Marea, o apă folositoare

Marea o apa folostoare - www.elacraciun.ro

„Cu cât mai departe de mare trăieşte fiinţa umană, cu atât mai mult trebuie să se adapteze la mediul înconjurător. Trebuie să trăieşti şi nu doar să supravieţuieşti!”

Dr. Richard Russel, 1752.

Omul are în slujba sa întreaga natură, cu tot ceea ce înseamnă aceasta, fie plante, fie animale ori întinderi de ape. Aşa se face că, de-a lungul timpului, oamenii au încercat să se bucure de toate beneficiile pe care natura le oferea. Şi au reuşit. Una din nepreţuitele minuni ale naturii este apa de mare. Se spune că despre beneficiile apei de mare vorbeau Hipocrate, Euripide, Platon, Aristotel şi Herodot, iar frumoasa regină Cleopatra cunoştea din plin proprietăţile acestei ape.
De atunci şi până în zilele noastre, efectele benefice asupra sănătăţii şi frumuseţii au fost cunoscute de cei care au apelat la aceste proceduri. Specialiştii spun că terapia cu apă de mare, soare, nisip, nămol cu alge , este una dintre cele mai eficiente terapii din câte au fost experimentate până acum.
De ce este atât de bună apa de mare? Fiind o apă minerală ce conţine clor, sodium, magneziu şi sulf, prezintă şi oligoelemente precum zinc, titan, iod, cobalt, crom, toate aceste elemente trec prin piele şi de acolo, mai departe, în organism, şi acţionează asupra unor ţesuturi.
Cea mai indicată perioadă pentru acest tip de tratament este în perioada verii când temperatura apei are, în medie, 15-25 de grade Celsius. Pentru a evita şocul termic sau stopul cardiac, se recomandă ca intrarea în apă să se facă progresiv.

Beneficiile apei de mare:

  • căleşte organismul ;
  • întăreşte imunitatea;
  • tratează durerile musculare;
  • tratează durerile de spate;
  • ameliorează boli precum reumatismul, poliartrita, sechelele postoperatorii sau posttraumatice;
  • este un remediu excelent contra stresului şi a oboselii cronice;
  • are efecte antiinflamatorii;
  • intensifică metabolismul glucidelor, proteinelor, lipidelor, calciului şi fosforului;
  • valurile reprezintă un masaj binefăcător pentru piele şi ţesuturile subcutanate;
  • reprezită un remediu eficient împotriva celulitei;
  • mişcarea în apă, de la exerciţiile simple până la aqua gym sau înotul, ajută la remodelarea corpoală;
  • reglează respiraţia şi ajută la oxigenarea mai bună a creierului;
  • ajută la menţinerea frumuseţii;

Însă nu doar apa de mare este benefică. Aerul pe care îl respirăm pe malul mării este „sănătate curată”, indiferent că suntem acolo dimineaţa sau seara.
Prin aerosoli se asigură tonifierea căilor respiratorii superioare şi se stimulează imunitatea. Interesant este că o cură cu aerosoli poate elimina toate toxinele pe care le respirăm noi în decursul unui an şi niciun aparat sau substanţă nu poate fi tot atât de eficient(ă) pe cât sunt aerosolii de la malul mării.
Cura se face prin plimbări pe malul mării, între orele 6-7 dimineaţa şi seara după ora 19:00.
Pe de altă parte, argila, nămolul, plantele medicinale, algele şi uleiurile esenţiale sunt ideale pentru relaxarea totală şi de durată a organismului.
Nimic nu poate fi mai relaxant ca o baie în mare şi câteva ore de stat la soare, fie pe nisipul fierbinte, fie pe un şezlong, la malul mării. Nu veți găsi nici cel mai exclusivist SPA relaxarea data de valuri şi de adierea brizei, iar gomajul pe care natura îl oferă nu poate fi testat în niciun alt loc.
După băile în mare, pielea va deveni mult mai catifelată datorită nutrienţilor . Fiind un exfoliant natural , apa sărată deschide şi curăţă porii ceea ce previne apariţia punctelor negre, a coşurilor şi a acneei.
Părul va deveni mai rezistent la factori nocivi precum coafatul şi vopsitul, îşi va deschide culoarea şi va căpăta altă consistenţă.
Unghiile îngălbenite şi casante își vor recăpăta strălicirea datorită sării din apă care ajută la întărirea şi curăţarea lor.
Aşadar, nu ezitaţi să vă bucuraţi de beneficiile pe care marea ni le oferă cu atâta generozitate.
Fie că alegeţi litoralul nostru, fie pe cel străin, bucuraţi-vă de vară şi de mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.