10 lucruri pe care nu le știai despre CORPUL TĂU

Comportamentul uman poate fi foarte complicat și uneori inexplicabil. Deseori nu ne putem înțelege pe noi sau pe noi înșine și propriile noastre acțiuni. De ce ai tendința de a râde în situații grave și de ce ești atras de oameni nebuni?

Iată câteva explicații științifice foarte interesante despre comportamentul uman ciudat care te vor ajuta să te înțelegi mai bine pe tine și pe cei din jur.

1. Oamenii mint mai puțin dimineața.

Toată lumea minte… nu? Se pare că oamenii tind să o facă mai mult după-amiaza decât dimineața. Oamenii de știință susțin că tendința ta de a fi sincer scade in timpul zilei.

Persoanele cinstite cu o conștiință morală puternică și un bun control de sine se obosesc noaptea, iar nivelul onestității lor scade. De aceea, specialiștii recomandă ca oamenii să aibă întâlniri importante în prima jumătate a zilei și nu după-amiaza.

2. Senzațiile hpatice influențează comportamentul.

FOLLOW ME

Simțurile haptice îți pot influența comportamentul. Poți să simț sentimente de importanță și încredere sau frică și slăbiciune în funcție de ceea ce simte literalmente corpul tău.

Astfel, dacă o persoană atinge ceva rece, se simte singură; dacă ating ceva aspru, încep să se gândească la relații complicate între oameni.

Specialiștii susțin că, dacă vrei să treci cu bine de un interviu de angajare și să dai impresia că ești o persoană serioasă, este bine să îți ții CV-ul într-un dosar greu.

3. Spălarea mâinilor reduce îndoiala

Spălarea mâinilor contribuie la „curățenia” fizică și morală. Când îți speli mâinile, orice îndoială pe care o ai sau vină de sine pentru decizii nepotrivite este spălată cu apă.

Psihologii de la Universitatea din Michigan presupun că creierul uman tratează spălarea mâinilor ca o modalitate de a te elibera și de a avea o șansă la un nou început, cu mai puține gânduri referitoare la greșelile din trecut.

4. Tăcerea cauzează stânjenire.

Oamenii de știință au aflat că 4 secunde este tot ce trebuie pentru ca tăcerea să devină ciudată. Este legat de teama primară de a vrea să aparții unui grup social și să te simți acceptat.

Dacă toată lumea păstrează tăcerea, începi să simți îndoială de sine și te sperie gândul că statutul social a devenit instabil. Dimpotrivă, dacă conversația este destul de plină de viață, te simți dorit.

5. Mulți oameni se zvârcolesc în timp ce dorm

Potrivit studiilor, 60% – 70% dintre oameni se agită în timp ce adorm. Oamenii de știință presupun ca astfel de spasme musculare involuntare sunt induse de stres, anxietate, oboseală, cofeină sau activitate fizică intensă.

Există și o credință mai populară bazată pe o teorie evolutivă. Strămoșii noștri obișnuiau să doarmă în copaci, iar când începeau să adoarmă, creierul trimitea semnale sistemului nervos pentru a nu-i lăsa să cadă.

7. Râsul în momente nepotrivite îți arată neputința

Uneori oamenii nu se pot abține și râd în momente nepotrivite. Acest râs nu are nimic în comun cu simțul umorului. Râsul este o emoție socială care aduce oamenii împreună. Poate fi o încercare de a menține relațiile bune. Râsul necorespunzător dezvăluie de obicei neputința și tensiunea emoțională.

Dacă o persoană râde după o înmormântare sau un accident, nu înseamnă că e rece și nepăsătoare. Este doar un simptom al stresului. Corpurile noastre încearcă să ușureze durerea cu ajutorul râsului.

9. Oamenilor le plac psihopații

Psihopații sunt oameni cărora nu le pasă de normele sociale, sunt agresivi, cruzi și impulsivi și nu pot empatiza cu oamenii din jurul lor. Cu toate acestea, un psihopat atrage persoanele din jurul său! Dacă te uiți la un film, este foarte probabil să simpatizezi personajele cu tendințe psihopate.

Potrivit unei teorii, e vorba de plăcerea de a ieși din convențional și de a experimenta ceva nou.

Este foarte dificil să identifici un psihopat pentru că aceștia se ascund în spatele unei măști fermecătoare. Dar există o trăsătură care îi poate da de gol: din cauza lipsei de empatie, nu cască după altcineva.

10. Mișcarea ochilor te ajută să îți amintești lucrurile

Când încerci să îți amintești ceva, îți miști ochii într-un anumit tipar. Cercetătorii au observat că persoanele în vârstă își folosesc mai des ochii atunci când doresc să-și amintească informațiile.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.