#TIPS&TRICKS

10 întrebuințări ale SUCULUI de care nu ai AUZIT până acum

Scris de Ela la 02 februarie 2017

Despre această băutură se pot spune foarte multe lucruri și e un subiect ce va atrage tot timpul controverse. Depinde de fiecare persoană dacă alege să consume sau nu acest suc însă ar trebui să știi că există câteva întrebuințări ale acestei băuturi care te pot scoate din situații neplăcute.

Iată 10 utilizări ale sucului pe care nu le-ai știut până acum:

1. Curăță monedele

Pune monedele oxidate într-un recipient înalt și umple-l cu Coca-Cola. Așteaptă 10-15 minute, apoi agită recipientul de parcă ai fi un barman care pregătește un cocktail. După aceea spală monedele sub un jet de apă.

2. Îndepărtează rugina

Toarnă Coca-Cola pe zona afectată, apoi folosește un burete pentru a o freca, iar dacă rugina este prea veche, o foiță de metal.

3. Bucle naturale

Acidul ortofosforic din băutură unește cuticulele de păr, făcând șuvițele strălucitoare și ușor ondulate. Nivelul scăzut de pH ajută la normalizarea echilibrului acidului alcalin, ceea ce e important pentru cele cu păr uscat și fragil. Umezește-ți buclele cu Coca-Cola și după 5-10 minute spală-ți părul cu șampon.

4. Îndepărtează guma de mestecat

Dacă ți s-a lipit guma de mestecat de păr, toarnă niște suc acolo și lasă câteva minute, apoi îndepărtează guma încet, cu atenție.

5. Înălbitor de păr

Dacă vopseaua ți-a făcut părul prea închis sau prea strălucitor, spală-l cu Coca-Cola.

6. Protecție împotriva dăunătorilor

Coca-Cola te protejează de insecte. Dacă ai melci în grădină, poți scăpa de ei punând puțin suc pe farfurioare.

7. Calmează durerea

Dacă ai mușcături dureroase de insecte pe corp, pune o dischetă de bumbac înmuiată în Coca-Cola pe zona afectată. Mâncărimea și senzația de arsură se vor diminua, datorită cafeinei, probabil, care are un efect anestezic.

8. Curăță toaleta

Datorită acidului ortofosforic, Coca-Cola dizolvă depunerile de calcar și alte impurități. Folosește un burete sau un spray pentru a aplica lichidul. Lasă-l câteva ore sau chiar toată noaptea și apoi spală-l.

9. Dizolvă grăsimile

Acizii și cafeina sunt solvenți buni, așa că băutura poate fi folosită pentru a spăla vasele și suprafețele din bucătărie. Acoperă-le cu Coca-Cola, lasă-le câteva ore și apoi spală-le normal.

10. Mirosurile înțepătoare

Dacă hainele miros a benzină, gaz, pește sau a altceva neplăcut, înmoaie-le într-un amestec 1:1 de apă și Coca Cola înainte să le bagi la mașina de spălat.

 sursa: brightside.me

Citește și: 12 modalități de a folosi pasta de dinți la care nu te-ai fi gândit

Tot timpul sunt uimită atunci când descopăr ce întrebuințări neobișnuite au lucrurile. Pasta de dinți, de exemplu, e departe de a fi pur și simplu un simplu  un ajutor pentru menținerea dinților frumoși și curați.

Pasta de dinți este de asemenea un produs de neînlocuit, care poate fi utilizat la diferite sarcini în jurul casei. Unele dintre aceste idei, ar putea părea puțin ciudate, dar merită încercate!

12 modalități inedite de a folosi pasta de dinți:

1. Cu pasta de dinți poți curăța bijuteriile de argint

1

2. Cu ajutorul pastei de dinți, poți curăța farurile de la mașină.

2

3. Clapele de pian pot deveni murdare foarte rapid datorită contactului permanent cu degetele. Pune o cantitate mică de pastă de dinți pe o cârpă umedă și curăță-le cu atenție – vei fi surprins de cât de eficient funcționează!

3

4. Talpa albă a converșilor poate fi curățată cu ușurință cu pasta de dinți

4

5. Dacă pui pastă de dinți pe interiorul ochelarilor și apoi îi clătești, aceștia nu se vor mai aburi.

5

6. Poți scăpa de petele de pe suprafețele de lemn în doar câteva minute prin ștergerea lor cu un pic de pastă de dinți.

6

7. Pasta de dinți poate fi folosită pentru a scăpa de diferite tipuri de pete pe haine, de la ruj pe un tricou la sos de spaghete pe o față de masă. Doar acoperă pata cu o cantitate mică de pastă de dinți, freacă ușor și pune în mașina de spălat. Nu folosi pasta de dinți pe hainele colorate.

7

8. Poți curăța robinetele cu ușurință dacă le freci cu o cârpă pe care ai pus pastă de dinți.

8

9. Cu ajutorul pastei de dinți poți curăța fierul de călcat.

9

10. Ecranul telefonului se poate zgâria foarte rapid, dacă nu-l acoperi cu folie protectoare. Pune pastă de dinți  pe o cârpă, apoi freacă cu atenție. Îndepărtați cu atenție pasta de dinți și șterge cu o cârpă uscată.

10

11. Pasta de dinți poate curăța chiar și unghiile. Acoperă-le într-o cantitate mică,  lasă-le  câteva minute și spală-le apoi cu apă.

11

12. Anumite mirosuri, cum ar fi cel de usturoi, ceapă și pește, pot fi foarte dificil de îndepărtat din mâinile tale. Dar, dacă te speli cu o cantitate mică de pastă de dinți, mirosul va dispărea în cel mai scurt timp.

12

--