorului casei tale.

Detalii interesante 

Pentru a face stilul casei tale cu adevărat unic, evidențiază cele mai simple elemente ale interiorului de bază cu detalii neobișnuite. De exemplu, poți utiliza blaturi din marmură – acestea vor adăuga o notă de lux interiorului tău. Poți cumpăra scaunele într-o altă culoare, sau o țesătura cu un aspect fresh pentru pat sau canapea.

Asamblează obiectele decorative în funcție de funcționalitate

Lăsă comodele și sertarele să se „dizolve” în spațiu – vopsește-le în tonul peretelui. Și în loc de aranjarea clasică în apartament, pune-le în grupuri ce depind de funcții sau au o compoziție interesantă.

Pentru a reîmprospăta interiorul, nu este necesar să cheltuiești o mulțime de bani 

Culoarea poate schimba cu ușurință starea de spirit a casei și percepția acesteia. Cel mai mare efect este obținut atunci când pictezi pereții. Mobila și tablourile încep să fie percepute destul de diferit. Această bucată de mobilier (bibliotecă, noptieră sau chiar masă), potrivită tonului zidurilor, va deveni, de asemenea, un plus elegant pentru interiorul tău.

Studenții știu cât de îngrozitor e să ai doar un metru pătrat pentru tine, dar asta nu trebuie să fie neapărat așa rău. Știind câteva trucuri poți avea mai mult loc pentru tine și pentru mai multe activități.

1. Ia-ți o consolă

Această masă este perfectă pentru un dormitor mic fiindcă poate ajunge deasupra patului la nevoie.

2. Atârnă lucruri în spatele ușii

Ușa e un spațiu pe care ar fi păcat să nu îl folosești la capacitate maximă. Cumpără niște cârlige și treci la treabă.

3. Transformă-ți masa de lângă pat în birou

Pune în fața mesei de lângă pat un scaun și ai biroul dorit.

4. Ridică-ți patul

Tot spațiul de sub pat ar putea fi folosit pentru păstrarea hainelor sau a altor lucruri.

5. Obține mai mult spațiu în dulap cu ajutorul unei bare de sabot

E ușor de montat și poți atârna lucruri de ea.

6. Organizează-ți sertarele

Fiindcă e posibil să ai dezordine în sertare, organizează-le pentru a găsi totul mult mai ușor.

7. Rafturi suspendate

Dacă nu poți ține lucrurile pe podea, privește mai sus. Rafturile suspendate sunt relative ușor de montat și sunt grozave pentru cărți și decorațiuni/

8. Ia-ți un ottoman pe post de scaun și loc de depozitare

Aceasta e cea mai tare idee.

9. Păstrează totul la îndemână în ambalajul unei saltele

Nu mai pune totul pe măsuța de lângă pat. Astfel vei fi mai organizată.

10. Atârnă-ți hainele de cadrul patului

Cadrul patului poate fi folosit pentru a împărți camera sau poți atârna de el haine, eșarfe, orice.

--