Brioșe FĂRĂ zahăr: soluția ideală pentru sărbători!

Premieră de Crăciun: primele mele brioșe FĂRĂ zahăr!

Nu degeaba se spune că miracolele încep cu tine. Iar când le mai cuplezi și cu perioada sărbătorilor, ai toate șansele să stabilești un record personal. S-a întâmplat în cazul subsemnatei, care, pentru prima dată, a gătit cap-coadă ceva. Şi nu orice, ci, bazat pe istoricul personal, ceva dulce, super yummy şiiiii…FĂRĂ ZAHĂR, respectiv: brioșe cu scorțișoară și măr. Rețeta inițială am luat-o de aici, însă am adaptat-o un pic, în sensul în care, în loc de zahăr alb, am folosit Green Sugar. Așadar, pentru 12 brioșe, aveți nevoie de:

  •  300 gr. făină (2 căni)
  • un plic praf de copt
  • 200 gr. Green Sugar
  • 1/4 linguriță nucșoară
  • 1/4 linguriță ghimbir
  • 1 linguriță scorțișoară
  • un pic de sare
  • două ouă
  • 125 ml lapte
  • o linguriță esență de vanilie
  • 80 ml ulei
  • 3 mere
  • 100 gr. sâmburi de nuci

Cum procedaṭi:

  •  Puneți cuptorul la încălzit și așezați hârtiile în tava de brioșe
  •  Curățați merele de coajă și tăiați-le cubulețe
  •  Într-un bol mai mare, amestecați ingredientele uscate: făina, praful de copt, ghimbirul, nucșoara, scorțișoara, praful de sare, zahărul, după care le puneți deoparte
  • Într-un alt bol, puneti ouăle întregi și le bateți, peste care adăugați 125 ml lapte rece, apoi 80 ml ulei, o linguriță cu esența de vanilie, omogenizând
  •  Turnați ingredientele lichide peste cele uscate și omogenizați cu o lingură de lemn până se integrează făina, după care amestecați și cubulețele de mere în compoziție
  •  Împărțiți compoziția în cele 12 cupe de brioșe. Puneți nuca deasupra și împingeṭi-o în compoziție, ca să nu se ardă
  •  Le puneți în cuptorul încins și le lăsați cam 25 de minute la foc domol, timp în care le întoarceți la intervale regulate. Când sunt gata, se rumenesc, însă testul cu firul de mătură sau scobitoarea nu strică niciodată 😉

Et…voilà! 20151207_131309-8147574Peste, puteți presăra câțiva fulgi de cocos. Sunt gata cam în 40-45 de minute și sunt delicioase. Încercați-le și dați-mi de veste. Bon appétit! 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.