Ne influențează, până la urmă, vremea de afară dispoziția?

Ne influențează, până la urmă, vremea de afară dispoziția?

mg_3223-1024x683-7464456

Cu siguranță ați auzit de multe ori că cineva este trist și lipsit de vlagă pentru că afară este înnorat și plouă. Tindem să aruncăm toată vina asupra vremii, dar este vreun fundament științific în acest obicei al nostru?

Specialiștii spun că nu, meteo-dependența nu este un fenomen real, ci noi ne făurim o imagine de ansamblu și ne indispunem singuri.

Știm că este mult mai ușor să găsim vinovați din exterior, dar încetați să faceți din acest subiect de vorba ceva mai mult. Poate fi considerat un starter conversațional bun, nimic mai mult.

Data viitoare, poate veți face o vizită medicului atunci când acuzați o durere de cap care, desigur, este din cauza ploii, un foșnet al timpanelor pentru că la munte o să ningă și oricum, presiunea atmosferică a scăzut.

Nu s-a demonstrat că ar exista o relație de cauzalitate, dar se întâmplă foarte des ca oamenii să spună că reacționează la schimbările climei. De fapt, ei iau decizii care le pot modifica dispoziția, chiar și umiditatea crescută și expunerea la razele puternice ale soarelui poate să fie asociată cu o stare proastă.

Astfel de tulburări afective sezoniere sunt legate de felul în care reacționează creierul la lipsa luminii solare.

FOLLOW ME

Pentru persoanele extrem de sensibile la vremea urata, iarna e un anotimp foarte greu, iar psihologii au clasificat chiar afectiunea ca fiind o tulburare afectiva sezoniera.

Recomandările pentru a nu ne mai lăsa afectați de acest stereotip sunt diverse, puteți asculta muzică veselă, puteți să citiți o carte comică, sau planifica o mini vacanță. Și, orice ar, ZÂMBIŢI! 🙂

mg_3241-1024x683-1818298

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.